Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Може не е баш за овде, ама морам да прашам, бидејќи за утре морам да стасам до дирекцијата на Агроунија, а е објаснето на линкот каде е http://www.agrounija.com.mk/index.php/mk/lokacija#l1
Со кој автобус можам да отидам до селото марино?

Може не е баш за овде, ама морам да прашам, бидејќи за утре морам да стасам до дирекцијата на Агроунија, а е објаснето на линкот каде е http://www.agrounija.com.mk/index.php/mk/lokacija#l1
До Марино се оди со 63 а ова незнам кај е точно.

До означеното на мапата да стигнеш ти треба 66ка, можеш и со 63ка ама ќе треба пешки да одиш до него можеби 10 минути

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Во моментов пишувам труд и потребен ми е стручен термин со кој се изразува/објаснува „стравот од белци или бела раса“.:D На Интернет побарав ама скоро и да не добив воопшто конкретни резултати за ова. Всушност имаше само два поста од кој едниот конкретно посочува на терминот „Бланкофобија (Blancophobia)“, а познат и како „Албофобија (Albophobia)“, и другиот кој всушност станува збор за конверзација на Јаху форумот. Ве молам за коментар!:)

p.s. Ако постојат (и) други термини за ова или сум ја утнал темава Ве молам пишувајте и/или посочете ми на која друга тема да го поставам истово прашање.

Поздрав!:)

Во моментов пишувам труд и потребен ми е стручен термин со кој се изразува/објаснува „стравот од белци или бела раса“.:D На Интернет побарав ама скоро и да не добив воопшто конкретни резултати за ова. Всушност имаше само два поста од кој едниот конкретно посочува на терминот „Бланкофобија (Blancophobia)“, а познат и како „Албофобија (Albophobia)“, и другиот кој всушност станува збор за конверзација на Јаху форумот. Ве молам за коментар!:)

p.s. Ако постојат (и) други термини за ова или сум ја утнал темава Ве молам пишувајте и/или посочете ми на која друга тема да го поставам истово прашање.

Поздрав!:)
WhitePhobia?

Го забележав и тој термин ама не сум баш сигурен. Се мислам дека „албофобија“ е соодветниот термин - барем што се однесува за нивното пишување на македонски јазик. Инаку, што мислите... дали се точни термините?

Sakam da si kupam ako moze da go narecam aparatce za vo kola so se stava za pesni ... potoa usb so stavas .. znaci kade e najkvalitetno bidejki dosta znam so kupuvaat i za 2-3 meseci im se rasipuva

Го забележав и тој термин ама не сум баш сигурен. Се мислам дека „албофобија“ е соодветниот термин - барем што се однесува за нивното пишување на македонски јазик. Инаку, што мислите... дали се точни термините?

Има на фејсбук група: Пуздер правам... Од македонскиот јазик! Таму често се поставуваат вакви и слични прашања, постручни лица сигурно ќе ти одговорат што е правилно, а што не и кој термин да го искористиш.

Sakam da si kupam ako moze da go narecam aparatce za vo kola so se stava za pesni ... potoa usb so stavas .. znaci kade e najkvalitetno bidejki dosta znam so kupuvaat i za 2-3 meseci im se rasipuva
Нема квалитетни тие се сите кинески и најчесто им се од али рок на трање е толку.

Se prodavaat negde u Skopje Fred Perry ili Burberry stvari?

FM transmiter / modulator se vika... Konrad vo GTC ima izbor na ubavi i kvalitetni so usb, aux vlez, slot za memoriska, ama solenki se, od 2-3 000 denari pa nagore se cenite... Onie od pazar za 300 denari tolku im e vekot... Inaku veke za 3-4 000 denari imas novi pleeri so usb-a i aux vlezovi na niv i garancija, pa neznam kolku se isplati da zemas FM transmiter... Edinstveno ako ti e ponova kolata, pa ne sakas da go menuvas fabrickiot pleer...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Сијaлици зa цртaње, дејлaјт или кaкo ги викaaт?

Kе ве замолам за мислење каде кој кога оти колку ???!
PS го постирав во неколку теми итно ми е :)
702879_10209060069083201_1422741278_n.jpg 12064391_10209060069963223_1504934513_n.jpg 20160217_151311.jpg 20160217_151442.jpg 20160217_151447.jpg 20160217_151637.jpg

Технички преглед во кој има полицаец после 16,00 ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom