K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 191 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,7%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,1%

• Вкупно гласачи
    588
Член од
19 август 2010
Мислења
3.977
Поени од реакции
9.643
Diego Lopez za 30 sekundi go reši Jusuf. Dečkoto e mega talent, izjavi deka ke bide iden federvejt šampon, i bi idel odma vo Španija na megdan so Ilko :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.814
Поени од реакции
17.395
Diego Lopez za 30 sekundi go reši Jusuf. Dečkoto e mega talent, izjavi deka ke bide iden federvejt šampon, i bi idel odma vo Španija na megdan so Ilko :)
Не би рекол дека е талент на 30 години плус не се покажа најдобро во Дена Вајт Контендер Серијата, но ке видиме што ке се случува понатаму.

П. С. Треба уште да се докаже за да влезе во топ 10, а понатаму да не зборуваме.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.977
Поени од реакции
9.643
Auuuuuuu Holloway što mu napravi na Gejči Auuuuuuu go uništi:))
Автоматски споено мислење:

Не би рекол дека е талент на 30 години плус не се покажа најдобро во Дена Вајт Контендер Серијата, но ке видиме што ке се случува понатаму.

П. С. Треба уште да се докаже за да влезе во топ 10, а понатаму да не зборуваме.
Štvarno 30 ima? Ne zaprimetiv, epten kopiljska faca ima. Nema veze, posle performansov na Max, mnogu vjerojatno on ke ide na Ilija.

Последно уредено:

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
168
Поени од реакции
146
Пророштвото исполнето. Прохаска - Ракич не беше борба, туку мерење кој има поголем кур. Јири, покрај примените удари, воопшто не покажа слабост и успеа да го совлада противникот преку технички нокаут.
14.04.2024 - ракетите на Јири посилни дури и од тие на Иран.

Таман, некаде 2:20 во борбата на Переира со Хил, ми се исклучи стримот. Нокаутот беше врвен. Хил си ги врати очите назад. Outclassed.
Переира - Прохаска 2?
Переира - Анкалаев?

Интересни настани следат. Боби Наклс го има Чимаев. Стрикланд - Коста ќе биде огномети.

Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Ни приближно најдобар, али ајде не е ни лош.

Иначе ќе ги гледам сабајле.
Nemalo po-stacked karta dosega, od pocetok do kraj so takvi borci. Skoro sekoja borba bi mozelo da bidi main event na barem UFC fight night, a 4-5 od niv main event i na UFC PPV.

Max Holloway i Gejci... legendi.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.106
Поени од реакции
25.156
Цела борба беше подобар, доколку отидеше на одлука сигурен сум дека ќе добиеше и задњи 10 секунди става се под закана против Џастин Гејџи кој има сила да те патосира, и успева да го нокаутира.

Max Holloway ladies and gentlemens, a true BMF!!

Член од
19 август 2010
Мислења
3.977
Поени од реакции
9.643
Уште една историска УФЦ приредба е зад нас. По мене, настан кој дефинитивно ги исполни очекувањата и најави интересни борби во иднина. Прогнозите за главните две борби ми беа катастрофа, пошо прогнозирав дека Макс и Переира ќе бидат патосирани:D.Боби Грин на почеток очекувано го растури Џим факинг Милер,па потоа Диего Лопез за 30 секунди го реши Јусуф. Ми се свиѓа на кој начин Диего ги решава своите борби,иако немав приметено дека има 30 години. По фацката и фризурчето мислев дека е некои 25 години.На Прохаска-Ракиќ сум заспал, глеам дека Прохаска тепал, овој Ракиќ не може еден саглам чекор да направи, ама затоа јаде гомна на сите страни. Добра борба беше Оливера-Арман. Помотивиран, поексплозивен Арман. Де Бронкс некако многу лесно е да го пробиеш, нема некоја одбрана, често го јаде, па прави пресврт со тоа неговите ненормални потези. Ама со ваква форма не знам како воопшто се надева дека би го победил Ислам. После победава најверојатно Арман ќе добие шанса да напаѓа титула против Ислам.Следува најдобрата борба на вечерта по мене, Макс-Џастин. Каква маестрално тактички одработена борба на Макс, човекот е легенда. Значи класично го отсече Џастин,чоекот едвај доаѓаше до позиција да зададе удар(зборам за Гејчи стандарди) а и тоа што го прими по којзнае кој пат покажа каква брада има. Стварно делува невозможно Макс да биде нокаутиран. Тоа што го направи на крајот е еден од најмадрфакерските потези евер у УФЦ. Чоекот на добиена борба го викна Гејчи на средина на октагон да се измлатат со песници, со што рискираше голема победа. На крајот нокаут за шпици, и потпис на Макс за комплетно негово враќање на мапата, и можност за нова доминација. Макс имаше едно од најубавите враќања во УФЦ. По трите порази од Волк, посебно последниот во кој беше демолиран, успеа постепено да го изделка секој нов предизвикувач во категоријата, и полека но сигурно покажа дека е одма позади шампионот. Ситуацијата со Волк не му одеше во прилог, но сега ги има сите карти кај себе.Стави таков потпис на историскиот УФЦ 300 против еден од најдобрите лајтвејт борци, со што си отвори можност за напад на титула и во таа категорија,а од друга страна несомнено е дека ќе добие шанса и против Топуриа кого и го прозва после победата.Мора да кажеме дека Илко имаше така усрана фаца од тоа што имаше прилика да го види на дело, мислам дека не му се допадна перформансот на Макс. Многу ме интересира тој меч, баш сакам да видам на кој начин Топуриа би го нападнал Макс, и како Макс би одговорил на нападот на Топуриа со врзани боксерски секвенци на удари. Не знаеме ни како ќе се постави УФЦ во однос на Волк, дали прво него ќе му даде шанса за реванш или одма ќе го пушти Макс на Илиа. Замисли Макс го победи Илиа и пак стане шампион, а после Волк пак му земе мерка:D, е тоа ќе биде пресмешно.Главната борба малце ме изненади колку брзо Переира го реши Хил. Стварно мислев дека Хил има капацитет за добра борба па и да го нокаутира Алекс ама ништо.Ептен беше фраерски моментот кога Хил му даде нога испод појас на Переира, и кога Готард тргна да ја запре борбата овој само со рака му покажа немој да ме смараш остави и тргна напред патосирајќи го Хил во следната секунда, за супер крај на УФЦ 300.

Последно уредено:
Член од
29 март 2013
Мислења
4.644
Поени од реакции
4.485
Прво Коди, па Холм па накрај Ракич капак со поразот :(
Ептен сакав негова победа, али јбг, изгледа доста ментално кревок и не можеше да се справи со притисокот од Прохаска. Одличен со киковите, го размати, скрос го демолира. Добар беше и со раце, го зашемети неколкупати. Али то копилето е прав килер мајндсет, фирли коцка на сѐ или буквално ништо и доби.
Ракич не знае да се тепа на пети, буквално аматеризам и страв блескаше од него, се гледаше по очите со секое навлегување на Јири.

Али затоа шлагот беше прав како што треба... Холовеј е мега легенда!
Исто така ми плизна нокаутот на Перера. Едвај чекав да го видам тоа преценетиот Хил во сенката на Џони Вокер со некоја рандом ретардирана гримаса паѓаќи на партер.
Алекс Перера... дајте му на човекот 600к!

Член од
29 март 2013
Мислења
4.644
Поени од реакции
4.485
Taa i ke ja naredat pred vreme, mora da tepa Konor tuka.. Ke mu lupnat jaka kešarica na Čendler da izglumi patosiran u prva runda, isto kao na Kaubojot:)))
Не е само Конор, ја мислам ја редат и со многу други борци.

... Алекс Перера нокаутот што го одглуми од Изи, во втората! Мораше Адесања да го држат релевантен.
Те надмашувам сеа со заговориве после ова а? :cool::cool::cool::cool:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.814
Поени од реакции
17.395
Сега откако ја тргнаа УСАДА, не мора никој да глуми ништо. :cool:

Член од
29 март 2013
Мислења
4.644
Поени од реакции
4.485
Сега откако ја тргнаа УСАДА, не мора никој да глуми ништо. :cool:
Da be imaa nesto skandal so USADA, ama ne znaev deka ne sorabotivaat.
A kako toa, koj im pravo doping testovi sega?
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
19 август 2010
Мислења
3.977
Поени од реакции
9.643
Не е само Конор, ја мислам ја редат и со многу други борци.

... Алекс Перера нокаутот што го одглуми од Изи, во втората! Мораше Адесања да го држат релевантен.
Те надмашувам сеа со заговориве после ова а? :cool::cool::cool::cool:
Ne be, na taa sam si se nasanka Potato head :))) trgna kao i sekad da go razmontira, ali jebiga ovoj štit i kontra i ubavi soništa u Potato world :) ali Konor so Kaubojot beše presmešno. Kao da mu dale na Hazbula da mava da tepa, a drugion normalno stoi i prima ahahahah. Iskreno kolku i da e najgolema zvezda i smeni mnogu u Ufc, mene voopšto ne me hajpa negovoto vrakjanje. Ne znam za vas ama mene voopšto. Pa i toa istite trash talk sranja za mali deca. Neka go zakova nekoj za posleden pat i neka pali u penziju.

Kajgana Shop

На врв Bottom