K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 71 12,0%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,7%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    593
фала друже за инфото :smir: денекса е добар ден, кличко вс. бригс и веласкез вс. леснар во УФЦ.
типување мое е кличко и леснар победници
ако најди некој стрим за онлајн да постира на темава :salut:
Јас очекував Кличко да го заврши мечот со нокаут али во секој поглед заслужена победа на Кличко. Последните 4 рунди Бригс врека за боксовање многу удари прими од Кличко, читав во Bild некоја мала статистика Кличко упатил 302 удари (во глава и тело) кон Бригс од кои 171 биле прецизни удари.
Брок Леснар - Каин Вeласкез УФЦ 121 Октомври 23 точно време незнам на борбата кога ке почнуват но мое мислење како и сите досега ке е сабота сабалје околу 5-6 часот иначе повеке го симпатизирам Веласкез поради то што ме привкелуват неговион стил на борење и техника, за Леснар не ми остава некој поголем впечаток јас кај него гледам само сурова снага, сметам дека ова ке биде ептен добра борба за гледање

Јас очекував Кличко да го заврши мечот со нокаут али во секој поглед заслужена победа на Кличко. Последните 4 рунди Бригс врека за боксовање многу удари прими од Кличко, читав во Bild некоја мала статистика Кличко упатил 302 удари (во глава и тело) кон Бригс од кои 171 биле прецизни удари.
Брок Леснар - Каин Вeласкез УФЦ 121 Октомври 23 точно време незнам на борбата кога ке почнуват но мое мислење како и сите досега ке е сабота сабалје околу 5-6 часот иначе повеке го симпатизирам Веласкез поради то што ме привкелуват неговион стил на борење и техника, за Леснар не ми остава некој поголем впечаток јас кај него гледам само сурова снага, сметам дека ова ке биде ептен добра борба за гледање

дали забележуваш дека кличко скоро не оди на нокаут во последно време ?
го уништи бригс со диреците,можеше во 9та рунда да го заврши мечот мам премногу тактизира, и затоа е фокусиран да собира поени одколку нокаути што впроочем треба да го прави секој боксер, владимир е следен во декември,незнам кој му е противник ама мислам дека ќе победи
моја грешка за УФЦ леснар се бори во сабота, мислев дека ќе биде во УФЦ 120 ама сум погрешил, леснар е многу силен борец, снажен и брз, технички не е поткован многу ама е прилично силен за да биде шампион во тешка категорија.
андерсон силва е далкеу најтехнички подготвен борец според мене :salut:

Ништо посебно не покажа Леснар во оваа борба, Кеин Валаскез доминантен цело време 2:48 Валаскез го собори на партер шампионот и доби силни тупаници и чекани во неговата глава. Леснар се врати на нозе џабе ни тоа не помогна комбинација од удари во стоечка позиција и еден силен удар со колено во главата упати Валаскез тотално го уништи на Леснар тука веке падна долу леснар и се гледаше дека нема никакви шанси да се спаси.

Каков ќотек изеде Леснер кечерот напукан со стероиди го скрши Велсакез.Пак овој Леснер се силеше ќе го тепал Емилијаненко.
http://vbox7.com/play:5995a488

Каков ќотек изеде Леснер кечерот напукан со стероиди го скрши Велсакез.Пак овој Леснер се силеше ќе го тепал Емилијаненко.
http://vbox7.com/play:5995a488

точно, ми се сери кога ќе прочитам дека ова преценето напумпано копиле има шанси со фјодор

--- надополнето ---

за тие што не ја гледаа борбата
еве го наинтересниот момент :wink:
lxxlquuuyd3.gif

Мислам дека оваа беше дебело продадена.

Кога ке бидеш толку познат многу работи ке се сменат.. Еден нокаут што ке се изглуми за 15 секунди ке ти донесе 3-4 милиончиња евра :D Сега има некој што не идат на пари си остваруваат свој сон но многу се ретки :))

Кога ке бидеш толку познат многу работи ке се сменат.. Еден нокаут што ке се изглуми за 15 секунди ке ти донесе 3-4 милиончиња евра :D Сега има некој што не идат на пари си остваруваат свој сон но многу се ретки :))

Фјодор и вака си го остварува сонот еден пораз не му значи ништо а ќешот за ова може да биде доста голем.Не го обвинувам за ништо човекот почнал да се бори за пари за да може да го издржува семејството.Не се бори за слава.
BTW he is my favorite...
fedorem1.jpg

His not a human

Фјодор и вака си го остварува сонот еден пораз не му значи ништо а ќешот за ова може да биде доста голем.Не го обвинувам за ништо човекот почнал да се бори за пари за да може да го издржува семејството.Не се бори за слава.
BTW he is my favorite...

На овој човек колку му работи мозокот чудо невидено.. Смирен е, не е издефиниран многу и не се курчи.. Ама во борба се знае партали праи :))

колку што видов на нет, леснар ќе се бори по трет пат против мир, првата одбрана веласкез ќе ја им против џуниор до сантос,
шејн карвин се бори против рој нелсон на УФЦ 125 ама не е потврдено бидејќи моментално карвин е повреден

Најдобриот борец во ММА висок е едвај 183 Цм и тежок е 105 Кг, што да ви кажам повеке неговата физиономија ниту најмалку не не потсека на професионален фајтер. Во што е неговата тајна?? Во неговата личност природата направила идеална и убиствена комбинација на брзина и сила. Во технички поглед е одличен иако неговата техника со нозе предизвикува смеење во публиката заради чудните движења кои ги прави, али едно нешто го прави Фијодор разчичен од сите останти борци има трпение и е издржлив, во состојба е да ја предвиди акцијата на противникот и да ја спречки инстиктивно, секогаш до крајот на бобата останува ладнокрвен. Етен ретко користи ниски удари за да го ослаби противникот, не прави гримаси и војнички камуфлажи и не се дере како и овие другиве нинџи останати. Едноставно влегува во рингот без никакви емоции го средува својот противник и си оди дома. Често по борбите покажува респект кон поразениот. Според мене кога Фијодор е во рингот гледаме добра борба, со боречкии техники и стратегија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom