K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Еве резултати за оние кој ги интересира
Bocek defeated Alessio via unanimous decision (30-27, 29-28, 30-27).[7]
Yagin defeated Hominick via split decision (29-28, 28-29, 29-28).[7]
McDonald defeated Torres via KO (punches) at 3:18 of round 1.[7]
Rothwell defeated Schaub via KO (punches) at 1:10 of round 1.[7]
MacDonald defeated Mills via TKO (punches) at 2:20 of round 2.[7]
Jones defeated Evans via unanimous decision (49-46, 49-46, 50-45) to retain the UFC Light Heavyweight Championship

OVEREEM OUT

JUNIOR DOS SANTOS vs FRANK MIR za titula

CAIN VELASQUEZ go dobi BIG FOOT SILVA

нели бадр хари ќе се префлаше во бокс ???
изгледа добра пара му понудиле :)

Jaki sponzori,mnogu pari...a iskreno ne mu e mestoto vo boxing,dosta dobar e vo ova a i sansa da go zeme pojasot,po moe finale BADR HARI vs DANIEL GHITA

Sleden protvnik na JON JONES e DAN HENDERSON
не дека сакам да го потценам хендо ама мислам дека има поголема шанса да го победи андерсон силва отколку џоунс, тактички ќе боксува со него и после 3тата рунда ќе го разнеси :)

не дека сакам да го потценам хендо ама мислам дека има поголема шанса да го победи андерсон силва отколку џоунс, тактички ќе боксува со него и после 3тата рунда ќе го разнеси :)

Хендерсон нема шанси во техника ни со двајцата, Силва има многу сличен стил на Џоунс, двајцата би го разнеле само што е Силва помала категорија.

Ако Џоунс не направи некоја катастрофална тактичка грешка па да се занесе, ќе биде баш како кажа, сигурна победа и задржување на титула.

Хендерсон нема шанси во техника ни со двајцата, Силва има многу сличен стил на Џоунс, двајцата би го разнеле само што е Силва помала категорија.

Ако Џоунс не направи некоја катастрофална тактичка грешка па да се занесе, ќе биде баш како кажа, сигурна победа и задржување на титула.
хендо има само punchers chance, ако погоди еднаш можеби ќе е доволно, огромна моќ има во рацете тоа е факт, ама во друго не баш, слабо борењето,имаше проблем со борачи како џејк шилдс кој се бори и во 170 дивизија, џоунс е огромен спрема него и во тежина,големина висина,дофат а и технички е добар и на нозе и на партер, хендо нема кондиција за 5 рунди очекувам да се бори да ја реши борбата до 2-3 рунда оти натаму се знае дека нема да има сила да издржи, има силна брада и добро се опоравува од удари ама не верувам да издржи од налетот на боунс, шансите се минимални дури помали и од ремпејџ.
иначе еве изјава за оверим од комисијата

UFC told him NSAC would test after conference. He bolted as soon as it was over and tried to drive away.

UFC told him to get back there or he's fucked and they got him back.

He tried to give 3 different excuses.

Читериште низаедно така наптави и против брок и избега во холандија потоа кога се исчисти се вратиназад и овие му прогледаа низ прсти, сега кур ќе ти прогледаат

ne mu e mestoto na Jones vo light heavyweights... neka stai 10 kila i da se proba so Santos, Velasquez, Mir, Overeem, Roy... nema smisla ova, site ko dechina mali se pred nego, ogromna prednost vo reach ima, ne e fer...

ne mu e mestoto na Jones vo light heavyweights... neka stai 10 kila i da se proba so Santos, Velasquez, Mir, Overeem, Roy... nema smisla ova, site ko dechina mali se pred nego, ogromna prednost vo reach ima, ne e fer...
рано му е според мене, нека се потепа уште една година две, секако генетски ќе стани и тешкаш по природен пат. човекот е 99 кила пред борба, според тежината сепак е уште мал да се бори со батки кој кинат кила за да направат 120 килограми. очекувам ако ја задржи титулата во наредниве 2-3 години ќе оди во тешка категорија, мислам дека ако продолжи со цаков прогрес ќе биди непобедлив

рано му е според мене, нека се потепа уште една година две, секако генетски ќе стани и тешкаш по природен пат. човекот е 99 кила пред борба, според тежината сепак е уште мал да се бори со батки кој кинат кила за да направат 120 килограми. очекувам ако ја задржи титулата во наредниве 2-3 години ќе оди во тешка категорија, мислам дека ако продолжи со цаков прогрес ќе биди непобедлив

Nema chovek koj ke mu ja zeme titulata na ovoj vo light heavyweights... edno vreme si vikav Phil Davis mozhe neshto ama on ti bil epten golema utka (vo sporedba so Jones)

Jones i sam izjavi pred 4-5 meseci deka ushte 1-2 godina ke sedi vo ova kategorija, ako prodolzhi vaka da nema nekoj asalen protivnik (ili protivnici) ke se prefrli vo heavyweights, ama togash segashnite tepachi nema da se vo formata shto se deneska... Koga mozheshe overeem, neka stai 10 kila i ovaj i da go vidime :D

Џоунс е во горниот дел огромен и тука тешко да стави мускул (а и нема потреба) без да изгуби на брзина а ќе мора да зима и анаболик, природно тешко уште повеќе да расте. На нозете може да стави уште 5-6 кила (тенки му се) ама 10 кила каде да ги стави?

Најпаметно му е да си седи каде што е и да си држи титула и еден ден ќе си се повлече како непобеден зашто во моментов нема никаква конкуренција во однос на техника.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom