Каде може да најдам - Здравје edition

• Креатор на темата Креатор на темата MajMyH
  • Време на започнување Време на започнување
Бадемово масло каде може да се купи? Нема во Веро.
во билна аптека има ваљда и во Биокулт сигурно.[DOUBLEPOST=1441069173][/DOUBLEPOST]
Na racete kaj prstite, toj del i okolu pochna da mi se lupi kozhata...nekoj so vakov problem da kazhe ,preporache nekoj krem ?
маст од невен и витамини почни поише да внесуваш

Има ли приватна лаборатотија во Скопје каде прават анализа на слободен тестостерон? У неколку прашав, прават само анализа на вкупен тестостерон, не и слободен.

Има ли приватна лаборатотија во Скопје каде прават анализа на слободен тестостерон? У неколку прашав, прават само анализа на вкупен тестостерон, не и слободен.
А што ти е страв? Дали е низок или висок?

Да ми препорачате нешто против кандида
Никако преработена храна, кафиња, сокови, глупости, алкохол, цигари, глупи шеќери...префрли се на жива исхрана, ѓумбир помага многу, исто и многу лук - да копаш ко дедо, цимет, црно семе, ленено мелено, пиј многу чаеви, посебно од брусница (конзумирај ја и жива), антиобиотик никако, бидејќи со теков на времево габите и сите останати бактерии стануваат имуни, така да џабе ќе се труеш со хемии. Спорт и детоксикација, обавезно. Вода во тони ама пиј во мали количини - полека ко јапанците (за да не ги напнеш бубрезите). И мочај, мочај и само мочај! Бара многу напор и дисциплина, ако решиш да се исчистиш ќе мораш да се придржуваш до ригорозниот систем на исхрана. Ја верувам у тебе и во сите што имаат ваква мака, бидејќи е крајно заебано да те јебе една мочана бактерија/габа/шодае.
Со лесно друже и јеби доктори, лекот е во нас ;)

Бадемово масло каде може да се купи? Нема во Веро.
Не се купува, се прави дома. Тоа што се купува е гомно.
Купи бадеми, остави ги во вода ден два да се исцедат убаво. Стави ги во блендер, додај природен засладувач по желба, ако не само вода и измиксај ги. После остави го млекото да се стабилизира и прецеди го, или можеш така да го пиеш со парчиња. Трае неколку дена. Шибај.

Кај може да најдам стетоскоп? Само не од оние 200-300 денари што се пошто за ѓубре не ги бива.

Mi treba informacija za rastenieto Lycopodium clavatum ....dali go ima kaj nas, kade moze da se najde ?

Од општи муабети ме препратија тука да прашам :D Дали знае некој каде можам да најдам медицински петролеј ? Се јавив во скоро сите аптеки во Скопје, ниедна нема :(
јас имам петролеум, од германија го пракам12204511_10153660424481405_1995073395_n.jpg

Не е за оваа тема но ми треба консултација. Бев на очен преглед и имам многу мал диоптер -0.25 на двете очи, но на едното имам и цилиндар. Бидејќи можам во 95% од ситуациите да гледам без проблем ( освен кога возам и читам од видео бим во амфитеатар ). Дали кога ќе ги земам очите ќе ми се навикнат на очила и ќе мора постојано да ги носам и дали има шанса да ми се влоши видот доколку не ги земам очилата ? благодарам однапред

Не е за оваа тема но ми треба консултација. Бев на очен преглед и имам многу мал диоптер -0.25 на двете очи, но на едното имам и цилиндар. Бидејќи можам во 95% од ситуациите да гледам без проблем ( освен кога возам и читам од видео бим во амфитеатар ). Дали кога ќе ги земам очите ќе ми се навикнат на очила и ќе мора постојано да ги носам и дали има шанса да ми се влоши видот доколку не ги земам очилата ? благодарам однапред
Многу е веројатно дека ќе ти се зголемува и понатаму, миопијата и астигматизмот одат рака кога под рака постепено се зголемуваат, си зел или не си зел наочари. Без наочари само ќе се напрегнува окото да хиперфокусира.
За навикнување, прво ти самиот нема да сакаш да ги вадиш очилата, многу подобро ќе ти се гледа.

Случaјнo дa не прoнaјде некoјa лaбoрaтoријa кaде се тестирa и слoбoдниoт? Бaш сaкaм и јaс дa се прoверaм. Пaтем, oд oвие штo прaвaт aнaлизa нa вкупниoт тестoстерoн, кoјa е нaјдoбрa лaбoрaтoријa и кoлку би чинелa еднa тaквa aнaлизa?

Има ли шанси да се дојде до овие шприцеви за чистење восок во уво , по аптеки??? Поготово ова второво гуменово, гледам по нет ги користат во домашни услови одлично врши работа, би ми било ептен куртулисање од нашиве болници неможе 2 месеца на ред да стигнеш за преглед па по чекални цел ден у пм... инаку овој вид чистење восок од уво е препорачано да се прави 2-3 пати годишно, е сега кој како... со чепкалки многу често си правам проблеми така да ова ако го најдам би било супер.
loFofAQ.jpg

zswfCFE.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom