- Член од
- 13 октомври 2011
- Мислења
- 158
- Поени од реакции
- 73
YOU WANT TO TALK ABOUT SCARY DUDE?
CROATIAN ANTITERRORIST BLOODRUN COMMANDER!
IF HE LOOKS LIKE A WARRIOR ..ITS BECAUSE HE IS !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ах пак ти со тие "WWE is fake" логики.
Ја гледав борбата и коментирав за неа.
Оди побарај наназад низ темава ќе видиш дека не сум единствен што мисли дека некако наместено изгледаше.
Па да не оди во УФЦ за да не се наредат усте појке порази од тоа најмногу се плаши,убаво си му е во М-1 си ги бира сам борците и нема 8% од акциите туку 41%
Зошто УФЦ да го третира како куче,кого има третирано така?? на сите им е исплатено на рака и тоа многу јаки суми,само што имаат едно правило да се бори за УФЦ а не во 3 различни организации,што е и правилно ако се повреди пример во друга организација не ке може да си ја сработи работата во УФЦ
Ајде ти имаш друга филозофија јас имам друга филозофија и така да неможиме да најдиме заедничко
Има неколку борби добри сум ти казал добар е многу има направено многу ама сепак не и најдобар
http://www.fightsite.hr/ostale-vijesti/fedor-protiv-bobbyja-lashleyja-u-lipnju/
ке јадит котек дома
не смееш да се бориш на страна од УФЦ, мораш да си бараш спонзори кој уфц ги одобрува, еден пораз и можеш да леташ а ако евентуално сакаш да си заминеш те тужат и те колат ако те видат на друг евент да се појавиш, мораш да бидеш добар со дана вајд за да добиеш борба, те контролираат комплетно и ако си во подолните ќе заработиш преку сила 50 000 долари.
те користат дури вредиш, а почнеш да паѓаш ќе те ги удрат клоците, не е тоа третирање како куче. друго знам дека имаш комплески од фјодор и од М-1 и те гледам во секој момент гледаш да ги исплукаш али во ред, кариерата на федор заврши годинава, ова се борби што тој ги прави за пари, ќе биде уште 1 година 2 активен и ќе си оди, нормално е сега дека нема кој да се бори против него кој е релевантен во моментов, ама барем ако изгуби од некој слаб ќе се откажи и нема да се брука како мирко
не ги бираше противниците фјодор ги бираа страјкфорс и М-1, и во страјкфорс тој се бореше со најдобрите тешкаши и со шампионот од 205 дивизијата кој е следен за борба за титула во УФЦ, нормално е дека аурата пукна кога изгуби од вердум ама тотално се распадна кога бигфут силва го разнесе. потоа се бореше со Ден хендерсон и пак изгуби, работава е што не се сите добри борци во УФЦ, тешката категорија на УФЦ стана добра кога борците од страјкфорс дојдоа во УФЦ, ете ги видовте вердум и оверим што му направија на УФЦ борците, ќе го видите и бигфут и даниел и џош барнет кога ќе се борат наскоро. после сагата со страјкфорс и нема некој силен тешкаш да се бори со фјодор, и нормално е да се бори со противници кој се 3 класи послаби од него.Не изгледаше, беше наместена само никој не ми веруваше а гледам уште не веруваат.
За ова си во право но не можеш да го кривиш Фјодор што си го тера бизнисот како нему највеќе му одговара. Престиж не му треба, веќе го има а пари уште помалку му требаат. Зашто да ризикува губење репутација со некој пораз од некој допингуван батка кога вака е ЦАР и ќе си замине како ЦАР (инаку се слагам дека си бира свесно инфериорни противници).
Со повеќето напишано се слагам (посебно за УФЦ) со една забелешка на Федор пари не му требаат и кариерата му е практично завршена. Сега си тера бизнис и си бира противници по мерка и за тоа не смее никој да му забележи. Подобро да се знае дека си бира послаби противници отколку да се прави театар со наместени борби како во бокс или некои во УФЦ.
Нешто што важи за сите нас, Федор и компанија (УФЦ, ПРАЈД, СФ, КроКоп, Силва итн) ама уво не ги боли дали и кој е најдобар на свет, ги интересира како да направат најголема можна пара со најмал вложен труд (односно повреди) ако е познат борец во прашање. Се друго е ирелевантно и ние можеме до утре да дискутираме зашто вака или онака додека они си тераат бизнис а тоа и е УФЦ и останатите профи организации ЕДЕН ГОООЛЕМ БИЗНИС ТЕАТАР.
не ги бираше противниците фјодор ги бираа страјкфорс и М-1, и во страјкфорс тој се бореше со најдобрите тешкаши и со шампионот од 205 дивизијата кој е следен за борба за титула во УФЦ, нормално е дека аурата пукна кога изгуби од вердум ама тотално се распадна кога бигфут силва го разнесе. потоа се бореше со Ден хендерсон и пак изгуби, работава е што не се сите добри борци во УФЦ, тешката категорија на УФЦ стана добра кога борците од страјкфорс дојдоа во УФЦ, ете ги видовте вердум и оверим што му направија на УФЦ борците, ќе го видите и бигфут и даниел и џош барнет кога ќе се борат наскоро. после сагата со страјкфорс и нема некој силен тешкаш да се бори со фјодор, и нормално е да се бори со противници кој се 3 класи послаби од него.
Не изгледаше, беше наместена само никој не ми веруваше а гледам уште не веруваат![]()
Точно такана 24 април ќе има рочиште за случајот со оверим, и ако добие лиценца ќе се бори, ако не одма во истиот ден ќе биде соопштен противникот на ЏДС.
или вердум ќе биди или хант според мене, хант добива голема подршка да се бори против ЏДС. ќе видиме![]()
Брат све за тебе е наместено секоја борба е наместена за тебезнам дека има местенки секаде во секој спорт...АМА ОВАА НЕ Е БЕШЕ МЕСТЕНКА СИГУРНО,СЕ ПОЗНАВА БОРБА МЕСТЕНА КОЈА Е
ок секој има свое мислење
Тоа не сум рекол никогаш дека секоја е местена ама во тешка категорија бокс се повеќето местени а и оваа што ја збориме е местена, тоа што ти не веруваш е веќе друга приказна. Инаку кој ми збореше дека Леснар бил повреден па не можел да се бори па после испадна се тоа нема врска.
Оди на http://www.allthebestfights.com/ и почни да ги гледаш борбите ќе најдеш доста ненаместени и после спореди со наместениве ќе си ја воочиш и сам разликата.
Туку како рече и сам секој со свое мислење.
Мене повеќе ме загрижува што се повеќето допингувани и што целава ММА станува многу повеќе бизнис отколку добри борби. Ако вака продужи еден ден ќе стане досадно исто како што класичниот бокс загуби многу на популарност.
Остај боксот друга прича е,правиме муабет дека оваа борба не беше наместена еве ти една споредба МИНОТАУР - КРО КОП финале ГП 2003,ќотек минотаур изеде колку што е тежок,ама на крај ете полуга и папа...
првиот болд според мене немаше контроверзија, крокоп доминираше се до крајот кога се лизна и беше соборен од Ног, во тоа време мирко беше сеуште зелен во борба на партер а и Ног во тоа време растураше. само една техничка исправка борбата не беше во Гранд при туку беше за привремена титула додека федор е повреден, потоа во 2004 год. беше гранд прито за тешкаши кој го освои фјодор со победа над ногиера.Остај боксот друга прича е,правиме муабет дека оваа борба не беше наместена еве ти една споредба МИНОТАУР - КРО КОП финале ГП 2003,ќотек минотаур изеде колку што е тежок,ама на крај ете полуга и папа...
Да јас викав дека е Лешнар повреден и навистина беше првиот пат за вториов пат го сменив мислењето кога потпиша за WWE избега како пи*ка оти ОВЕРЕМ салата го напрај
Ајде вака постави ти 10 ММА борби наместени и 10 ММА борби не наместени па ке дискутираме еве ке се приклучат и другарчињата на дискусијата
Допингувани имало и ке има само некој повејќе некој помалку
КАЖИ ШТО УФЦ ИМА КАЖАНО А ДА НЕ Е ИСПОЛНЕТО
НА СИТЕ ИСПЛАТЕНО,ДОГОВОР,СИТЕ НАЈДОБРИ ФАЈТЕРИ НА ЕДНО МЕСТО И ПЛУС СТВАРА ФАЈТЕРИ И ШАМПИОНИ,ДОГОВОРОТ ИСПОЧИТУВА ДО КРАЈ,АКО НЕ ТЕ БИВА БЕ БРАТ ЛЕТАШ МНОГУ НОРМАЛНО
ТЕШКО ДЕКА КЕ ЈА ИЗГУБИ ПОПУЛАРНОСТА ПАЗИ ЛУГЕТО СЕ ТЕПААТ ЗА ДА ГЛЕДААТ НА PAY PER VIEW,A ЗАМИСЛИ ДА ПОЧНАТ СИТЕ БОРБИ НА ТВ ДА ГИ ДАВААТ ВО ЖИВО
--- надополнето: 9 април 2012 во 21:20 ---
Да се надоврзам за борбата КРО КОП - МИНОТАУР,сите викаа дека борбата била наместена
Што ти мислиш за неа?
првиот болд според мене немаше контроверзија, крокоп доминираше се до крајот кога се лизна и беше соборен од Ног, во тоа време мирко беше сеуште зелен во борба на партер а и Ног во тоа време растураше. само една техничка исправка борбата не беше во Гранд при туку беше за привремена титула додека федор е повреден, потоа во 2004 год. беше гранд прито за тешкаши кој го освои фјодор со победа над ногиера.
втор болд: има докази и сведочења на наместени борби во прајд некаде околу 2000та година, знам дека наместена била марк колман против такада или како и да се викаше. аматоа беше уште на времето кога прајд сеуште се оформуваше како организација. а за такви сомнителни борби има многу но не значи да се местени, според мене зборот местенка во последниве неколку години го слушам претерано во секој спорт.Леснар се врати по година пауза со 25 цм острането црево, тешка болест и се врати против противник кој има силен удар и очекувано да се стутка по првиот добар уда во пределот на стомакот. тие што тренираат знаат колку боли удар во џигер или во стомак,плексус ребро. особено колено или ножен удар. а тоа што избега во wwe е затоа што знае дека нема да се повтори неговата доминација и дека ќе претрпи уште катастрофални порази.
Така рекол од докторите некој - оваа урина или е од мртовец или не е од човектрет болд :поради личности кој се допингуваат и земаат нелегални средства за подобрување на нивните перформанси спортов губи на кредибилитет, и сега се шушка некако дека оверим сепак ќе добие лиценца иако односот на тестострон му е 14:0 во однос на нормала што значи шовекот има во себе количина на тесотстерон од 14 мажи. ако добие лиценца го баталм спортов, се гледа дека сето тоа е бизнис и УФЦ ги брани само тие кој им носат профит на организацијата а останатите ги фрлаат под возот. јас такви работи неможам да трпам и ако му дозволат да се бори на 146ка спортов ќе излезе human cockfighting што би значело дека никогаш нема да влезе во големите држави и градови како њујорк итн.
и четврт болд : значително е намален боројот на купени PPV стримови за следење, минатата година не мрднаа повеќе од 350 000, дури ни ГСП не направи милион PPV.
треба повеќе да се свртат на бесплатни борби на ТВ. еве сега имаат потпишано на ФОКС ќе треба многу добри борби да постават таму. а и на другите две телевизии FUEL и FX треба да бидат барем помаливе дивизии подостапни за да стекнат популарност.
нема шанси со таа финта да помини оверим, беше дискутироно тоа и од други експерти само што тие не го образложија проблемот, оверим го избегна допинг тестот за борбата со леснар по изговор дека морал да оди во холандија бидејќи мајка му имала рак, беше на работ на суспендирање на лиценцата али се спаси и атлетската комисија му даде условна лиценца ама мора после борбата да биде рандом тестиран 2 пати во наредните 6 месеци со цел да може пак да аплицира за лиценца, али тој падна на еден од тестовите што сега на свети живко летни ќе добие лиценца
нема шанси со таа финта да помини оверим, беше дискутироно тоа и од други експерти само што тие не го образложија проблемот, оверим го избегна допинг тестот за борбата со леснар по изговор дека морал да оди во холандија бидејќи мајка му имала рак, беше на работ на суспендирање на лиценцата али се спаси и атлетската комисија му даде условна лиценца ама мора после борбата да биде рандом тестиран 2 пати во наредните 6 месеци со цел да може пак да аплицира за лиценца, али тој падна на еден од тестовите што сега на свети живко летни ќе добие лиценца![]()