K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590
Член од
11 октомври 2024
Мислења
418
Поени од реакции
743
Vaso Bakocevic e mnogu los borec. Povece znae marketing da vodi otkolku da se bori. Fabjan e luda glava i negoviot trash talk i borbata so Stosic go krenaa FNC na ova nivo. Nekade procitav deka pozadi FNC stojat Arapi od Dubai. Tie finansiraat. Kolku e tocno ne znam.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.392
Поени од реакции
9.022
Реално тоа FNC е смешна организација. Тој последниот настан доби доста публицитет и ја гледав таа главната борба и би рекол учесниците се повеќе локални силеџии желни за внимание отколку професионални MMA борци.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
418
Поени од реакции
743
FNC се фокусира на регионална сцена, затоа што популација тоа сака да гледа и тоа полни сали, а борците во регионот се тежок просек што се однесува до квалитет.

Подобри борци чинат многу повеќе пари, но нема да носат публика и не се економски исплатливи, затоа што народ сака регионално и локално ривалство да гледа.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.969
Поени од реакции
18.158
Гоце Чандовски пионирот на ММА во нашата земја гостува на еден од најпознатите подкасти на Балканот поврзани со овој спорт. Топла препорака да се послуша!

Член од
19 август 2010
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.291
На УФЦ 312 во Австралија ќе дебитира Колби Тикнес. Дечково е спаринг партнер на Волк години наназад,ептен се поврзани и нивниот тим Freestyle MMA полага големи надежи во него. Интересното е што ќе дебитира против Александре Топурија, (брат му на Илија) a уште поинтересно е дека во корнерот на Колби ќе бидат Волк, Џо Лопез и Крег Џонс, а на спротивната страна Илија со својот тренер, а чак има некои информации дека е можно и Мераб да биде во нивниот корнер.
Автоматски споено мислење:

Colby Thicknesse REACTS to Fighting Topuria at UFC 312, Volkanovski/Ilia in Opposing Corners!

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
195
Поени од реакции
169
Koj, Mahachev ili Strickland? :)
Ama stom velis and still... mislia na SS.

Ic ne me interesiraat tie dvajca. Najdosadnite borci vo sredna poslednive 10g.
Велам ДДП ќе извојува победа над Стрикланд. А Махачев има повеќе шанси со Стрикланд него ли со ДДП.
Инаку ДДП во ниту еден случај не е досаден. Само борбите со Стрикланд и Таварес му се со судиска одлука.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.291
Padna nulata i na onoj Šara Magomedov. MVP mu zema merka u 3 rundi laganica.
Автоматски споено мислење:

Ufff kakov kraj za Izzy :(. Žalno e da se gledaat golemi šampioni vo vakva situacija.

Последно уредено:

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
195
Поени од реакции
169
Padna nulata i na onoj Šara Magomedov. MVP mu zema merka u 3 rundi laganica.
Ептен лошо им тргна годинава. Само Махачев заслужи да биде број еден.

Еве го Адесања со трета загуба по ред. Пред секое негово влегување во октагонот, коментаторите, критичарите, самиот Адесања и неговата екипа тврдат дека во моментов он никогаш не бил подобар.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.291
Ептен лошо им тргна годинава. Само Махачев заслужи да биде број еден.

Еве го Адесања со трета загуба по ред. Пред секое негово влегување во октагонот, коментаторите, критичарите, самиот Адесања и неговата екипа тврдат дека во моментов он никогаш не бил подобар.
Jebiga, očito ne e isto na trening i vo ring. Mislam deka kaj nego e dojdeno se na glava. Manjak motivacija, izgubena samodoverba, godini. Tolku e od nego, posle ova mislam deka i ke stavi rakavicite na klin.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.505
Поени од реакции
5.267
Ја нема веќе жарта во Изи , порано кога ќе влезеше у ринг блескаше со самодоверба. Сеа како да беше свесен дека ја нема брзината веќе што го красеше. Мада Пејџ па на 37 допрва ќе замешува прсти во дивизија. Сега со овој стејтмент на Имамов , се комплицираат работите во дивизијата. Секако мислам треба Чимаев да има прв шанса за појас , али ај ќе видиме.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.713
Поени од реакции
4.554
Адесања делуваше доста чудно, доста несигурно. А мислам и дека реакциите општо му се со голема латенција во споредба кога беше во прајмот.
Никогаш не сум го видел во нити една борба да дозволи да биди погоден со комбинација која противникот ја пробува да ја егзекутира трипати по ред. Насурдин Имавов ја пуцаше оваа комбинација со оверхендот трипати.

Но да не земаме ништо од Имавов, дечкото е врвна класа. Е тој е ликот кој сакам да го видам на тронот и кој реално заслужува. Овие кловновиве уличарски што побрзо нека ги снема ајде. Го прават спортов да изгледа смешен.
Насурдин Имавов вс. Хамзат Чимаев 2025!

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
195
Поени од реакции
169
Адесања делуваше доста чудно, доста несигурно. А мислам и дека реакциите општо му се со голема латенција во споредба кога беше во прајмот.
Никогаш не сум го видел во нити една борба да дозволи да биди погоден со комбинација која противникот ја пробува да ја егзекутира трипати по ред. Насурдин Имавов ја пуцаше оваа комбинација со оверхендот трипати.

Но да не земаме ништо од Имавов, дечкото е врвна класа. Е тој е ликот кој сакам да го видам на тронот и кој реално заслужува. Овие кловновиве уличарски што побрзо нека ги снема ајде. Го прават спортов да изгледа смешен.
Насурдин Имавов вс. Хамзат Чимаев 2025!
Имавов би загубил од ДДП, а од Стрикланд веќе има изгубено.
Вистинската борба е Чимаев - ДеДеПе.

Kajgana Shop

На врв Bottom