Каде лежи причината за нашиот неуспех?

• Креатор на темата Креатор на темата Strenght
  • Време на започнување Време на започнување
Прво лежи во нас... Па како тоа да не е доволно уште притисоците од страна си го направија своето... За жал за некое време ќе има борба за Скопје... Кој живее тука знае дека се повеќе и повеќе има албанци... Незнам сега дали и има некоја чиста општина кај што нема..

Сегде полека се населуваат.. ако до пред некое време се знаело што е наше а што е нивно сега го нема ни тоа... Ајде валда нема да иде све на лошо времето само ќе покаже...

Голема среќа што доаѓаат луѓето од другите градови да живеат во Скопје па некако ги јадеме во бројка... Иначе Скопје да биде само на скопјани ( луѓе што живееле од порано тука ) досега ехехее... Ќе беше завземено одамна...

A golema nesreka sto pola Kosovo zema nase drzavjanstvo,odnosno im ovozmoziva da zemat :facepalm:

nema revolucija, nema da se sluci takvo nesto , a pricinata e sto ,,umetnosta na vladeenjeto e usovrsena do sovrsenstvo,,,, t.e. propaganda, mediumi,........., druga pricina e sto protiv eventualni obidi da se aktivira nekoja treta opcija , bilo socijalisticka ,komunisticka, levo orientirana, ili pak desno orientirana , desna, nacionalna,.... , se vodi ,, specijalna vojna,, . dali so zakani, potkup, ..... , se unistuva i samata ideja da postojat takvi obidi, preventivno i dodeka e vreme se unistuvaat takvite obidi, za primer zemi gi slovenija i bugarija , tamu se slucija golemi protesti inicirani poradi n.n. pricini ,( skapa struja, krazbi od strana na pretstavnicite na vlasta )i se slucija protesti , koi moze da se kaze deka bea i delumno mnogu uspesni, problemot izleze koga dojde vreme za izbori, ednostavno nemase partija , organizacija koja ke gi zamenese na vlasta veke postojnite ,taka da izbiracite pak imaa izbor da glasaat megu : kurto i murto , taka i bidna ( vo bugarija ) od vlasta padna kurto , vlasta ja zede murto, a kurto ostana ,,konstruktivna opzicija,, koja ceka za nekoja godina pak da dojde na vlast ,ednostavno tretata opcija ne postoi bidejki takvata ideja se sece vo koren uste koga ke pocne da postoi

Ами чаре??
Туку мене и друго ме интересираше па ако некој сака да образложи. Што би било кога би било. Ете се кренала револуција успешна ваква таква, власта паѓа, револуционерите ја преземаат власта и што потоа? Славењето со знамиња низ улици ке заврши, ке досвириме со сирените од колите, ке се разотидеме од плоштадите или каде веќе сме се собрале да славиме. И после што?
Тоа сакам да го прочитам јас, што потоа.
Ајде повелете со идеи и мислења што би било кога би било.

Ами чаре??
Туку мене и друго ме интересираше па ако некој сака да образложи. Што би било кога би било. Ете се кренала револуција успешна ваква таква, власта паѓа, револуционерите ја преземаат власта и што потоа? Славењето со знамиња низ улици ке заврши, ке досвириме со сирените од колите, ке се разотидеме од плоштадите или каде веќе сме се собрале да славиме. И после што?

Тоа нема да го прочиташ. Да не те цитирав вака безвезе, ќе останеше твојов пост уште некое време последен на темава, и после пак од почеток.

Пред многу години имав еден шеф што не те ни пушташе да му се приближиш со проблем ако со себе не носиш барем еден предлог како да го решиш. Многу луѓе и денес не сфаќаат колку корисна работа е тоа - колку и да е глупав предлогот, барем ти е доказ дека тој некој барем размислувал за проблемот.
Во суштина тоа е и главната разлика меѓу изнесување на проблем и кукање и плачење.
Во контекст на темата, и ова може да стои како една од причините за неуспехот.

Ами чаре??
procitaj go ,,majn kamf,, ili ,,moja borba,, avtorot e adolf hitler,ama tamu sepak najdolgo i najubavo e opisano kako edna drzava moze za 7 godini od drzava vo kriza da stane super sila , doduse procitaj ja samo prvata polovina , vtorata polovina nema da ti se dopadne , inaku seto toa e daleku od nas ,nie kako narod od milion i nesto nemame sansa za nisto ,osven vo slucaj da dojde do epten nekoi globalni promeni vo svetot , ustvari postoi uste edena opcija, barem spored mene , no ako ja spomenam na forumot ke stanam najgolem predavnik na nacijata

http://www.balkaninsight.com/en/blog/my-heart-felt-adieu-to-a-failing-macedonia

Одлично ја доловува дури и ступидността на атеобудистите

Activism, or the pose of activism, has become fashionable, to be worn with a dose of leftist allure. It does not occur to these mostly young people that this is not the place for pop icons like Che Guevara, that there is not a revolution going on, that this is not a class struggle (in which most of them would be the class enemy anyway), it is simply an attempt to construct a society, unsexy as this may seem.
This is not the time and place for anti-globalism and criticism of capitalism, because Macedonia is neither really connected globally nor do the strongly state controlled economy and the equally controlled market qualify as capitalism. Imported ideas and slogans may look cool, but mostly miss the point. The point is the people.

Причината е во нас.
Успехот секој сам си го гради.
Па така и успехот во оваа држава ние сами си го градиме.
Добиваме лош неуспех со тоа што:
1. Лоша е политиката во нашата држава.
2. Како народ не сме сложни.
3. Не ја браниме нашата земја и вера од непријателот, се плашиме од него и му ја препуштаме нашата територија.
4. Благодарение на лошата политика и дел од приврзаниот народ за неа ги губиме државите-пријатели, а ги признаваме новите украдени непријателски земји.
5. Не го браниме она што е наше, туку глумиме дака со секој сме пријателски расположени, иако на нас ножот во грб ни го забиваат.

Епа вака успех не се гради.

Причината е една болест која го опфаќа поголемиот дел од нас а тоа е мрзитис...и од гледањето кај комшиите оти син му бил примен или успеал во нешто преку врски па зошто да не чекам да бидам и јас така...:)

procitaj go ,,majn kamf,, ili ,,moja borba,, avtorot e adolf hitler,ama tamu sepak najdolgo i najubavo e opisano kako edna drzava moze za 7 godini od drzava vo kriza da stane super sila , doduse procitaj ja samo prvata polovina , vtorata polovina nema da ti se dopadne , inaku seto toa e daleku od nas ,nie kako narod od milion i nesto nemame sansa za nisto ,osven vo slucaj da dojde do epten nekoi globalni promeni vo svetot , ustvari postoi uste edena opcija, barem spored mene , no ako ja spomenam na forumot ke stanam najgolem predavnik na nacijata

Малце ме банираја и затоа каснам со одговорот.
Искрено нити имам време нити нерви да ја читам на Адолф книгата. Јас си кажав каде лежи нашиот неуспех. Сметам дека е тоа коренот на сите проблеми и си стојам на моето. Тука се наброија еден куп решенија и причини но кога сето тоа ке се собери на едно купче и ке се извади неважното сепак основата на проблемот е таа. Како да се стигни до тоа ниво да граѓаните си ја сакаат државата е сосем друга работа.
Ние сме стигнати на ниво да е најнормално да си поделен на партиска основа, за верска и национална и да не правиме муабет. Па верувам дека сме толку ниско паднати да во блиска иднина ќе почниме да се делиме по марка на мобилен( веке се поделивме на мобилни оператори).
И баш ме интересира која е другата опција, а за предавник искрено нема да бидеш ни прв ни последен . Тука барем одсекогаш ги имало и ке ги има. Нема да бидиш ништо посебно барем кога е тоа во прашање.

---- davanje na zemjata na narodot (ne na subrata roj,zingo,trifun kostovski, komandant arusa .........., ) tuku podelba na nevrabotenite,socijalnite slucai ,dali sekomu posebno ili preku nekoj oblik na pretptijatija na zdruzen trud,so sto ke se namali nevrabotenosta, zgolemi proizvodstvoto, i pocesna ke bide podelbata na bnp, so namaluvanje na nevrabotenosta, ke se namali konkurencijata za rabotni mesta i ke se pokacat platite
---- vrakanjeto krediti da se svrze so imanje rabotno mesto,ako imas rabota dolzen si da go vrakas kreditot,ako drzavata (sistemot )ne ti obezbedil rabota,so koe pravo ti bara da plakas kredit???
.......prodolzuva,nemam vreme sega

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom