ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Најверојатно биле како на фотосот горе. Јас сите лезбејки досега што сум ги сретнал беа од грди погрди.
Пред некоја недела дури чекав на семафор да преминам улица, до мене се шлапаа две лезбејки и ко приметија дека ги загледав ми се испулија двете, се насмевнаа и си продолжија.... и да, јебозовни беа и доттука бидува.

КОГА НЕКОЈ ОД ВТОР СПРАТ СЕ СПРЕМА ДА СЕ СИМНЕ НА САМА КРИВИНА КОА ВРТИ АВТОБУСОТ,И КОГА ЌЕ ИЗГУБАТ БАЛАНС СЕ МОЛАМ ДА СЕ УТЕПААТ ЗОШТО МРАЗАМ ГЛУПИ ЛУЃЕ!

е ко ова што ме нервира ништо друго :D

Пред некоја недела дури чекав на семафор да преминам улица, до мене се шлапаа две лезбејки и ко приметија дека ги загледав ми се испулија двете, се насмевнаа и си продолжија.... и да, јебозовни беа и доттука бидува.
Теееее УПМ, се на грди лезбејки налетувам. Никад не сум имал среќа да налетам на некои ебозовни :)
--- надополнето: 1 јули 2013 во 00:56 ---
КОГА НЕКОЈ ОД ВТОР СПРАТ СЕ СПРЕМА ДА СЕ СИМНЕ НА САМА КРИВИНА КОА ВРТИ АВТОБУСОТ,И КОГА ЌЕ ИЗГУБАТ БАЛАНС СЕ МОЛАМ ДА СЕ УТЕПААТ ЗОШТО МРАЗАМ ГЛУПИ ЛУЃЕ!

Јас еднаш бев сведок како еден асално си се „истркала“ по тоа скалите. После дури и на вести слушнав - Во автобусите на ЈСП полесно повреден еден патник :)

Една жена така има ребра скршено не дека било на кривина туку на застанување на автобуска или тргање од автобуска а она со телефонот на уше. :D

Електронски билети за влез во автобусите на ЈСП, турски „Кенткард“ го доби тендерот

09/07/2013 // Пред 1 час // МОИ ПАРИ // Коментирај
jsp-7-564x272.jpg

Хартиените билети за автобусите на ЈСП си заминуваат во историјата. Наскоро ќе се воведе електронски систем за наплата кој ќе го прави турската компанија „Кенткард“. Новите смарт билети ќе се користат и во јавите и во приватните автобуси, а нив граѓаните ќе ги купуваат на специјални пунктови и ќе може постојано да ги надополнуваат.
За таа цел ќе се постават и три автомати за издавање картички. Проектот предвидува инсталирање на валидатори во сите автобуси од јавниот превоз во Скопје, уреди кои со доближување на картичката ќе ја одземаат потребната сума за наплата на возењето.
Проектот треба да финишира за девет месеци, а покрај „Кенткард“, свои понуди на тендерот доставија и „Т-Мобиле“, чешката „Микроелектроника“ и норвешката компанија „Бро-ог тунел-селскапет“.
Ова не е прв ваков обид за замена на хартиените билети за автобусите. Пред 5 години, во дел од приватните автобуси низ Скопје беа поставени читачи, а граѓаните плаќаа со смарт картичка која тогаш се нарекување „Моја карта.“ И покrај најавите дека системот ќе профункцонира кај сите приватни, а потоа и кај автобuсите на ЈСП, проектот по кратко време доживеа фијаско.

Od koga e zabraneto da se pie sok i da se jade sladoled? Sega soferot lom me napravi. :eek:

Sent from my Samsung Galaxy S3

Od koga e zabraneto da se pie sok i da se jade sladoled? Sega soferot lom me napravi. :eek:

Отсекогаш. Тоа сладоледот ако ти прокапе лом ќе направиш. И немој да ми речеш дека сте пиеле сок од чаша. На првата кривина ќе ти се истури.

Отсекогаш. Тоа сладоледот ако ти прокапе лом ќе направиш. И немој да ми речеш дека сте пиеле сок од чаша. На првата кривина ќе ти се истури.
Ne deteto piese od sise so cucla. :D
A sladoled vo korneta. Izgleda samo na ovoj mu preci toa. Sega nekoj mu isturil sok i imalo semki odma kvici.

Sent from my Samsung Galaxy S3

Му засметало дете мало што пие од шише со цуцла а не му сметаат оние што веќе ги редекорирале автобусите и ги искршиле климите. Фак лоџик.

Иначе во вторник и петок приватниве се закон, побрзи од такси се, препорачувам :ROFLMAO:

Највеќе ме нервира што неможеш да стоиш ко човек, туку треба да се гмечиш ко грозје за вино. :D
Посебно кога немаш место да мрднеш, а некој те бутка за да искочи или се гмечиш за да искочиш низ врата, а другиве не мрдаат :@

Му засметало дете мало што пие од шише со цуцла а не му сметаат оние што веќе ги редекорирале автобусите и ги искршиле климите. Фак лоџик.

Му сметаат и тие, ама што да им прави, нема избор..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom