Кабелски интернет, предности, штети...

• Креатор на темата Креатор на темата G_O_C_E
  • Време на започнување Време на започнување
За колку дена доаѓаат од Cabletel од кога ќе ги викнеш?

Најмногу за 1 ден.
Најверојатно уште истиот,бар кај мене во Тафталиџе :)

Иначе,не ми пуштиле уште 10 мегабитното,а 1ви е.
Ќе идам да и се дерам на теткицата сеа:vozbud:

me interesira dali so novite paketi na cable tel{extra},se podpisuva dovovor za koristenje,kako sto e onoj vo on.net ili t-home. 12-24 meseci.
p.s.dali paketot extra od cable tel e bolji od onoj na on.net solo15.
Bolji e Cabletel, jas go imam On.Net solo 15 i e mnogu spor 160kbps downloadira kaj mene.......

Најмногу за 1 ден.
Најверојатно уште истиот,бар кај мене во Тафталиџе :)

Иначе,не ми пуштиле уште 10 мегабитното,а 1ви е.
Ќе идам да и се дерам на теткицата сеа:vozbud:
Обично за да ми ја пуштат брзината ги вадам каблите од модемот еден по еден па пак ги ставам и рестартирам писи, пали:)
Баш денес треба, али заборавив, сега ми се заарни, после :)

охрид/ Инфел/ 512-128/ неограничен данлоад/ 710денара/ и то/ уствари 98,9% ептен стабилен/

и јас истото го плаќам и не мислам така...
колку треба да биде цената за погоре наведеното?

Кхм...450 ден?

Овде е 450 за 5(или 10 мислам) гига даунлоад со 4 мегабита,после паѓа на 256/128,што е доста разумно.

охрид и двеве кабелски ги нудеа истите цени, по што инфел зголеми брзини...
инаку првично беше 256ка за овие пари:kesa:
ај од октомври ќе разгледувам скУпски понуди, ко ќе ви дојдам таму:pipi:

Абе Дебар за 600 ден 256/128, за 800 ден 512/128 анлимитед двете.

Ја сум на 1024/128 анлимитед за 1000ка

Иначе Скопје ја користам од Кејблтел најмалата екстра...анлимитед со 4096 за 500че

Абе...а како да проверам колку сообраќај иам до сеа...некој кажа на кутијата од модемот имало User i Pass ама кај мене на кутија нема..помош некој..???

Абе...а како да проверам колку сообраќај иам до сеа...некој кажа на кутијата од модемот имало User i Pass ама кај мене на кутија нема..помош некој..???

Ке им се јавиш на нив и они ќе ти кажат user i pass. Cabletel проверка можеш да направиш на нивниот сајт одкако ќе дознаеш user i pass

Ресен има интернет, ама не е баш типично кабловски, бидејќи оди преку оптички кабел, LAN конекција со PPOE конектирање...

сега ќе ги зголемувале брзините и трансферот моментално отприлика цените се

Mini
UP 640k
Down 640k
Transfer: 2,5 Gb
cena: 390.00

Ekonomik
Up 3Mbps
Down 3Mbps
6 Gb
550.00

Univerzalen
3,5Mbps
3,5Mbps
10 Gb
730.00

Silver
4,5Mbps
3Mbps
20 Gb
940.00

Gold
5 Mbps
5 Mbps/
130Gb
1,290.00

Vip
6Mbps
6Mbps
170Gb
1,950.00

Што мислите за цениве дали се добри или? инаку и да ви кажам дека откако ќе потрошите се немате интернет, и секој пакет трае само 30 дена

Абе адсл си е адсл најстабилен е адсл секаде во свет. Не само кај нас. Кабловскиве ја имаат брзината ама паѓаат и кај нас во Македонија до вчера немаа опрема за многу корисници да опслужуваат паѓаше цело време и сеуште паѓа сега за сега. Ај среќа овие од кејблтел малку воведоа сериозност у кабловскиов бизнис и гледам се подобруваат ситуацииве но сепак не би се префрлил сеуште на кабловски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom