Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Колку пари е NOKIA 5310 на старо и каде да ја најдам во Скопје?
nokia-5310-01%5B1%5D.jpg

Тоа е извини, ама неќев да те разочарам... :/

хаха, не бе ПМ - у смисла на пи*ку матер .. туку ПМ - private message .. ;D
--- надополнето: Jul 14, 2011 4:06 PM ---
За iPhone 2G тешко е малце да најдеш маска, а и некој друг дел. Прашај во секој случај во Дуна Компјутери дали имаат, тие се официјални застапници за Епл во Македонија.

не е за мене..али фала, ќе прашам :)

Тука да прашам, нема друга слична тема

Што е разлика меѓу моќност и потрошувачка кај климите кај сплит системите?
пример

-капацитет (моќност) на ладење: 3,2 kw
-kaпацитет (моќност) на греење : 3,5kw
-потрошувачка на ладење : 1,15kw
-потрошувачка на греење : 1,23kw

Ако ја лади просторијата 1 час, дали ќе потроши 1.15 или 3.2 kw?

Убаво е пишано, за 1,15 киловати, лади еквивалентно на 3,2 киловати :)
Значи ќе олади за 3,2 киловати, а ќе потроши 1,15 за еден саат :)

Каде може да најдам педерки/педеруши (како и да се викаат) и по која цена се? Дали ги има во Nike, Adidas?

пример

Според пресметката на производителот битребало да потроши 1.15 кв за да олади 3.2 кв
работи со COP = 2.75 , но сепак неможам да ти гарантирам колку ке троши затоа што незнам кој им биле проектните температури за работа , но сепак потрошувачката би била тука негде :)
а доколку имаш некој нејаснотии еве ти накратко објаснето за топлинска пумпа (сплит системите работат на овој принцип топлинска пумпа воздух-воздух)

Според пресметката на производителот битребало да потроши 1.15 кв за да олади 3.2 кв
работи со COP = 2.75 , но сепак неможам да ти гарантирам колку ке троши затоа што незнам кој им биле проектните температури за работа , но сепак потрошувачката би била тука негде :)
а доколку имаш некој нејаснотии еве ти накратко објаснето за топлинска пумпа (сплит системите работат на овој принцип топлинска пумпа воздух-воздух)

Многу јасно дека нема да биде идеално 1.15, во самото уптаство кога ќе прочиташ има често и едно +/- 10% или некогаш 15% па и до 30% стига :) И тука има и * и подоле со ситно ти вика, зависно од темепратура, од ова од она од вака од така. Како и да е, не би требало според мене да отиде поише од 1.5kw

пример

Потрошувачката за ладење за 1 саат ќе биде 1.15 kw а моќноста на ладење е како за 3.2 kw јачина/потрошувачка.

И на правосмукалките има иста финта. Пишува дека моќноста и е некои 1500 W a троши 200-300 W.

Ај препорачајте некој брич замена за Gillette Sensor Excel и од каде да го купам? Пошто го користам 10 години и сакам да го заменам. Важен ми е квалитетот и цената на бричот и на ножевите. А колку коштаат отприлика ножевите за Wilkinson бричевите? Подобри се од Gillette?

Каде може да најдам педерки/педеруши (како и да се викаат) и по која цена се? Дали ги има во Nike, Adidas?
Најк, Адидас,-1400, Орка Ли-нинг не ги знам цените, битпазар и така натака :)

Ај препорачајте некој брич замена за Gillette Sensor Excel и од каде да го купам? Пошто го користам 10 години и сакам да го заменам. Важен ми е квалитетот и цената на бричот и на ножевите. А колку коштаат отприлика ножевите за Wilkinson бричевите? Подобри се од Gillette?
Wilkinson зедов еднаш и се напрајв пуздер... Gillette се добри моментално јас користам Mach3 и сум прилично задоволен

успат барам жила/конец за лак или да пишам bowstring :)

Ај препорачајте некој брич замена за Gillette Sensor Excel и од каде да го купам? Пошто го користам 10 години и сакам да го заменам. Важен ми е квалитетот и цената на бричот и на ножевите. А колку коштаат отприлика ножевите за Wilkinson бричевите? Подобри се од Gillette?[/quoGille

Gillete Mac 3 јас користам и задоволен сум. Предтоа имав Gillete Fusion, добри ти се и двата. тоа ти е за цела година. Ќе го користиш патрончето една година. Цената е негде 500 денари горе-долу 50 денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom