Kоја е последната претстава што сте ја гледале во театар?

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
гледав престава на студенти на драмски...сеа брзо..се викаше санта Лу...и Вака вака и вака...одлична претстава ме пресмееја до солзи дечките...

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Како да ја убијам женами.. Така се викаше мислам.. Иначе живи комедии:pos2:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Пред две -три недели Умри машки по 5-6 пат. Ја гледав прв пат на премиера пред неколку години кога Жугич се промовираше како актерка и беше одлична, секоја чест! Во меѓувреме ја гледав 2-3 пати на ТВ истата претстава и сега повторно во Драмски. Без разлика колку и да ја гледам секогаш ми е врв претставава и секогаш исто комична и интересна.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Македонски рулет. Сите претстави во драмски ми се врв.

Член од
13 февруари 2006
Мислења
315
Поени од реакции
4
hahaha---Celava Pevacica!!! gostuvanje na nekoj si (mislam bosanski) teatar......
i ete se pogodi da bide egzistencijalisticka!!! teski depresii :nesvest:

Dehumanizer

Chicken Invader
Член од
29 јуни 2008
Мислења
71
Поени од реакции
5
Jaz, žrtev. Словенечко нешто беше, во СНГ Марибор. Жена збореше за нејзините проблеми и болести и такви ствари. Језиво :icon_neut

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Празен град - интересна претстава мора да се гледа...

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Најновата у МНТ “Фигаро се разведува“ мноооогу е добра :vozbud:

Празен град - интересна претстава мора да се гледа...
ејј таа беше со Јовица и Тони Михајловски? сакам да ја гледам :)

Македонски рулет. Сите претстави во драмски ми се врв.
Исто, исто и мене :) Сите ги иам глеано у Драмски, уште “Сонот на летната ноќ“ ми остана :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Мара Сад
Marat/Sade од Peter Weiss, во изведба на МНТ под режија на Васил Христов.
Морам да кажам на кратко, дека сум импресиониран. Ова е претстава во која настапуваат 26 актери, што е навистина реткост за македонски услови. Разбрав дека пробите траеле четири месеци, што веројатно било доволно младата екипа поддржана од неколку повозрасни да се сплоти како едно. Комплексноста на акциите на сцена се доведени во одличен ред иако претпоставувам дека со мотивација поголема од денешната која броеше не повеќе од стотина гледачи сето тоа ќе биде совршено. Сценографијата е солидна и дава можност за доаѓање до израз на младоста. Но, да не гњавам.

Секоја чест на Христов, кој направил “европска“ претстава. Претпоставувам дека евентуалните гостувања во странство ќе направат експлозија од одушевувања. Мошне умешно и ненаметливо го довел до израз сексапилот кој секако влече публика, но уште поважно, секој од актерите ја игра својата улога перфектно. Темата е “спремање претстава“ во лудница, каде сите се или пациенти или доктори, па во таа бркотница од карактери човек не може да се фокусира на се`. Секој лик е претстава за себе и може да се следи посебно, а час и половина никој не се опушта да се препушти на сцената иако не е во преден па ни во втор или трет план.
Главната приказна пак има фантастична поента, прикажува борба на слободниот народ против власта, иако од почеток за мене беше конфузно да сфатам набргу до израз дојде борбата на доброто и злото. Му ја препорачувам од се` срце на Sussaro, има многу да учи од неа :baeh:
Можам да зборувам до задутре, ама ајде доволно е. :helou:

Х

Ханзо

Гостин
Последната претстава што сум ја гледал која што не беше баш претстава и не беше баш во театар беше...е не се сеќавам ни на името, ако воопшто го имаше, ама некои роми од Србија се глупираа во автобус, а после тоа и во МКЦ. Всушност, вечерта се токмев да одам на Мара Сад, ама таа претстава беше одложена :( (за сега, како што може да се види од постот на Виктор), па ја заменив картата за ова со ромите...најлошо потрошени пари во живот.

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Последно ја гледав „Сон на летната ноќ“ и тоа новата поставка. Крајно се разочарав, го упропастиле цело дело , дури и жал ми беше да гледам нешто што треба да биде претставник на класичната драма - комедија од ренесансата да се граничи со вулгаризам.

Kajgana Shop

На врв Bottom