K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Незнам зошто ама во пола од борбите во Македонија има мавтање со рацете :( Како никогаш да немале тренинг по бокс..
Единствено нешто кое не го видов на сите борби таму беше затворен гард..

Незнам зошто ама во пола од борбите во Македонија има мавтање со рацете :( Како никогаш да немале тренинг по бокс..

Многу малку знаат вистински бокс не биди изненаден и на светско ниво во ММА малку се што работат одлично со раце, Силва е во моментот единствен што ми текнува дека знае добар бокс :).

^ френки едгар е еден од подобрите, само види каква работа има со нозе братот, милина :)
иначе видов неколку добри џудо соборувања, и имаше еден со прилично поткован кик бокс ама тој келајцата мавтање у пм, онака против посериозен противник има да изгледаш смешшно и ќе издишиш уште во прва рунда

Многу малку знаат вистински бокс не биди изненаден и на светско ниво во ММА малку се што работат одлично со раце, Силва е во моментот единствен што ми текнува дека знае добар бокс :).

брат не зезај во ММА може немаат добар гард ама знаат да упатат удар.. Погледни првата борба право пафтање со рацете.. сега глеј го и ова.. Кажи ми дека е кик бокс..

http://www.youtube.com/watch?v=S7nznSqLQbw&feature=related

2:55 .. Ова е повеќе улично тепање.. така беше и во борис Трајковски на турнирот.. Со исклучок на некои дечки..
--- надополнето: Sep 26, 2011 3:48 PM ---
^ френки едгар е еден од подобрите, само види каква работа има со нозе братот, милина :)
иначе видов неколку добри џудо соборувања, и имаше еден со прилично поткован кик бокс ама тој келајцата мавтање у пм, онака против посериозен противник има да изгледаш смешшно и ќе издишиш уште во прва рунда

Џудо фрлањата и џиу џитсу техниките се екстра.. Само тој првиот како никогаш да немал тренинг за рачна техника :D

брат не зезај во ММА може немаат добар гард ама знаат да упатат удар.. Погледни првата борба право пафтање со рацете.. сега глеј го и ова.. Кажи ми дека е кик бокс..

http://www.youtube.com/watch?v=S7nznSqLQbw&feature=related

2:55 .. Ова е повеќе улично тепање.. така беше и во борис Трајковски на турнирот.. Со исклучок на некои дечки..

Чекај, јас не реков дека во ММА појма немаат само реков ретко кој е трениран за рачна техника како ДОБАР професионален боксер, Силва е, може има и други ама повеќето што сум ги гледал рачните техники во однос на профи боксер кој е добар им се доста послаби.

Нашиве со профи ММА јасно немаат шанси ама ме сфаќаш што сакав да кажам и тебе ти е јасно, а со твојот коментар се слагам :).

еве кратко видео, кој го следи френки подолго знае дека братов е ѕвер и има едни од најдобрите раце во ММА а и footwork - от му е најдобар, знае да влези во неговиот дофат и да испали технички брзи удари и комбинации во тело и глава,
и не ги заборавајте и Џуниор Дос сантос и Антонио Рогеиро Ногуеира, е тие се многу поткаовани технички боксери, гардот му е модифициран таман за ММА за рацете да му бидат спремни да блокира и брачки клинчеви и ножни удари, сосбено ЏДС покажа бокс натпревар против карвин каде што му го разнесе лицето на сите страни, БРУТАЛНОСТ
(нема хајлајтс на видеото со карвин борбата)
исто така и Марк Хант е ѕвер
Mark+Hunt+vs.+Chris+Tuchscherer+4.gif

last.gif

Тие се така подобри Боксер во УФЦ, и ремпејџ е добар али се изгуби многу во последно време

Чекај, јас не реков дека во ММА појма немаат само реков ретко кој е трениран за рачна техника како ДОБАР професионален боксер, Силва е, може има и други ама повеќето што сум ги гледал рачните техники во однос на профи боксер кој е добар им се доста послаби.

Нашиве со профи ММА јасно немаат шанси ама ме сфаќаш што сакав да кажам и тебе ти е јасно, а со твојот коментар се слагам :).

Не им ни треба :D Зборот ми беше ептен пафтање е ова..Немора да се има некоја перфектна рачна техника ама брат бокс мора да се научи како се мава тоа е примарна цел.. ова се како шлаканици да удира..

Федор без боксерска техника ги буташе сите.. Гардот може не му беше добар али мајсторе кога мава кроше го мава убаво,директ,јаки удари дава.. целата снага ја вложува во тие удари.. Затоа треба да се тренира..
--- надополнето: Sep 26, 2011 11:11 PM ---
еве кратко видео, кој го следи френки подолго знае дека братов е ѕвер и има едни од најдобрите раце во ММА а и footwork - от му е најдобар, знае да влези во неговиот дофат и да испали технички брзи удари и комбинации во тело и глава,

и не ги заборавајте и Џуниор Дос сантос и Антонио Рогеиро Ногуеира, е тие се многу поткаовани технички боксери, гардот му е модифициран таман за ММА за рацете да му бидат спремни да блокира и брачки клинчеви и ножни удари, сосбено ЏДС покажа бокс натпревар против карвин каде што му го разнесе лицето на сите страни, БРУТАЛНОСТ

Ова е уште еден доказ дека не е се до големината и генетиката.. Мозокот е најмоќното оружје.. Овој човек бута противници поголеми од него и со подолги раце.. Првпат го гледам овој борец и зачуден сум на неговите комбинации.Кој тајминг го има човече многу е тешко да се погоди вистински момент за напад,фрлање сл.. Секоја чест..

Не им ни треба :D Зборот ми беше ептен пафтање е ова..Немора да се има некоја перфектна рачна техника ама брат бокс мора да се научи како се мава тоа е примарна цел.. ова се како шлаканици да удира..

Федор без боксерска техника ги буташе сите.. Гардот може не му беше добар али мајсторе кога мава кроше го мава убаво,директ,јаки удари дава.. целата снага ја вложува во тие удари.. Затоа треба да се тренира..

Ова е уште еден доказ дека не е се до големината и генетиката.. Мозокот е најмоќното оружје.. Овој човек бута противници поголеми од него и со подолги раце.. Првпат го гледам овој борец и зачуден сум на неговите комбинации.Кој тајминг го има човече многу е тешко да се погоди вистински момент за напад,фрлање сл.. Секоја чест..

Се слагам, бокс мора да се научи добро ама ги мрзи па не го учат :D. А Федор ги маваше сите ама од Силва го попи ќотекот затоа што е Силва многу покомплетен борец и боксот му е супер :D. Освен тоа мислам е и поинтелигентен за борба :).

Другиве и јас не ги знаев Хурин што ги пушти па баш ќе ги погледнам :).

епа френки едгар се бори против греј мејнард на 8 октомври за титулата во лесна дивизија, тие се соочуваат по трет пат (првиот победи мејнард,вториот нерешено, беше луда борба во УФЦ 125 мора да се гледа) мејнард е непоразен во својата кариера, а додека едгар единствен пораз му е од мејнард, го победи БЈ пенн 2 пати за титулата

видеово мора да се погледне, еве како шампионите губат килажа ден пред борбата. ебан процес на Weight cutting
имаш 2 битки,првата е во купатило против тежината, втората ти е во рингот-Жосе Алдо

Агрон Џиља од Струга ќе боксува за титулата светски првак во ИБФ верзијата (полутешка категорија до 81 кг) против Паскал Ндомба од Танзанија во швајцарскиот град Бурдорф на 15 октомври.
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/spo...a-ke-boksuva-za-titulata-svetski-prvak-vo-ibf
--- надополнето: Oct 6, 2011 1:37 PM ---
Владимир Кличко на 10 декември оваа година во Дизелдорф ќе ги брани светските титули, а предизвикувачот е Жан-Марк Мормек од Франција.
Wladimir-Klitschko-007.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom