ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Можам ли да плаќам со телефон од ВИП припејд број и зошто не?
Би требало да можеш. Мислам дека прво треба да се прати порака на некој телефон за да ја активираш услугата и после вртиш на тој 185 мислам беше бројот.
Една од причините зошто не можеш да плаќаш со телефон е ако сим-картичката ти е некоја стара. Пример ја сум на т-мобиле ама зошто имам стара сим картичка, не можам да плаќам со телефон во јсп. Не знам која е поврзаноста на сим картичката со системов за плаќање преку телефон ама ете тоа е причината кај мене.

Би требало да можеш. Мислам дека прво треба да се прати порака на некој телефон за да ја активираш услугата и после вртиш на тој 185 мислам беше бројот.
Една од причините зошто не можеш да плаќаш со телефон е ако сим-картичката ти е некоја стара. Пример ја сум на т-мобиле ама зошто имам стара сим картичка, не можам да плаќам со телефон во јсп. Не знам која е поврзаноста на сим картичката со системов за плаќање преку телефон ама ете тоа е причината кај мене.

Ова го добив кога пробав да активирам од при-пејд број:

Uslugata za plakjanje na bileti za vozenje vo avtobusite na JSP Skopje e dostapna samo za post-pejd mobilni korisnici na Vip.

И првпат слушам за твоето со стари картички.

Ова го добив кога пробав да активирам од при-пејд број:

И првпат слушам за твоето со стари картички.
И ја се чудев ама ете со стари картички не идело...
А за твојов проблем не знам шо да кажам, иди прашај у вип нека ти објаснат зошто е тоа така.

Добро од кога ја обновија странава, не можам да одберам ден или не знам да ја користам ко што треба? Каде да одберам ден и да видам распоред за тој ден?

http://jsp.com.mk/PlanskiVozenRed.aspx
Под линиите имаш опција "избери датум"
Е вака беше порано, ама мене константно ми го отвара новово

jsp.jpg

Вајда да го зачувам линкот што ми го пушти, или има негде да се кликне за на стариот начин да отвара?

Е вака беше порано, ама мене константно ми го отвара новово

Прегледај го приврзокот 188859

Вајда да го зачувам линкот што ми го пушти, или има негде да се кликне за на стариот начин да отвара?

На почетната страница одбери градска/приградска линија

Untitled456.png

Ќе те одведе на нова локација кај што можеш да одбереш дали сакаш стариот или новиот распоред да го гледаш

56786.png

@Dani
Јао фала ти, јас идам цело време како порано, директно горе транспортни услуги па возен ред и автоматски ми даваше само по постројка, не знам зошто и тука не дава опција да одбереш плански.

А не е полесно да ја симнете апликацијата JSP on the go/ ЈСП во движење, отколку вака да се мачите на нивната страна?

А не е полесно да ја симнете апликацијата JSP on the go/ ЈСП во движење, отколку вака да се мачите на нивната страна?

Проблем е што не можеш да видиш распоред за друг ден.

Да прашам, од кога се бараат печатени потврди за редовен студент а не како порано потполнети рачно?
Дали го имал некој(а) истиот проблем? Дали Правен издава такви потврди или воопшто да не се мачам на студентски?

Девојки и дечки, да прашам, до Бриколаш, т.е. на Перо Наков, со кој број се оди?
23ка или некој друг бус?
Да 23 поминува од таму, исто и 3b, 13, 42 i 44
http://jsp.com.mk/VozenRed.aspx
Види кој од овие највеќе ти одговара. За 23 не знам кај да барам возен ред ама ја има често во текот на денот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom