K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 193 32,7%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    591
Нека бега Џонс во тешка додека е време. Два пати по ред на мускули победува 3-2, денешново дури и сомнително беше ама ајде. Секоја победа му е се по јалова, ако сака да остане ГОАТ нека иде у тешка 1,2 меча и пензија.
Еден пораз во полутешка а веќе се наѕира, ќе му сруши се што градел до сеа.

Na muskuli? Ovaa ne ni trebase da ja dobie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Многу сум го потценил Рејес, премногу. Одлично се снајде скоро во секоја ситуација, одговор имаше скоро на секоја акција од Џонс.
Џонс изгледаше како да има малку попасивна стратегија споредено со претходните борби, како да сакаше да го издренира Рејес и да го удави во последните рунди.

Еве уште еднаш, капа долу за Рејес. Покажа феноменални боксерски техники, одличен и во напад (и ако беше притискан од Џонс), а исто така одличен и во контра удари.
Според моја проценка Џонс единствено во последната рунда што беше доминантен, а во остатокот (а особено првата) беше издоминиран. Али како што гледам и голем дел аналитичари зборуваат дека притисокот од Џонс е ваљда премногу земен во предвид и врз основа на тоа се дадени повеќе поени на Џонс.
Како и да е, Рејес стварно покажа дека после Густафсон (1) тој е противникот кој му пружи најголем отпор на Џонс во последниве години. Марета исто така имаше одличен перформанс против Џонс, но Марета немаше така прецизни и добро технички направени удари така да...
И ако бев за Џонс, пак ќе кажам - не се слагам со одлуката.

Исто така не се слагам со одлуката во борбата - Луис - Латифи.
Луис постоеше само во последните 30 секунди во кои нешто погоди нешто промарши, остатокот од него беа бледи удари кои не завршија таму каде што требаше да завршат за да повлечат некој поен. Латифи го тресна 3 пати на земја, да беше малку поактивен и да ризикуваше ќе победеше, ваљда и тоа беше причината поради која загуби. Ја имаше контролата одозгора, Луис е како желка на грб, не требаше да си дозволи судијата да ги прекини и да ги врати на стендап.

А Шевченко...
На Шевченко побрзо би сфршил гледаќи ја како се бори, отколку кога би пенетрирал во неа.

Последно уредено:
Заебано е да судиш вакви тесни борби, полесно е да му го накршиш на Рејес и да чуеш по некој лош коментар, него на Џонс и да не видиш бел ден после од цела армија фанови што ја собрал декадава.
Како и да е, ако некој заслужил реванш-тоа е Рејес, многу зрело ја водеше борбава , не трееба да остане на ова

Момци да не се лажеме за да бутнеш шамппион ти треба мн повеќе од освоени 3 рунди во клучни удари, особено ако противникот ти е Goat type of fighter, кога заврши едноставно знаев дека ке иде за Џонс кој во секој момент од борбата цело време го притискаше Рејес особено на оваа борба го бутна рекордот на ЏСП во одбранети титули и да се согласувам со вас дека мн на мускули ги доби оваа и со Сантос ама јбг уникат е и секогаш ке има блага предност од уфц...

Na muskuli? Ovaa ne ni trebase da ja dobie.

Премногу е важен Џонс за цела организација за да изгуби на поени. Не е едноставно да дадеш одлука против човек што е без пораз цела кариера, треба ептен да го издоминираш во 4,5 рунди за да ти дадат победа.
Ова реално беше 3-2 за Рејес или нерешено, ама угледот си го прави своето.
И во бокс вака блиски борби секогаш шампионот го задржува појасот.

Премногу е важен Џонс за цела организација за да изгуби на поени. Не е едноставно да дадеш одлука против човек што е без пораз цела кариера, треба ептен да го издоминираш во 4,5 рунди за да ти дадат победа.
Ова реално беше 3-2 за Рејес или нерешено, ама угледот си го прави своето.
И во бокс вака блиски борби секогаш шампионот го задржува појасот.
Единствено да земеш со нокаут или да издоминираш 5 рунди како Волкановски и да им затнеш муцка на уфц, друга варијанта не гледам во ваква ситуација

Јас сум голем фан на Џонс, али не се слагам со вас.
Рејес направи и повеќе од доволно. Првите 3 рунди беа несомнено негови, Џонс само притискаше. Ако тоа е доволно за победа тогаш комплетно треба да го сменат системот на бодирање.
Што да прават борците кои немаат КО способности а (пр.) го издоминирале Џонс на рунди, да се откажат од спортов? Да им речат "или нокаутирајте го или сабмитнете го, иначе нема победа"...

Јас разбирам дека Џонс е многу важен за спортот, и верувам дека е подобар и покомплетен борец од Рејес, дека е ГОАТ и тако даље... али факт е дека оваа ја загуби.

Јас сум голем фан на Џонс, али не се слагам со вас.
Рејес направи и повеќе од доволно. Првите 3 рунди беа несомнено негови, Џонс само притискаше. Ако тоа е доволно за победа тогаш комплетно треба да го сменат системот на бодирање.
Што да прават борците кои немаат КО способности а (пр.) го издоминирале Џонс на рунди, да се откажат од спортов? Да им речат "или нокаутирајте го или сабмитнете го, иначе нема победа"...

Јас разбирам дека Џонс е многу важен за спортот, и верувам дека е подобар и покомплетен борец од Рејес, дека е ГОАТ и тако даље... али факт е дека оваа ја загуби.
Како прво Рејес беше добар првите 2 рунди каде беше подоминантен од Џонс, веќе во третата покажуваше знаци на умор,за 4 и 5 да не правам муабет, затоа се додадени плус 2 плус шампионски рунди да види светот од што се направени борците и колку го посакуваат појасот затоа повеќе предност ке дадат на последните 2 рунди...
Како и да е било поминало џабе ке дискутираме овде, негде прочитав дека ќе има реванш па да стискаме палци дека ќе се оствари, баш ме интересира каков пристап ке имаат и двајцата.

Како прво Рејес беше добар првите 2 рунди каде беше подоминантен од Џонс, веќе во третата покажуваше знаци на умор,за 4 и 5 да не правам муабет, затоа се додадени плус 2 плус шампионски рунди да види светот од што се направени борците и колку го посакуваат појасот затоа повеќе предност ке дадат на последните 2 рунди...
Како и да е било поминало џабе ке дискутираме овде, негде прочитав дека ќе има реванш па да стискаме палци дека ќе се оствари, баш ме интересира каков пристап ке имаат и двајцата.

Kako toa 3-ta runda ja dobi Jones?

Kako toa 3-ta runda ja dobi Jones?

Не реков дека ја добил Џонс трета, пишав дека во трета рунда Рејес веќе покажуваше знаци на умор, иначе во трета Рејес имаше повеќе удари...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom