Kаење...

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
не сум во брак ама сакам да кажам дека никогаш не се кааам за нешто и кога ќе дојде време за брак сигурно нема да земам некоја што знам дека ќе треба да го поминам цел живот со нејзе

Член од
16 февруари 2006
Мислења
191
Поени од реакции
0
Досега не сум се покајала за ништо па ни за бракот,бракот си има свои доблести и свои убавини.А тие што се покајале требале прво двапати да размислат пред да стапат во брак.

Член од
10 април 2006
Мислења
20
Поени од реакции
0
Нема зашто да се каеш ако добро си размислил. Јас лично не се кајам, ок ми е, а тие што се кајат има лек, има пупу не важи кога сакаш, нели :zlo:

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Незнам до сега во животот ме научил да не се каам и верувај те ми дека мн поубаво ќе си поминеш.Ете тоа ме наушил жицотов

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
bosab напиша:
Досега не сум се покајала за ништо па ни за бракот,бракот си има свои доблести и свои убавини.А тие што се покајале требале прво двапати да размислат пред да стапат во брак.
Тие кои се каат незначи дека треба да се осудат дека направиле свесна грешка па кој им е крив сега. Никој неможе да ти гарантира дека еден ден нема да се каеш за прифатениот брак ... нормална појава е да се промени партнерот кој сме го гледале како принц или едноставно да се променат нашите чувства кон него. Тогаш најверојатно повеќето од што им е криво дека така завршил бракот, мислат дека се каат ... неможе да се каат за поминати убави моменти и одлуки кои некогаш ги сметале за правилни.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Дивајн напиша:
Тие кои се каат незначи дека треба да се осудат дека направиле свесна грешка па кој им е крив сега. Никој неможе да ти гарантира дека еден ден нема да се каеш за прифатениот брак ... нормална појава е да се промени партнерот кој сме го гледале како принц или едноставно да се променат нашите чувства кон него. Тогаш најверојатно повеќето од што им е криво дека така завршил бракот, мислат дека се каат ... неможе да се каат за поминати убави моменти и одлуки кои некогаш ги сметале за правилни.
Tocno, nikoj ne moze da ja predvide bracnata "klima". Prognozata moze da bide pogrshna:toe: Bash mi e milo sto postojat olku sreknici vo brakot, vistinska retkost denes...:smir:

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
Вратете го матријархатот, нека бидат мажите за приплод и носење улов, а тие што не го сакаат тоа да си останат скитници... Искрено, не ни сакам да се женам, затоа што сум сигурен во каењето. Освен ако... дозволена е полигамија според нашите закони?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
У првите години од бракот имав моменти кога се каев што сум се омажила, али више не.

Многу е голема разлика у однесувањата на една особа кога само се искача и кога си у брак и делиш обврски заеднички.

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Ne se kaam za nishto!I pak da se rodam,pak istite izbori ke gi napravam.Ne vikam deka site izbori shto gi napraviv bea dobri ili site odluki logichni,ama pak istoto bi go napravila koga povtorno bi se rodila!

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
До сега не сум се покајала што сум во брак,а нема ни да се покајам..па тоа е нешто што сама сум си го сакала и за себе сум го направила и сакам да уживам во тоа ,а не да се каам!За оние кои се каат има и за нив решение... зш да се каат?Зарем ништо убаво не доживеале?Не размислиле дека бракот не е игра па ќе кажеш ПУ,ПУ не важи?Еее,па после е*ење нема каење...Така се вели кај нас....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Читајќи ги мислењава на оние што се во брак,како да го делат својот живот пред брак/после брак.Кој е тој толку важен момент после е*бење нема каење,потписот на листот во матично?Стварно можам да го живеам животов и без потписот,и без официјализирање на врската.Бракот го сваќам како институција,како еден обичен чин на ставање на потпис,на преземање на презиме.Партнерите треба да останат исти еден спрема друг,дали во брак или без брак.И во врска можеш да се покаеш,што си изгубил толку време на него,а он престане да те сака,исто и во брак.

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
leandra напиша:
Читајќи ги мислењава на оние што се во брак,како да го делат својот живот пред брак/после брак.Кој е тој толку важен момент после е*бење нема каење,потписот на листот во матично?

Потписот во матично нема врска со каењето!Брак со потпис или не,е ствар на личен избор!Јас во принцип речиси за ништо што правам не се каам и да не испадне онака како што сум планирала викам ЗДРАВЈЕ и терам понатака!Има луѓе што и за обично маиче кога купуваат се каат,а за побитни работи и да не зборуваме!Затоа и го реков тоа ,,после е*ење нема каење,,ако може нешто да се смени арно,ако не џабе е да се каеш.
Баба ми луѓето што за се нешто се каат ги нарекуваше-Пишман Аџија!

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ne se kaam voopsto super mi e,ma da imav i losi periodi no ne znaci toa da covek treba odma na razvod da misli.Pa zivotot e borba ima i losi i dobri strani ,.taka i vo brakot.Samo treba covek da nauci da balansira toa e se.

Kajgana Shop

На врв Bottom