Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Каде да најдам евтина печатница, за еден постер од 91cm x 62cm?
X print викаат илјадарче и некако скапо ми е тоа со оглед на тоа што сум навикнат да купувам постери од Југотон за 200 денари кои ги зимаат од PyramidPosters и за цената се одлични.

Каде да најдам евтина печатница, за еден постер од 91cm x 62cm?
X print викаат илјадарче и некако скапо ми е тоа со оглед на тоа што сум навикнат да купувам постери од Југотон за 200 денари кои ги зимаат од PyramidPosters и за цената се одлични.

Види во Дигипринт
http://zk.mk/digi-print

Значи ќе ве замолам сите кои имате некакво искуство од гејмерски па до најлуксузни столици, да ми помогнете каде да најдам добра анатомска фотеља/столица, бидејќи ми треба за работа(на оваа сега што ја имам кичмата си ја сјебав :)).

Ве молам да ми давате предлози каде што се оправдува цена/квалитет да не биде од оние италјански дизајнерски фетиши кај што се плаќа ку*чењето.

Цените може да се движат до макс. 500 еу.

Значи ќе ве замолам сите кои имате некакво искуство од гејмерски па до најлуксузни столици, да ми помогнете каде да најдам добра анатомска фотеља/столица, бидејќи ми треба за работа(на оваа сега што ја имам кичмата си ја сјебав :)).

Ве молам да ми давате предлози каде што се оправдува цена/квалитет да не биде од оние италјански дизајнерски фетиши кај што се плаќа ку*чењето.

Од столица до фотеља има голема разлика. Иначе, баш пред некое време @RedStarFan отвори ваква тема каде бара стол за пред компјутер кој ќе биде добар и за кичмата, па погледни ги мислењата/предлозите. А ако бараш фотеља, би требало да земеш некоја потврда, зошто ако биде од оние мекине што пропаѓаш во нив бетер кичмата ќе те боли.

Од столица до фотеља има голема разлика. Иначе, баш пред некое време @RedStarFan отвори ваква тема каде бара стол за пред компјутер кој ќе биде добар и за кичмата, па погледни ги мислењата/предлозите. А ако бараш фотеља, би требало да земеш некоја потврда, зошто ако биде од оние мекине што пропаѓаш во нив бетер кичмата ќе те боли.
Фала Сунѓер за тоа што ми даде насока дека има слична тема. Ама таму нема никаква дискусија. Овде барам лични искуства од поскапи столици/фотељи за работа.

Јас го имам истиот проблем , изгледа до годините ми е :D ! Сменив неколку вида , со тркалца без тркалца , кожа не кожа ! Никој нема да може да ти даде конкретен предлог , бидејки тоа што на некого му е ок тебе може кошмар да ти биде .

Не сум ги користел, ама професионални гејмери што поминуваат по цел ден пред пц користат dxracer или need for seat. Најскапите модели мислам им се некаде кај твојата горна граница.

Не сум ги користел, ама професионални гејмери што поминуваат по цел ден пред пц користат dxracer или need for seat. Најскапите модели мислам им се некаде кај твојата горна граница.
Се супер, туку од каде можат да се набават такви?

Фала Сунѓер за тоа што ми даде насока дека има слична тема. Ама таму нема никаква дискусија. Овде барам лични искуства од поскапи столици/фотељи за работа.
Џабе ако е анатомски столот, а ти не седиш правилно на него......, т.е. колку и да е анатомски столот ти пак ќе се поткреваш, згрбавуваш, искривуваш за да куцаш, за да пишуваш, за да кликнеш на нешто........, а цел ден да седиш во таа положба во однос на столот е невозможно. Така да, чим поминуваш цел ден пред компјутер, без разлика каков и да е столот тебе пак ќе те мачи кичмата, но бар земи си некој удобен стол кој тебе ќе ти одговара во однос на седењето, зошто џабе ако некој е анатомски, а е неудобен......., бетер ќе те боли кичмата. Но еве разгледај, тука се продаваат анатомски столови/фотељи............., имаат голем избор, а веројатно и за цената вредат.

Си размислил целосно без столица да одиш? Имаш нешто вакво на пример. Стоечко биро, со опција да се спушти и за седење. Ако не ти се даваат толку пари колку што се, сам направи нацрт, во некоја работилница за дрво под 10к ќе те фати.

Office & Co, би ти препорачала да одиш до изложбен салон и да пробаш на лице место. Вака онлајн не може никогаш да се погоди совршено, мора да седнеш и да видиш кој тип најмногу ќе ти одговара, дали со фиксен наслон или што се спушта, некои модели имаат и седло што му се менува аголот, најубаво е да си пробаш.
Јас имам земено од кај нив фотеља пред 7 години, се' уште си е супер, нема мана.

Си размислил целосно без столица да одиш? Имаш нешто вакво на пример. Стоечко биро, со опција да се спушти и за седење. Ако не ти се даваат толку пари колку што се, сам направи нацрт, во некоја работилница за дрво под 10к ќе те фати.
Да у суштина е интересно... ама рачунај кој ќе се нафати овоа да ми го сработи, рачунај дека самата тежина на иверката горе, и се што ќе стои на неа без механизам ќе биде ужасно непрактично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom