Каде би живееле кога би можеле да бирате?

• Креатор на темата Креатор на темата Alex1828
  • Време на започнување Време на започнување
Јапонија. Ептен откачени се Јапанциве :):)

Никаде не е ко дома:oeoeoe:
ама кога би бирала негде ван Македонија, дефинитивно Парис.
Нема човек да бил а не е фасциниран од Парис, мора да има нешто во тој град

:smir: E да и јас би сакал таму.
А тоа што Париз го има и ги фасцинира сите е душата на градот.
Историја,минато, сегашност,иднина, прекрасна архитектура,романтика,едноставно секој град сонува за такво нешто.

Флорида, Калифорнија, некое од овие две. :)

Кој било град во Италија:vozbud:

Каде што ќе сака жена ми, мене ми е сеедно...

Италија (Торино)
Финска (било каде)
Калифорнија (Бејкерсфилд)

Од тие три било кое да е. :)

Кога би можела да бирам:

Хелсинки [родителите на мајка ми, воедно и таа се од таму, и тоа е дестинација која што никогаш не сум ја посетила, а многу сакам! Цел август ќе бидам таму, be jealous! :pos:]
Било кој дел на Русија [ поради тоа што највисоките температури стигаат одвај до 24 степени, а јас претпочитам ладно, тоа е главната причина. Истотака ја сакам Русија затоа што според мене е многу убава земја]
Ирска [прекрасна држава, го обожавам Ирскиот јазик, сакам да го усовршам]
Лондон, воедно и цела Англија [најаристократска земја, го обожавам Британскиот акцент, многу ми е отмен. :pipi]

МакедонијаМакедонија и...Македонија!Ги сакам Македонциве мои,го сакам моето Скопје,ги сакам и другите градови!Ја сакам Македонија-бисерот балкански и засекогаш ќе живеам тука,никогаш нема да ја напуштам на подолг временски период мојата мајка Македонија!!Наместо 100% нафурани гомна во друите земји овде имаме едно..40% добри луѓе.Најубави плнини имаме,најдобри луѓе со голема смисла за хумор.Начинот на живот многу ми се допаѓа,а и имаме историја,културно богатство итн...А и најубава храна имаме!И прекрасна клима.И убава стара народна музика.Се е убаво кај нас!Македонија засекогаш мое омилено место за живеење.:smir:

Лон-дон. No further conversation.

А ако морам да бирам, Скопје.

Па иам некои локации, ми варираат, али ја би избрал јужна Франција, Ница или Стокхолм,Шведска. Малце географски сум опширен али концепциски, по моите замисли барам, ми се чинат блиски.

Во Кина или Јапонија, само заради развиената технологија што ја имаат, а јас тоа го сакам :vozbud:

Би сакал да живеам во Нов Зеланд. Сум чул оти природата е прекрасна а загадувањето мало. Гласам и за Шведска, Норвешка, Финска, Канада...

Би сакал да живеам во Нов Зеланд. Сум чул оти природата е прекрасна а загадувањето мало. Гласам и за Шведска, Норвешка, Финска, Канада...

Nov Zeland можеби е убав, има егзотична природа и убав раститетелен свет, но дека не е загаден...мало морген.
На еден дел од Нов Зеланд беа вршени нуклеарни проби, после неколку години се започна со масовно населување на островот. А и во близината ако не се лазам французите имаа извршено поголем број проби /(Муруроа).

Со останатите држави-се сложувам Чиста природа, недирната засега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom