Kоја е последната претстава што сте ја гледале во театар?

Член од
6 август 2006
Мислења
201
Поени од реакции
29
Тоа беше адаптацијата на Молиер, „Тартиф“, лани на Театарскиот фестивал во Прилеп. Е сега, не е тоа последната претстава, (последната е „Сомнително лице“), но сепак ова е претстава која вреди да се запамети. Во изведна на театарот од Штип, со гостување на Ѓорѓи Јолевски, како Тартиф. Лично, не ги сакам многу оние екстравагантни експерименти или некои пост-модернистички адаптации со многу пцуење и сл., но оваа претстава ми се допадна. Доста екстравагантна беше, но сепак во границите на вкусното. Плус, опфатени беа најсилните моменти на драмата, а Јолевски беше неверојатен. ...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Истава драма и јас...
Атмосферата нормално на антички секогаш е посебна и дава посебен шмек на секое нешто изведено таму...

Глумците одлично си ја завршија својата работа и сите беа лепотани :)

Мене највеќе ми остави впечаток сцената... Подот со вода даваше необичност, а и подвижноста на „ѕидините“ (што испадна после дека внатре во нив луѓе имало што ги движеле така лесно).

И така... Солидна драма :)
Да. И мене исто така ми се допаѓаше сцената. Нејзината необичност со водата и ѕидовите. А не знаев дека имало луѓр во ѕидовите. Баш се чудев како се движеа.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
умри машки:)
убава претстава и одлична глума на актерите
вреди да се погледне:smir:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мн одамна беше, ,,Буре барут,, или ,,Сумнително лице,,

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Искрено не ми текнува ни која беше ни кога сум бил... Јас сакам да идам да гледам театарска претстава ама малограѓанштинава иде само по кино да глеа неквалитетни филмови додека театарските претстави покрај комедиите се запоставени....

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Мислам беше хумор од грешки така некако. Пред пола година..

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Аууу во Театар не сум влегол многу оддамна, последен пат паметам беше во 2 одделение од училиште не носеа и одтогаш не сум бил... Не сум по Театарот... :toe::pos2::pos2::pos2:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Сомнително лице...сум се мочал од смеење:pos2::pos2::pos2:

Член од
28 септември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
4
Стрип Шекспир И Хамлет..една по друга ги гледав :)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Сомнително Лице...
кое смеење беше ..:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom