Каде да наjдам? [Food Edition]

• Креатор на темата Креатор на темата davidov
  • Време на започнување Време на започнување
ова пиво денес во големото Веро го здогледав во едно метално буре...ај провери си уште еднаш да не сум случајно грешка.
Да во веро има и буренца како на Пиволанд што продаваа а има и во шишиња 0,33,така некако,а и цената не беше голема.

Преубаво, преубаво колаче. Нешто слично на баклава. Пред некое време пробав првпат и од тогаш па наваму барам по слаткарници, никаде нема. Знае некој рецепт?
Бар да ставеше некоја слика, како изгледа тоа колаче што толку го испофали. Да е налик на баклава-сигурен сум дека не е , но можеби е некое парено колаче , со многу шербет ?:toe:
№1 баклава

Бар да ставеше некоја слика, како изгледа тоа колаче што толку го испофали. Да е налик на баклава-сигурен сум дека не е , но можеби е некое парено колаче , со многу шербет ?:toe:
№1 баклава

Еве го:
nazlifatmatarifi.bmp

Јади назлифатма ако сакаш да се тутмосаш. Толку шербет на едно место ја неам видено :)

Здраво, ако знае некој да ми каже како се вика таа рибарницата што е позади средното училиште ПТТ,имале многу убава свежа риба и морски плодови...
ми треба за да најдам број од нив и да исконтактирам...

каде можам да најдам пченкарен скроб која цена е и дали е со друго има кај нас производот?

Здраво, читајќи ја оваа тема http://forum.kajgana.com/threads/Дали-јадете-морска-храна.5956/ забележав дека има многу луѓе што јадат морска храна во домашни услови. Знам дека многу супермаркети нудат морска храна, но таа обично е смрзната со месеци и нема така добар вкус. Ме интересира дали некој може да ми посочи каде може да набавам свежа морска храна, посебно школки?

Ви благодарам.

Свежа морска храна у Македонија, нема. Досега никаде немам видено.

Освен ако се избаци некој од Битола да ме демантира.

Чинам дека имаше една радња доле во ГТЦ исклучиво само морски продукти. Е сеа не знам дали точно се смрзнати или свежи.

Можеш бе другарче у секоја продавница,имаш туна имаш сардина и уште неколку видови морски риби:p
Шала на страна,колку што знам во супермаркетиве има некои школки (одвратни) и октоподчиња,наравно замрзнати.

Провери во Веро и Тинекс кај одделот за риба што е.

Дали имате користено кокосово масло и од каде може да се купи

немам користено ама налетав на нешто што би можело да ти користи како информација :) врска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom