K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Ајдеееееее...Мајстор :cuc:
Стрпливо го чекаше и дочека. Две титули. Историја.

Ајдеееееее...Мајстор :cuc:
Стрпливо го чекаше и дочека. Две титули. Историја.
Добро е 7:30 заврши ова :)

Инаку добри му се одговорите на интервјуто после борбата :) #wheresthebelt

Не можеш да се бориш против некој кој секој промашен удар го претвара у нокдаун. Хирушки прецизен.

Едино Нејт Диаз може да го тепа.

Добро е 7:30 заврши ова :)

Инаку добри му се одговорите на интервјуто после борбата :) #wheresthebelt
А само кај мене се губеше звукот коа збореше или кај сите така беше? Слушнав само коа го бараше појасот и рече дека сака да му се заблагодари на никој :pos:. Исто така и на Еди нешто му збореше и тоа е тоа што успеав да слушнам.

Не можеш да се бориш против некој кој секој промашен удар го претвара у нокдаун. Хирушки прецизен.

Едино Нејт Диаз може да го тепа.
Диаз го победи зашто реално не се плашеше од Конор. Колку и да е добар тепач, психолошката предност што си ја направи уште пред борбата со Алдо и сега со Алварез му донесе голема предност во рингот. Двајцата беа исплашени уште пред да влезат во рингот.
Диаз беше без мозок и двете борби ќутек јадеше, ама влезе all in. Едната ја победи, другата ја изгуби.
А само кај мене се губеше звукот коа збореше или кај сите така беше? Слушнав само коа го бараше појасот и рече дека сака да му се заблагодари на никој :pos:. Исто така и на Еди нешто му збореше и тоа е тоа што успеав да слушнам.
И кај мене се губеше на моменти. Ваљда не сакаа да дадат зашто којзнае колку мајки им испцу. :D

не требаше пред време да ја прекинуваат, требаше малце лицето бумбар да му го направи :D

Цар е жими се, си има харизма човеков за разлика од другите фајтери кои најверојатно имаат оштетен мозок :D

p.s. следно на репертоар за гледање е Ронда Роузи vs Аманда Нунес на 30 декември :)

Последно уредено:
Диаз го победи зашто реално не се плашеше од Конор. Колку и да е добар тепач, психолошката предност што си ја направи уште пред борбата со Алдо и сега со Алварез му донесе голема предност во рингот. Двајцата беа исплашени уште пред да влезат во рингот.
Диаз беше без мозок и двете борби ќутек јадеше, ама влезе all in. Едната ја победи, другата ја изгуби.

И кај мене се губеше на моменти. Ваљда не сакаа да дадат зашто којзнае колку мајки им испцу. :D

Оваа му беше перфектна борба. Смирен, сталожен, без грешка. За Диаз мислам дека ако пак има борба, дека ке го тепа. И самиот си вика, сите тие што се во моја класа, тежина и reach, немаат шанси. Тука Диаз има предност во поглед на другите, и може да трпи ќотек.

Redno vreme e da mu pustat nekoj so toa brazilskoto da go udavi :D

Redno vreme e da mu pustat nekoj so toa brazilskoto da go udavi :D
Во категоријата каде што се натпреварува Конор, се уште не родила мајка таков човек што ќе успее да го победи. Гледај риплеј како што и самиот кажа на пресот, му го преуреди лицето на Алварез, 5 пати го нокаутираше и тоа со лева ( со која ни еднаш не му ја промаши фацата на Алварез ).
Редно беше, UFC сцената да добие еден лик како Конор, кој нуди пред се забава, а потоа добри фајтови.

Последно уредено:
Сте губеле глас на октагон пост фајт интервјуто затоа што пцуеше ко Ирец, а од лично искуство ви велам дека само Ирец може да победи балкенц во пцуење :)

Инаку баш е забавен за гледање, и стравот кај противниците му го овозможува тоа како на пример ставањето на двете раце позади грб во средината на првата рунда, и тоа на два пати.

Момент на вечерта според мене беше нокаутот на Јоел Ромеро врз Крис Вајдман. Две рунди јадеше ќотек и у третата му скокна со колено у фаца и после го докрајчи.

За во иднина: Се радувам на борбата помеѓу мојата омилена Ронда Раузи и македонската снаа Аманда Нунес (девојка на Нина Ансароф, ќерката на Љупчо Ансароф).
За во подалечна иднина се надевам дека во 2017та ќе има борба помеѓу Јоана и Роуз Намајунас, верувам дека Роуз ќе ја прекине доминацијата на Јоана во октагонот.

Во категоријата каде што се натпреварува Конор, се уште не родила мајка таков човек што ќе успее да го победи. Гледај риплеј како што и самиот кажа на пресот, му го преуреди лицето на Алварез, 5 пати го нокаутираше и тоа со лева ( со која ни еднаш не му ја промаши фацата на Алварез ).
Редно беше, UFC сцената да добие еден лик како Конор, кој нуди пред се забава, а потоа добри фајтови.

Pod brazilskoto mislev na BJJ. Irecov e mokjen koga e na noze zatoa sto e premnogu brz koncentriran i koga ke ja odnese borbata na box mec togas e verojatno najdobriot.
Arno ama tie sto znaat BJJ dokolku go legnat na zemja em ke go premorat pa ako se dobri vo drugi disciplini posle moze i atraktivno da go finisiraat, em sposobni se so zafat da go privrsat mecot bez nikakva pompa.
E toa ne mu odgovara na UFC. UFC ima podem poslednive godini samo poradi atraktivnosta sto ja nosat vakvite borbi na noze box/kick box. I dodeka trae Mc Gregor dodeka ne im skurci na White i sopstvenicite oni ke mu mestat protivnici po merka.
Porazot od Nate (koj dojde posle 2-3 nedeli spremanje za borba na Nate) e dokaz za toa sto go zboram. Ama specijalistite na zemja se neatraktivni i ako UFC gi pusti na golema vrata ke padnat na gledanost mnogu. I toa ne im e dobro za biznisot...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom