K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
После долга пауза сакам пак да почнам да тренирам некоја боречка вештина.Порано иам тренирано еден краток период од 6-7месеци Wing Chun,но сеа сакам да почнам со нешто ново.Се мислам помеѓу Taekwondo и Kick-Boks.
Ај некој ако има тренирано некоја од овие нека дае предлог што е подобро,поинтересно.Посебо ме интересира за Taekwondo
Фала

После долга пауза сакам пак да почнам да тренирам некоја боречка вештина.Порано иам тренирано еден краток период од 6-7месеци Wing Chun,но сеа сакам да почнам со нешто ново.Се мислам помеѓу Taekwondo и Kick-Boks.
Ај некој ако има тренирано некоја од овие нека дае предлог што е подобро,поинтересно.Посебо ме интересира за Taekwondo
Фала

ТаеКвондо е главно базирано на борба со ножни удари а ударите со раце се слични како карате (не се увртени од рамо како во бокс и кик бокс).

Кик бокс ти е како бокс (ударите со раце се боксерски-увртени од рамо) со додаток на ножни удари.

Тоа е главно сеа од тебе зависи што повеќе ти лежи :).

Мене ми е кик бокс/бокс подобра комбинација баш заради движењата и рачните удари од рамо кои ги спомнав :).

ТаеКвондо е главно базирано на борба со ножни удари а ударите со раце се слични како карате (не се увртени од рамо како во бокс и кик бокс).

Кик бокс ти е како бокс (ударите со раце се боксерски-увртени од рамо) со додаток на ножни удари.

Тоа е главно сеа од тебе зависи што повеќе ти лежи :).

Мене ми е кик бокс/бокс подобра комбинација баш заради движењата и рачните удари од рамо кои ги спомнав :).
Ти благодарам на објаснувањево.
Сепак се одлучив за ТаеКвондо сакам малце ножната техника да ја повежбам...
А за некој месец планирам Таеквондото да го искомбинирам со Џудо мислам дека се топ комбинација

сакам да ве прашам дали има клуб во скопјево за бразилско џиу џитсу?

сакам да ве прашам дали има клуб во скопјево за бразилско џиу џитсу?
прочитај некоколку страни поназад имаш Gracie Barra во скопје отворено од Карлос Маиа светски шампион во Бразилско Џиуџитсу, пролистај назад ќе видиш и локација и се :)

Незнам каде да прашам,ајде тука..

каде можам да најдам ефтина боксерска вреќа ? во pride ми се скапи,40 кила,и кратка незнам точно колку цм,над 4 илјади е...ако знае некој каде има нешто поефтино,нека ми каже..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom