K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
добар беше крокоп,добри комбинации, сефо и така и така, малце пасивен ми изгледаше ќе чекам видео на јутуб на раат да изгледам вака мн сецкаше сстримот, даниел гита стандард, добар нокаут :)

Подобро изглумеа од браќата Кличко :D. Ова беше појак спаринг :P.

И беше наместена борбата???
Баш би сакал да подискутираме на оваа тема CRO COP - SEFO
Само молам со факти ок ;)

Беше, беше :). Ама добра местенка беше, интересно беше за гледање а знаеш дека го ценам КроКоп така да и не го кривам што беше договорено. Во ваков меч треба да си луд да се кршиш кога е ова елегантен начин за добра претстава :). И Сефо беше задоволен и публика така да успешно беше само мечот беше многу краток, кога почна кога заврши?

Ти не гледаше?

Беше, беше :). Ама добра местенка беше, интересно беше за гледање а знаеш дека го ценам КроКоп така да и не го кривам што беше договорено. Во ваков меч треба да си луд да се кршиш кога е ова елегантен начин за добра претстава :). И Сефо беше задоволен и публика така да успешно беше само мечот беше многу краток, кога почна кога заврши?

Ти не гледаше?

Го гледав мечот за ништо не би го проуштил,а и никогаш не сум пропуштил.
Мечот не беше наместен,тоа беше една просечна борба,и двајцата мислеа дека уште се во ММА ;) гледај го стилот каков им беше како напаѓаа реглексите им беа исто како во ММА,гледај каков му е стлот на Мирко сега,каков е пред 8-9 год кога се бореше во К-1
И двајцата не беа во форма,едниот имат 41година другиот тука е некаде плус пред месец дена операција,па неможе да се спореди борба со дечки од 23-28 год
Наместено НЕ туку тоа е заради што си одадоа почит многу,плус се дешава во Хрватска и ептен не ризикуваа двајцата иако имасе добро удирање за една просечна борба ;)
Гледај Мирко колку трема имат и сам кажа,како влезе,колку збора кажа после борбата тоа е трема,да беше наместена немаше да има воопшто трема
Спореди ја борбата со ПАТ БАРИ во УФЦ,колку почит си покажаа и борбата изгледаше како наместена а нема врска,Мирко отечени 2те аркади,Бари скршена нога тоа е тоа,стилот на борба покажува како наместена
Мој совет кога гледаш борби гледај ги ситниците и споредувај
Поздрав

423561_10150591169080814_122081620813_9037491_830308049_n.jpg
--- надополнето: 11 март 2012 во 16:30 ---

мечот не беше наместен според мене, тоа дека не се одеше 100 % беше очигледно, мечов повеќе изгледаше на ревијален пријателски него наместен, вакви борби нема смисла да се наместени,затоа што нема основа, двајцата се бореа со мал притисок (додуша Мирко со поголем бидејќи беше пред своја публика) и затоа имаше онака опуштено тепање.
добар беше мирко мислев дека можи да изгуби ама сефо е неактивен веќе повеќе од година не се има борено, а во К-1 веќе од 2010. само мирко некако не го мести хај кикот туку онака го испалува и е доста предвидлив бидејќи мирко ја изгуби рефлексот и брзината али па затоа левиот директ беше добар онаков како што боб сап го осети

Како не бил наместен кога со пола сила се бореа :D? Се знаеше дека Мирко ни на сон нема да загуби во Загреб и така бидна. Двајцата со пола сила со контролирани удари (да има задршка на крај за да нема нокаут) и на крај Сефо го носи на раце ради паричките што ги доби :D . Наместен меч е тој каде однапред се знае кој ќе тепа (а се знаеше) и каде двајцата го штедат другиот од удари за нокаут (а се штедеа).

И јас гледам ситници а и знам дека во ревијални мечови никој не е луд да иде во непотребен масакр или нокаут, вака ем пуни пари ем публика задоволна :) .

Не ме убедувајте, не ве убедувам пошто нема да се убедиме ;).

Како не бил наместен кога со пола сила се бореа :D? Се знаеше дека Мирко ни на сон нема да загуби во Загреб и така бидна. Двајцата со пола сила со контролирани удари (да има задршка на крај за да нема нокаут) и на крај Сефо го носи на раце ради паричките што ги доби :D . Наместен меч е тој каде однапред се знае кој ќе тепа (а се знаеше) и каде двајцата го штедат другиот од удари за нокаут (а се штедеа).

И јас гледам ситници а и знам дека во ревијални мечови никој не е луд да иде во непотребен масакр или нокаут, вака ем пуни пари ем публика задоволна :) .

Не ме убедувајте, не ве убедувам пошто нема да се убедиме ;).

Не те убедувам,тоа си е твое мислење ;)
Врвни борци како што се КРОКОП и СЕФО богами тешко да се сложат ајде дојди да се тепаме и да изгубиш ти,ако беше таква работава Мирко ке најдеше еден просечен фајтер само за да обележит победа и сите задоволни,затоа тоа си е твое мислење
Еве земи го пример БОБ САП,кој моментално се бори за пари и шоу никогаш не му биле битни победите него.
--- надополнето: 11 март 2012 во 17:33 ---
Еве го :LOL::LOL::LOL:

http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali...app-na-vaganju-silovito-odalamio-borca-2.html
--- надополнето: 11 март 2012 во 17:36 ---
Mirko demantirao da je pobjeda dogovorena: 'Nokautirao bih i brata!'

--- надополнето: 11 март 2012 во 17:36 ---
http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali...objeda-dogovorena-nokautirao-bih-i-brata.html

е сега едно калсиочно-едукативно парче борба во два дела,
за народот кој ја пропуштил златната ера на К-1

Еве убав фајт кард 26 Мај МГМ ГРАНД АРЕНА ЛАС ВЕГАС

баш тоа ќе пишував сеа, сите тешкаши на едно место, уште карвин фали али тој е моментално повреден :)
али еве прогноза првична за сега што мислам јас
ЏДС-Оверим: блиска борба, ќе видиме како што ќе покажи ЏДС после операцијата, не беше многу време надвор но сепак операција на коленото не е мала работа,јас мислам ако се пази од колена и ножните удари во телото нема да има проблем, неговата рачна техника е прилично добра и ја користи младоста и рефлексноста за да испали брзо кроше или аперкат, го бирам ЏДС бидејќи сметам дека може да издржи 5 рунди без да издиши.
Веласкез-Мир: борбава е стилистичка направена, ако Кеин не биде извлечкан и соборен на земја победува според мене, кардиото му е мн добро а и знае да напаѓа со страшно темпо
мир ако успее да го задржи кеин на земја има огромна шанса да победи,исто така и стендапот му е добар и има сила братот али некако мн мек ми изгледа за 120 КГ. Кеин ТКО 3&4 рунда(ако е 5 рунди) ако не може да добие одлука
Бигфут-нелсон: го бирам бигфут, ако се пази од големата сила на нелсон мислам дека борбава е негова, плус има добар боксинг техника само треба да ја мрда малку неговата глава голема како грчки остров, и ако дојде до позиција маунт како против Фјодор, очекувам силување. Бигфут е мој пик, одлука
Гонзага-Дел Росарио: ех тука имаме проблем, ако се појави К-1 Гонзага како што имаше навика да се појавува после нокаутот против мирко Дел росарио има шанса бидејчи исто така има добар кикбокс, искуството е на страната на гонзага и ако реши да го искористи неговото џиуџитсу и да не пробува да разменува удари со шејн ја има борбава- Menbearpig-Submission
Марк Хант-стефан струв: огормен навивач сум на хант со години, и сега конечно е одлучен и мотивиран а бтакава има огромен талент особено со неговиот муи-таи и бокс, силата е на страната на марк а и граплингот и борбата на партер му е попозната и може да се бори и да издржи на земја, струв е 2 метра висок (јебени семи шилт) ама пак нема директ и не држи дистанца многу, слаба брада но добар џиуџитсу. Навивам за Хант и ако успее ќе биде супер :)
доста е другиве борби се интересни но мислам дека нема потреба да ги анализирам :)

МАЛА ПРЕДНОСТ МУ ДАВАМ НА ЈУНИОР ДОС САНТОС 55% - 45% АМА... КЕ ВИДИМЕ ТЕСНА БОРБА,ЈДС КЕ ТРЕБА ДА СЕ НАМАЧИ ДА ГО ПАДНИТ ЗВЕРОН ИАКО ИМА СИЛНИ РАЦЕ

МИР - КАИН ИНТЕРЕСНА БОРБА МИСЛАМ СПОРЕД МЕНЕ ДЕКА УБАВО КЕ ЗАВРШИ БОРБАТА И ТОА ВО СТОЕЧКА ПОЗИЦИЈАКЕ ИМА ДОБРО МАВАЊЕ,НЕМА ДА РИЗИКУВА КАИН ДА ОДИ ДОЛУ ИАКО Е ДОБАР ТАМО.МАЛА ПРЕДНОСТ ИСТО ТАКА ДАВАМ НА КАИН 60% - 40%

СИЛВА - НЕЛСОН И ДВАЈЦАТА СЕ МОТИВИРАНИ СИЛВА ИМАШЕ ОПЕРАЦИЈА ПА СЕГА МИСЛАМ ДЕКА Е СПРЕМЕН СПОРЕД ВИСИНАТА И ГОЛЕМИНАТА ШТО ЈА ИМА МИСЛАМ ДЕКА КЕ ПОБЕДИ

ГОНЗАГА - РОСАРИО,ГОЗАГА БЕШЕ ИЗБРКАН ОД УФЦ ПА ГО ВРАТИЈА НЕ МИ Е НЕШТО ПОСЕБНО ИАКО НАПРАВИ НОКАУТ НА ГОДИНАТА СО КРО КОП,ЕТЕ ТАА БОРБА БЕШЕ ИНТЕРЕСНА ДРУГО НИШТО ПОСЕБНО ИМА ПРЕДНОСТ АКО ГО ЗАДЖИ ДОЛУ,ДЕЛ РОСАРИО ММА 11-0,ДВАПАТИ СВЕТСКИ МУАИ ТАИ ШАМПИОН 8-1,ДОБАР УДАРАЧ,НАВИВАМ ЗА НЕГО

ХАНТ - СТРУФ НЕ САКАМ ДА ГО ПОТЦЕНАМ ДЕТЕТО АМА СУМ СИГУРЕН ДЕКА ХАНТ КЕ ЈА ИМА ОВАА БОРБА

ОСТАНУВА ДА ВИДИМЕ ДОБРИ БОРБИ КЕ ИМА

Zainteresiran sum da se upisam na kik boks samo neznam kade ima klubovi,ako sakate da gi pisete site sto gi znaete i kade se naogaat...

МАЛА ПРЕДНОСТ МУ ДАВАМ НА ЈУНИОР ДОС САНТОС 55% - 45% АМА... КЕ ВИДИМЕ ТЕСНА БОРБА,ЈДС КЕ ТРЕБА ДА СЕ НАМАЧИ ДА ГО ПАДНИТ ЗВЕРОН ИАКО ИМА СИЛНИ РАЦЕ

МИР - КАИН ИНТЕРЕСНА БОРБА МИСЛАМ СПОРЕД МЕНЕ ДЕКА УБАВО КЕ ЗАВРШИ БОРБАТА И ТОА ВО СТОЕЧКА ПОЗИЦИЈАКЕ ИМА ДОБРО МАВАЊЕ,НЕМА ДА РИЗИКУВА КАИН ДА ОДИ ДОЛУ ИАКО Е ДОБАР ТАМО.МАЛА ПРЕДНОСТ ИСТО ТАКА ДАВАМ НА КАИН 60% - 40%

СИЛВА - НЕЛСОН И ДВАЈЦАТА СЕ МОТИВИРАНИ СИЛВА ИМАШЕ ОПЕРАЦИЈА ПА СЕГА МИСЛАМ ДЕКА Е СПРЕМЕН СПОРЕД ВИСИНАТА И ГОЛЕМИНАТА ШТО ЈА ИМА МИСЛАМ ДЕКА КЕ ПОБЕДИ

ГОНЗАГА - РОСАРИО,ГОЗАГА БЕШЕ ИЗБРКАН ОД УФЦ ПА ГО ВРАТИЈА НЕ МИ Е НЕШТО ПОСЕБНО ИАКО НАПРАВИ НОКАУТ НА ГОДИНАТА СО КРО КОП,ЕТЕ ТАА БОРБА БЕШЕ ИНТЕРЕСНА ДРУГО НИШТО ПОСЕБНО ИМА ПРЕДНОСТ АКО ГО ЗАДЖИ ДОЛУ,ДЕЛ РОСАРИО ММА 11-0,ДВАПАТИ СВЕТСКИ МУАИ ТАИ ШАМПИОН 8-1,ДОБАР УДАРАЧ,НАВИВАМ ЗА НЕГО

ХАНТ - СТРУФ НЕ САКАМ ДА ГО ПОТЦЕНАМ ДЕТЕТО АМА СУМ СИГУРЕН ДЕКА ХАНТ КЕ ЈА ИМА ОВАА БОРБА

ОСТАНУВА ДА ВИДИМЕ ДОБРИ БОРБИ КЕ ИМА
го вратија поради тоа што федор гонзага беше планирана борба за после федор-монсон, и УФЦ бидејќи е анти федор го вратија и му дадоја нова шанса :)
таа му е најдобра и едниствена добра победа во кариерата, после кога изгуби од ренди губеше скоро од сите така посилни противници, англиски кажано gatekeeper стана

--- надополнето: 21 март 2012 во 00:43 ---
Overem ako pobedi ke ima 4 pojasi od 4 razlicni organizacii

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom