Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знаете каде можам да најдам маркер или пенкало со мастило видливо исклучиво под УВ светлина...?

Дали знаете каде можам да најдам маркер или пенкало со мастило видливо исклучиво под УВ светлина...?

Во Џамбо имам видено нешто поодамна. Ако не ти е за скоро, порачај си од алиекспрес.

Метален тешко да најдеш некаде. Пластичен имаш во рамстор. 250 денари. Жилети за него имаш рамстор, веро, тинекс
имаш по пазарите 50 денара еден ... јас го имам тај од 250 денара и нема разлика така да земи го поевтинио.. жилетите ги има во секоја продавница дури и во маалските .тражи bic да ти дадат поквалитетни се а иста цена 25 ден

Sent from my iPhone using Tapatalk

Зш нема ваква тема бе?
Искрено не ми е многу мерак за вакви градови ама ете.. Да се пофалам во февруари ќе одам 4 дена да снимам филм.. Многу ефтино у пм.. се на се околу 300 евра. Има некој искуство да ми раскаже малце од малце? И најбитно да ми кажете колку бараат тие елитните таму :D

Повози се на некоја релација у метрото, ако се немаш возено до сеа.

Не забравај да го посетеш почивалиштето на Крал Џим Морисон.

Покрај тоа, за снимање на филм, мислам дека ќе ти требат дозволи, лиценци и ватнот.

Шо филм ќе снимаш другару
Аматерски, уште учам, а и без тоа дечиштава појма немаат.[DOUBLEPOST=1446244998][/DOUBLEPOST]
Повози се на некоја релација у метрото, ако се немаш возено до сеа.

Не забравај да го посетеш почивалиштето на Крал Џим Морисон.

Покрај тоа, за снимање на филм, мислам дека ќе ти требат дозволи, лиценци и ватнот.
Се ни е смислено.. снимаме со професионална камера, само не од тие огромните, туку мала камера за кој никој не би помислил дека е професионална.

Не дека многу знам за Париз, но што сакаш да знаеш? Ако не си нашол сместување, гледај да си блиску до метро, се ти е достапно...
Картата за метро ти е 1,80 еур, со тоа што има блок карти 10 за 13-14 еур. Се додека не излезеш од метрото, можеш да ја користиш картата. Пред да одиш некаде, провери на Google maps како да стигнеш најбрзо со метро, прилично е точно. Ти препорачувам да инсталираш GPS на телефонот, затоа што и не е така едноставно да се снајдеш, во краен случај имај си мапа.
Претпоставувам дека одиш преку Wizzair, биди спремен и за превоз од и до аеродромот да потрошиш околу 35 еур (добро е што има автобуси на секои пет минути, можда и побрзо, некаде за саат време си во Париз). Ако купиш online карта ќе заштедиш околу 1-2 еур. http://www.aeroportbeauvais.com/?lang=eng
Потоа, верувај дека ќе потрошиш многу повеќе од тие 300 еур што си ги напишал. Се е прескапо, французите уште воздухот што не ти го наплаќаат. За храна тешко ќе најдеш испод 5 еур (и тоа во Мекдоналдс). Влез во Ајфелова ти е 17 еур до најгоре, на Триумфална мислам дека беше 9,50 еур, Версај ти е 18 еур со тоа што до таму да стигнеш ќе ти требаат околу 5 еур (преку агенции тешко да најдеш понуда испод 50 еур, па добро е да се посети http://parisbytrain.com/how-to-get-to-chateau-de-versailles-via-bus/). Лувр ти е околу 15 еур карта, со тоа што е бесплатно во првата недела од месецот.
Добро е и крстарење по Сена, и тоа е некаде околу 15 еур. Има уште многу работи, но не ми текнуваат. Дефинитивно Париз е супер искуство, веројатно има некој член кој живее таму и може подетално да ти објасни.

Одам таму со човек кој живеел таму и нормално го познава градот. Знае и цени и се, ќе го прашам за секој случај. Автобусот од аеродром до Париз е 25 евра, ама нека платат другите ја ќе се шверцам :D. Човечево шо ке идам со него вика во ресторани не ни било многу скапо. Највеќе ме плашат автобусите и метрото дека веројатно се скапи. Метрото е 13-14 евра ама неверувам дека ќе ни стигнат 10 возења зашто цело време ќе се шетаме. Иначе хамбургер во Мекдоналдс е 1 евро, тие што се пакетите како ги викаа се над 5 евра. Ама за пари не е проблем. Ќе сме иделе во музеи некои само што нема да ги платиме зашто се бесплатни првата ден недела. А баш ќе прашам за Ајфелова, Версај и триумфалната. Фала на совет :)

Ај напиши асален вовед, прати ми го по порака, да го едитирам постот и да ја реотвориме темава зошто „зш нема“ и „ефтино у пичку матер“ не е за вовед.
Ако не ми пишеш вовед, ќе ти префрлам мислењата во темата „сакам да знам“ па таму ќе ти одговараат.
Поздрав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom