H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Колку пари е NOKIA 5310 на старо и каде да ја најдам во Скопје?
Ја иам ( само црвена ) колку даваш?Колку пари е NOKIA 5310 на старо и каде да ја најдам во Скопје?
Сина сакам иначе највеќе давам 1800 / 2 300 зависи од тоа колку е зачуван!!!Ја иам ( само црвена ) колку даваш?
ПМСина сакам иначе највеќе давам 1800 / 2 300 зависи од тоа колку е зачуван!!!
Тоа е извини, ама неќев да те разочарам... :/
хаха, не бе ПМ - у смисла на пи*ку матер .. туку ПМ - private message .. ;DТоа е извини, ама неќев да те разочарам... :/
не е за мене..али фала, ќе прашамЗа iPhone 2G тешко е малце да најдеш маска, а и некој друг дел. Прашај во секој случај во Дуна Компјутери дали имаат, тие се официјални застапници за Епл во Македонија.
Убаво е пишано, за 1,15 киловати, лади еквивалентно на 3,2 киловатиТука да прашам, нема друга слична тема
Што е разлика меѓу моќност и потрошувачка кај климите кај сплит системите?
пример
-капацитет (моќност) на ладење: 3,2 kw
-kaпацитет (моќност) на греење : 3,5kw
-потрошувачка на ладење : 1,15kw
-потрошувачка на греење : 1,23kw
Ако ја лади просторијата 1 час, дали ќе потроши 1.15 или 3.2 kw?
Според пресметката на производителот битребало да потроши 1.15 кв за да олади 3.2 квТука да прашам, нема друга слична тема
пример
Многу јасно дека нема да биде идеално 1.15, во самото уптаство кога ќе прочиташ има често и едно +/- 10% или некогаш 15% па и до 30% стига И тука има и * и подоле со ситно ти вика, зависно од темепратура, од ова од она од вака од така. Како и да е, не би требало според мене да отиде поише од 1.5kwСпоред пресметката на производителот битребало да потроши 1.15 кв за да олади 3.2 кв
работи со COP = 2.75 , но сепак неможам да ти гарантирам колку ке троши затоа што незнам кој им биле проектните температури за работа , но сепак потрошувачката би била тука негде
а доколку имаш некој нејаснотии еве ти накратко објаснето за топлинска пумпа (сплит системите работат на овој принцип топлинска пумпа воздух-воздух)
Потрошувачката за ладење за 1 саат ќе биде 1.15 kw а моќноста на ладење е како за 3.2 kw јачина/потрошувачка.Тука да прашам, нема друга слична тема
пример
Најк, Адидас,-1400, Орка Ли-нинг не ги знам цените, битпазар и така натакаКаде може да најдам педерки/педеруши (како и да се викаат) и по која цена се? Дали ги има во Nike, Adidas?
Wilkinson зедов еднаш и се напрајв пуздер... Gillette се добри моментално јас користам Mach3 и сум прилично задоволенАј препорачајте некој брич замена за Gillette Sensor Excel и од каде да го купам? Пошто го користам 10 години и сакам да го заменам. Важен ми е квалитетот и цената на бричот и на ножевите. А колку коштаат отприлика ножевите за Wilkinson бричевите? Подобри се од Gillette?
Ај препорачајте некој брич замена за Gillette Sensor Excel и од каде да го купам? Пошто го користам 10 години и сакам да го заменам. Важен ми е квалитетот и цената на бричот и на ножевите. А колку коштаат отприлика ножевите за Wilkinson бричевите? Подобри се од Gillette?[/quoGille
Gillete Mac 3 јас користам и задоволен сум. Предтоа имав Gillete Fusion, добри ти се и двата. тоа ти е за цела година. Ќе го користиш патрончето една година. Цената е негде 500 денари горе-долу 50 денари.