Каде е СОНК?

• Креатор на темата Креатор на темата k8tie
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Додека некој нелигитимни синдикати протестираат, СОНК мудро молчи или.....
До каде сте со предлог колективните договори?
Зошто дозволувате вашите членови да земаат помалку надоместок за храна?
Зошто немате став кон новиот закон за работни односи?
(член на СОНК)

Додека некој нелигитимни синдикати протестираат, СОНК мудро молчи или.....
До каде сте со предлог колективните договори?
Зошто дозволувате вашите членови да земаат помалку надоместок за храна?
Зошто немате став кон новиот закон за работни односи?
(член на СОНК)

Извори од ВМРО ДПМНЕ за Канал 5 потврдија дека претседателот на СОНК ќе се појави на митингот в четврток. Цветановски вели дека за него не е спорна соработката на синдикатот со опозиционата ВМРО ДПМНЕ.

„Соработката на синдикатот со партиите не е спорен“ вели Цветановски

Овој СОНК го бараш? Ех почекај малце сега штрајкува опозициониот синдикат,кога ќе дојде СОНК во опозиција пак ќе излезе на улица :smir:

Извори од ВМРО ДПМНЕ за Канал 5 потврдија дека претседателот на СОНК ќе се појави на митингот в четврток. Цветановски вели дека за него не е спорна соработката на синдикатот со опозиционата ВМРО ДПМНЕ.

„Соработката на синдикатот со партиите не е спорен“ вели Цветановски

Овој СОНК го бараш? Ех почекај малце сега штрајкува опозициониот синдикат,кога ќе дојде СОНК во опозиција пак ќе излезе на улица :smir:

да не падна владата бе? не сум гледал вести па не сум информиран. како ти е напишано некој ќе помисли дека отишле стварно во опозиција

[acko]®;1845354 напиша:
да не падна владата бе? не сум гледал вести па не сум информиран. како ти е напишано некој ќе помисли дека отишле стварно во опозиција

Трзна на јадицата? Ако ако така треба ,фрли си фати си :pos2:

Да ти појаснам ,да не се фане некој сом :smir:
Значи СОНК протестираше кога СДСМ беше во позиција,а ВМРО ДПМНЕ во опозиција.Сега ССМ протестира кога СДСМ е во опозиција а ВМРО ДПМНЕ во позиција. Значи нема потреба СОНК да протестира кога јавна подршка им дал на сегашнава власт. Значи имаме два ``независни`` синдикати кои многу мислат на работникот и
протестираат спрема тоа кој е на власт.Се разбираме?:helou:

Трзна на јадицата? Ако ако така треба ,фрли си фати си :pos2:

Да ти појаснам ,да не се фане некој сом :smir:
Значи СОНК протестираше кога СДСМ беше во позиција,а ВМРО ДПМНЕ во опозиција.Сега ССМ протестира кога СДСМ е во опозиција а ВМРО ДПМНЕ во позиција. Значи нема потреба СОНК да протестира кога јавна подршка им дал на сегашнава власт. Значи имаме два ``независни`` синдикати кои многу мислат на работникот и
протестираат спрема тоа кој е на власт.Се разбираме?:helou:

ја само кажав дека како што ти беше формулиран постот некој ќе помисли дека вмро отишле во опозиција...

[acko]®;1845925 напиша:
ја само кажав дека како што ти беше формулиран постот некој ќе помисли дека вмро отишле во опозиција...

Ама коа виде одма се наежи...а ?

Напиј се зашеќерена водичка да ми ти помине стравот.:pos2:

Ама коа виде одма се наежи...а ?

Напиј се зашеќерена водичка да ми ти помине стравот.:pos2:

мене ме заболе за владата. денес цел ден ја заебавам на боркица (на грујо жена му) сестра и и ја пуштам пада влада од бајага. значи и да падне владата ја ништо не губам и нема за што да се плашам! ете сега знаете зашто го симпатизирам груевски не вмро дпмне. зет е на моја најдобра другарка!

СОНК ќе штрајкуваше и донесе одлука за штрајк за средината на септември 2008. Но, во краток рок се донесе меморандум во кој МОН и СОНК се договорија по неколку точки, меѓу која беше и потпишување на новиот колективен договор. Со новиот предлог колективен договор, работниците ќе добиеа поголеми права И најважно ќе се утврдеше најниска плата по која ќе се пресметуваше понатаму платата во сите сектори помножена по коефициент.
После тој меморандум работите не се поместени нанапред. Нема никакви најави за никаков нов штрајк, иако ниту една од тие точки не се почитува.
ЧЛЕНОВИ ОД СОНК обединетесе и јаветесе (напишете некој збор).

Никој не го фали СОНК, па морам јас пак.
На 24.11.2008, најбројниот синдикат во Р.Македонија закажа Генерален штрајк во образование, наука и култура. Се надевам дека синдикатот ќе извојува победа и ќе се избори за своите права. :duel:
Да живее СОНК, на чело со Дојчин Цветановски.

Никој не го фали СОНК, па морам јас пак.
На 24.11.2008, најбројниот синдикат во Р.Македонија закажа Генерален штрајк во образование, наука и култура. Се надевам дека синдикатот ќе извојува победа и ќе се избори за своите права. :duel:
Да живее СОНК, на чело со Дојчин Цветановски.

Па ајде да ве видиме, изборете се за правата. Направете малце врева.

Синдикатот треба да пали и жари во секоја држава, видете само како е во Франција, Грција. Кога штрајкува синдикат таму цела држава е блокирана.
Додека кај нас најголем дострел на синдикатите е прес конференција на која се закануваат со штрајк, кој се разбира ќе биде одложен откако владата на Ванчо или Дојчин ќе им го наполни џебот.

Или сепак ќе биде договорено нешто во сабота бидејќи има состанок.

Според нешто што потслушнав целата таа работа е договорена демек во последен момент ќе се направи спогодба и тоа во сабота со цел да се намали антивладиното чувство кај работниците кои се осеќаат вработени. Така ем СОНК нешо прави, ем владата се грижи за народот. Па ќе има минимални измени во новиот закон на работни односи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom