Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
За да стигнеш до тоа ниво на токсичност треба два пакети дволитарки да испиеш. Нешто што не може физички да се направи. А и една тегла мед да изедеш можеш да умреш, така да тоа е отприлика. Све е до дозирањето.

ЕУ може да има директива колку аспартам може да има во газиран сок (кока кола на пример). Но ЕУ не може да донесе директива колку сок дневно смее да испее рандом Стојко. Ете Рон познава луѓе кои цепаат по неколку литри.

Исто така ЕУ кога регулира аспартам, ЕУ не регулира покрај аспартам колку други такви засладувачи може да се додадат... На крај победуваш само ако не играш (не консумираш).
Pa i ako sakash da ripnesg od most nikoj ne mozhi da te spreci.
Ama za aspartamot barem i kazhano kolku e zdravo i zato sekoj neka si odluci za sebe.

Za mene ako trgnam od toa shto preseruvashe EU za Kovid vakcinite mozham da recam deka samo ne konzumiranje e zdravo.

Јас не разбирам зошто ви треба и ова, а и шеќер :)
И чај и кафе се пијат без ова, ставете малку млеко и не ви треба ни зрно шеќер.

И млекото е зијан варијанта, посебно со чај. Ги врзува антиоксидансите и не им гледаш бенефит... Ама па црн чај со малку млеко има фантастичен вкус (таканаречен англиски доручек). :)

И млекото е зијан варијанта, посебно со чај. Ги врзува антиоксидансите и не им гледаш бенефит... Ама па црн чај со малку млеко има фантастичен вкус (таканаречен англиски доручек). :)
Друже јас кафе и црн чај пијам само поради кофеин, не ме интересираат ни антиоксиданси, ни други бенефити, само и само да ме држат буден и фокусиран повеќе од нормално.

Друже јас кафе и црн чај пијам само поради кофеин, не ме интересираат ни антиоксиданси, ни други бенефити, само и само да ме држат буден и фокусиран повеќе од нормално.
prebaci na kokain druze, so nisto ne mesaj, belo kako mleko, drzi buden i fokusiran poveke od normalno :D

И јас така го пијам. Шеќер било каков е штетен, не мора во се да се става.

Да има некој видено некаде кај нас да продаваат Pica ? Или Можеби некоја продавница во Солун да знаете?

61satcpRHyL._AC_SX425_.jpg

Да има некој видено некаде кај нас да продаваат Pica ? Или Можеби некоја продавница во Солун да знаете?

61satcpRHyL._AC_SX425_.jpg
Брат, имаш Пица буквално во секоја пицерија во државава.

Шала на страна, еве што најдов на нет, во Солун е, по мапата гледам дека е некаде во близина на One Salonica...

Abe ubavo za vas!!!
Jas Caj bez shejker ne mozham da smislam!
A i coekov si kazha !
Пробајте маџун (гроздов мед), природен засладувач, наместо шеќер. Верувам знаете што е тоа (повеќето не). Најчесто се 100% природни и ништо вештачко внатре. Една до две лажици маџун во денот, наутро или навечер, самостојно или растворено во вода, чај, млеко, сок, се доволни. Ефектот со класичниот мед е идентичен, со тоа што маџунот е потечен и одлично се вклопува во секој напиток.

Препорака: Бидејќи ретко има добар маџун низ Македонијава, барајте да е течен и изработен на плинскине тави или слично, НЕ во казан! Бидејќи главниот извор е од Тиквешијата, има многу што го прават во казан за ракија. Казанот за ракија е бакарен, и испушта киселини и др. штетни по здравјето, нормално минимално, и го загорува маџунот со што дава горчлив вкус. Повеќе нема никогаш да ви текни на шеќер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom