Кабелски интернет, предности, штети...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
1. Било кој браузер ги сејвира веке еднаш отворените страни во кешот, за после да не мора да ги симиња пак.

2. Фајрфокс има опција да ги фаќа повеќето линкови на една страна кои водат до друга страна и тие страни да ги симиња пред вие да ги посетите, за коа ке ги посетите да се отворат одма.

Ете ти 20 мега.
Фала...Значи, да пробам Опера? :) IE на крај памет не ми текиња.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Фала...Значи, да пробам Опера? :) IE на крај памет не ми текиња.
Ако толку многу ти смета тоа фаќањето линкови, можеш да го исклучиш. Само не ми текнува кај се гасеше, дали во регуларните опции или about:config.

Th3 Reap3r

Soul On Fire
Член од
24 август 2007
Мислења
378
Поени од реакции
7
Хах јас го имам кабел нет за мене е нај глуп нет у мк!

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
DOjdi Vo Prilep .. Zemi si Internet Od Kabelnet Pa da vidis sto e Internet ... Imaat i Dobar Support :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Кабелскиов ЛЕТА :vozbud:

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
daj nekoj neka kaze dali e stabilen ovoj kabelskiot vo sk i dali ima cesto problemi, i dali vredi da se zameni so on.net WADSL pozzz.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
me interesira dali so novite paketi na cable tel{extra},se podpisuva dovovor za koristenje,kako sto e onoj vo on.net ili t-home. 12-24 meseci.
p.s.dali paketot extra od cable tel e bolji od onoj na on.net solo15.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
daj nekoj neka kaze dali e stabilen ovoj kabelskiot vo sk i dali ima cesto problemi, i dali vredi da se zameni so on.net WADSL pozzz.
слободно за**и се со WADSL
кога ке врне ке немаш интернет и ке се молиш да престане
9 месеци бев нивен корисник - 8 не им платив ај погоди зашто

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Редно е .. се вратив на форумџискиото хоби :D:D
ДА си пишам на мојава тема ..
Е па zelenot ваљда Оти врнеше :D:D
Ами ќе му печиш ќе си тргам рецки кои денови имаше интернет ..
Абе да не се врејџаме ние вака сега ..
Ко што вика Цацко не е до дупката или до друго до кабелот ви е и од каде ќе си земите :)
Пирмер велиме замиме правеме муабет за ПрлепЕбаго ..
Да си земиш од Кабелнет интернет да ги видиш сите кај се што рпават како .. еве до сега имам 2години и 8месеци .. па се немам на посериозни проблеми пожалено ..
Пc јас не гасам .. и никогаш ми нема речено некој не те видов да не си на мсн ..
Друго сега и нови ИП има пуштено .. баш кефски :D
Еве и Кир4е` ќе ви подраскажи за ова :D:D
Поздрав ;)

D

Daftie

Гостин
me interesira dali so novite paketi na cable tel{extra},se podpisuva dovovor za koristenje,kako sto e onoj vo on.net ili t-home. 12-24 meseci.
p.s.dali paketot extra od cable tel e bolji od onoj na on.net solo15.
Се потпишува, да, а ако станеш нов корисник летово, у месециве јуни, јули и август имаш џабе интернет, од септември почнуваш да плаќаш, а договорот не сум сигурна од кога почнува да тече. www.cabletel.com.mk мислам дека има беше сајтот, ама супер е, јас имам таков пакет.
Кога ќе надминеш 10 гига брзината паѓа(првобитна брзина е 4мб/с), ама за 500 денари е топ, бар нема да се секираш дали ќе платиш повеќе.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Мигрирав од адсл на кабловски, веќе го користам месец дена многу пријатно сум изненаден пу пу да не го урочам брзина константна 4мбс не паднал...сега не знам дали ова е среќа или се подобриле ..имав кориостено порано пред 4 години кабловски беше срање невидено

Член од
20 јули 2008
Мислења
18
Поени од реакции
1
Ja li~no ne sum go koristel ali mi se imaa zaleno drugi deka moze od sabalje da ti ide so 4kBps a navecer da leta so 120kBps. Najverojatno zo[to se deli konekcijata mada i toa ne e fer. a osven toa imam slusnato deka e poskapo od onnet na pr.
Jas sum korisnik na Robi, kabelski operator od Stip, vo Sk e Telekabel. I sabajle i navecer, od 1vi do 31vi brzinata mi e 4Mbps, a znae i da se sekne i da kace do 5Mbps. Pustam po 3 filma da se simnuvaat, torenti, i za 45 min se gotovi. Neznam kaj vas kako e u Sk ali tuka leta.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.938
Поени од реакции
4.436
kabelski

I jas koristam kabelsi BONET Prilep!porano imase problemi bidejke Kabelskata zemase net od ONNET=NONET....
eve veke 3/4 meseci internetot e od NEOTEL i mozam dase pofalam so brzina stabilnost 95/96%od 31 den! za sega e super i paketite se gore dolu OK ama moze i podobro:)jas koristam paket 400denari=6GB(512/512)posle 6 GB 64/64 kb/sek..

Член од
25 август 2008
Мислења
160
Поени од реакции
9
jas go koristam na SPIDER vo gevgelija,paketot sto e so najniska cena t.e 500 den imas 256kbps (barem taka pisuva na paketot) i dobro me sluzi,barem dovolno mi e za skype,net,da download-iram nesto i to :) + na modemot mi e priklucen router i so nego ima moznost (barem ovoj sto go koristam) da se priklucat uste 3 com. na internet a i eden preku wireless(lap-top,telefon so wi-fi i.t.n)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Јас сум на Solo 3 и не сум баш задоволен и планирам да го откажам и да се префрлам на Кејблтел.
Ме интересира, каков е интернетот? Брз, бавен, паѓа, не паѓа? Не ги разбирам баш нивниве пакети.

Бидејќи на Solo 3 брзината е супер ама ми тарифира буквално се, а и многу малку ми се 3 GB.

Kajgana Shop

На врв Bottom