Каде може да се најде најдобриот бургер во Скопје?

  • Креатор на темата Креатор на темата Que
  • Време на започнување Време на започнување
Што ќе кажете за Гиро Беко во ГТЦ на приземје?
 
Тетекс (на Холидај Ин) според мене е меѓу топ 3 бургери за набрзинка. Месото се топи во уста.
 
Целиот проблем кај нас за да пркне и опстане квалитетен бургер се сведува на две работи: навика и се помалку луѓе, поготово на оние што имаат пари да платат.

Навика! Седмица. Со тоа плескавицата, што има се освен месо, сеуште е поим во Скопје, растур прави, не бактерии, тровања, конкуренција и незнам што, ништо не ја мрда. Си има стална клиентела и си гура 30 години и уште ќе гура. Битно мајонезот бил најбољи.

Ројал! Успеа да се прогура као втор и си тера. Не глувци и незнам што. Евтино, 115 ден бургер, големо, и они си имаат стална клиентела и си тераат.

Лесковачка. Која и да е. Евтино, големо, си имаме навика да јадеме, знаеме дека евтино и до негде вкусно ќе се најадеме, плус некои работат 24/7.

На другата страна се Брејкинг, Киоск и уште три четири нови кои понудија нешто друго, подобро, поквалитетно, но и поскапо. Класичен муабет на фб или инстаграм, каде што новиве се далеку појаки од овие погорнове: Еј Х, мора да идеме да пробаме. Отишле, пробале, ммм, добро е, ама скапичко, 150, 170, 220 само бургер. Каде е помфрит. И не се вратиле веќе. Џабе 100% месо, карамелизиран кромид, похован кашкавал, бејкон џем и сл.

Реалноста е таа. Пари нема. Зашто инаку Брејкинг скоро 3 месеци даваше гратис помфрит со бургерите? Гледам Киоск направил голем бургер плус помфрит без салати, 135 ден. Други пак цело време се на попуст 20% незнам што. Или правиш тоа или одиш навечер, празен локал, фискална број педесет и некоја. За тоа верувам дека го даваат Брејкинг и затворил Киоск во Аеродром (во Центар си работи). Ни рекет ни бутур.
 
Шубави лепиња со плескавица имаше пред 15тина години за 70тина денари, сеа бљувотини со х3 цени скриени позади мајонез, кечап и еден тон зачини...
Во трафиката спроти Алкалоид имав јадено таков пред 5-6 години, за 80тина ден лепче со плескавица и зачудувачки беше вкусно, али мислам не постои повеќе таа сендвичара.
 
Ај елаборирај.. Зошто соја?
Не треба научна елаборација, два пати јадев таму, стомакот како тапан подуен ми беше цел ден, од домашен направен бургер со чисто месо никогаш немам осетено подуеност.
 
Во трафиката спроти Алкалоид имав јадено таков пред 5-6 години, за 80тина ден лепче со плескавица и зачудувачки беше вкусно, али мислам не постои повеќе таа сендвичара.


Ekstra M na vremeto... Sepak ne e toa burger nego obicno lepce so pleskavica.
 
Не треба научна елаборација, два пати јадев таму, стомакот како тапан подуен ми беше цел ден, од домашен направен бургер со чисто месо никогаш немам осетено подуеност.

Незнам, можеби не ти одговара тој тип на месо.. шо знам.. мене ми е сендвичот бомба.
 
Ekstra M na vremeto... Sepak ne e toa burger nego obicno lepce so pleskavica.
Не знам како се викаше, знам колега ме однесе баш таму да земеме, затоа и пишав лепче со плескавица, али сепак беше вкусно и беше направено на скара со жар, сега ретко каде ги прават на жар, најчесто плин користат на скарите или пак струја.[DOUBLEPOST=1556969988][/DOUBLEPOST]
Незнам, можеби не ти одговара тој тип на месо.. шо знам.. мене ми е сендвичот бомба.
Дефинитивно не им е чисто месото, таму јадев и со компир и без компир уште кога го отворија, али и во двата случаеви стомакот ми беше подуен. Единствено за чисто месо сум сигурен дома бидејќи пред мене ги терам да ми сомелат во месарница и во живот немам осетено подуеност, дури и кога го комбинирам со компири и леб.
Исто и стекот што го користат им е од онај ефтиниот од Бразил, а колку што слушнав од колеги ги кренале цените 140тина денари, пред 2 години кога јадев беше 100ка хамбургер и 110 чикен.
 
Дефинитивно не им е чисто месото, таму јадев и со компир и без компир уште кога го отворија, али и во двата случаеви стомакот ми беше подуен. Единствено за чисто месо сум сигурен дома бидејќи пред мене ги терам да ми сомелат во месарница и во живот немам осетено подуеност, дури и кога го комбинирам со компири и леб.
Исто и стекот што го користат им е од онај ефтиниот од Бразил, а колку што слушнав од колеги ги кренале цените 140тина денари, пред 2 години кога јадев беше 100ка хамбургер и 110 чикен.

Сериозен си со муабетов? :D Прво, цените се кренате во сите сендвичари од по 10/20 ден. (во последните неколку месеци). Второ, за кој црни бразилски стекови збориш? Многу глупости на нет читате. Башка 80% од сендвичариве што се со фаст фуд бизнис имаат слична категорија(квалитет) на увозници за бело месо. Многу, многу се ретки тие што одскокнуваат во квалитетот на (во случајов) стекови. Трето, па добри 10 месарници само во општинава Аеродром ќе ти набројам што врска немаат од месо.. и шо сеа дека се месарници и пред мене го мелат па топ се? Не ги гледај така работите. Веро (во Аеродром) беа број 1 на времето, оди сега земи готова скара или било кое од изложеното месо..катастрофа невидена. Не ги гледај така работите. Четврто, компарација пред 2 години праиш.. цигарите пред 2 години ми беа 80, сеа ми се 110.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom