ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Се возев сабајле во автобус, во 5 и 17 ( radnicka jutra, hitam fabrici)... ај, шо викате, имаше 10 пензионери на метар квадратен или не?! :гик:
true-false2.jpg

Сега да кажам што се случи вчера..

Се качив во бусот идам да купам карта, куцам и таман да се качам по скаличките за горе овој дебилов наеднаш кочи на семафор иако имаше време да помине, кога се струполив во 5-ка.:pos: Се качив горе и киднав во задниот дел, одма да не ме видат да ми пукаат сеир. Иако јас во себе си цркнав од смеење!:vozbud: Кажувам на стрина ми и вика, не си еднинствен и мене така, а и други сум гледала како паѓаат. Ова требаше утеха да ми биде...

Може ама имаш за пешачење. А подобро ти е со 8 и 15А.
Ако ти е утеха пред пола година у новите авотбуси една дебела баба се струполи по кочење и не моеше да се одглави и да стане ..Една минута се тркалаше и пцуеше по шоферот мислев со уље ќе треба да ја мачкаме за да стане..

Мислам дека да ги памтев сите случки до детал во овие 4 години возење можам комотно книга од 100 страни да напишам.Заклучок све и ќоро и сакато се вози у Јсп.

Ако ти е утеха пред пола година у новите авотбуси една дебела баба се струполи по кочење и не моеше да се одглави и да стане ..Една минута се тркалаше и пцуеше по шоферот мислев со уље ќе треба да ја мачкаме за да стане..

Мислам дека да ги памтев сите случки до детал во овие 4 години возење можам комотно книга од 100 страни да напишам.Заклучок све и ќоро и сакато се вози у Јсп.

Свака ти част, јас двапати се возев во пензионерскиве денови со 22ка ми се стемни и више не влегувам:icon_lol:

Колку пати си ја имате лупнато главата од горе во двокатниве искрено?
Јас се заборавам и едно пет-шест пати убаво ја имам излупано до сега,многу ниски да си е..т векот:pos:

Нека проверат контролорите прво дали патниците се во граница на дозволеното, а не да пуштаат 300 души внатре, па после нека дојде да ми побара карта!

Ова ми е многу себично мислење.
Ќе ти дадам пример. Патувам секој ден Тетово-копје-Тетово.
Често се дешава да нема место да седнам, па саат време на нозе да бидам. Ми се дешавало и да ми се слоши па никому ништо.
И сега што треба мене шоферот да ми рече - нема место, чекај саат време следен автобус-касни на работа?

Колку пати си ја имате лупнато главата од горе во двокатниве искрено?
Јас се заборавам и едно пет-шест пати убаво ја имам излупано до сега,многу ниски да си е..т векот:pos:
Kога се бапнав еднш звездички ми вртеа окулу глава :pos:

А пензионери со кило кромид од пазар!

Уште на втора станица автобусот ти доаѓа преполн, крца, дури вратите не можат да се отворат. И како да не се нервираш?!

Kога се бапнав еднш звездички ми вртеа окулу глава :pos:
Шала на страна сериозно се многу ниски,разбирам Кина ниски луѓе и се,а да и денес беше јако во 57,ко да сме стока а не луѓе,па колку години градот се инаети да не дозволи приватни превозници да има на оваа линија?

Воглавно ми се допаѓаат услуѓите на ЈСП, никогаш сум немала проблеми со нив, ама некои луѓе што се возат во автобусите значи стварно немам коментар. Прееска си седам јас на столче и влага еден стар типац и да видите како ми се испонаша, доаѓа од вратата наваму накај столчињата и вика: "ај станувај" со глас како да сум во негово приватно возило и уште со раката ми мавта као ајде што бараш ти на ова столче. Ауууу како ме изиритирал...станав и му реков: ова не е Ваш автобус приватен. И еден до него што стоеше исто како од пензионерски дом да излегол вика: "а твој ли е, на татко ти ли е". Јас си се свртев и ништо не искоментирав, културата не ми дозволи да продолжам да се расправам за таква работа. Значи овакво нешто прв пат ми се случува, па навистина срамота. Секогаш станувам на постари луѓе доколку убаво замолат или ништо не кажат, само ќе си застанат културно и јас ќе им го отстапам местото. А стариов, како негов да беше автобусот. Некултура.

Шала на страна сериозно се многу ниски,разбирам Кина ниски луѓе и се,а да и денес беше јако во 57,ко да сме стока а не луѓе,па колку години градот се инаети да не дозволи приватни превозници да има на оваа линија?
Добро треба да се свати тоа што се правени во Кина нема ама баш никаква врска со висината на истите да ги правеа во Германија исто ќе беа такви инаку за оние кои незнаат Јутонг е втора по голема на фабрика за производство на автобуси во светски рамки .Имам можност и чест да работам со тој што овие двоспратниве автобуси ги има проектирано и се негово дело во целост.

Воглавно ми се допаѓаат услуѓите на ЈСП, никогаш сум немала проблеми со нив, ама некои луѓе што се возат во автобусите значи стварно немам коментар. Прееска си седам јас на столче и влага еден стар типац и да видите како ми се испонаша, доаѓа од вратата наваму накај столчињата и вика: "ај станувај" со глас како да сум во негово приватно возило и уште со раката ми мавта као ајде што бараш ти на ова столче. Ауууу како ме изиритирал...станав и му реков: ова не е Ваш автобус приватен. И еден до него што стоеше исто како од пензионерски дом да излегол вика: "а твој ли е, на татко ти ли е". Јас си се свртев и ништо не искоментирав, културата не ми дозволи да продолжам да се расправам за таква работа. Значи овакво нешто прв пат ми се случува, па навистина срамота. Секогаш станувам на постари луѓе доколку убаво замолат или ништо не кажат, само ќе си застанат културно и јас ќе им го отстапам местото. А стариов, како негов да беше автобусот. Некултура.
Ти си крива што си станала,абе не им стануам нека пукнат,не е тоа од мајка му,ја ваќе се нервирам што читам,а не па да проба некој таќе да ме стане.

Ти си крива што си станала,абе не им стануам нека пукнат,не е тоа од мајка му,ја ваќе се нервирам што читам,а не па да проба некој таќе да ме стане.
Епа џабе ќе се расправаш, такви луѓе се бетер од мали деца. На мало дете од 2 годинки може и ќе му докажеш нешто, ама на таков излезен од старачки дом па и не баш... :P

Ова ми е многу себично мислење.
Ќе ти дадам пример. Патувам секој ден Тетово-копје-Тетово.
Често се дешава да нема место да седнам, па саат време на нозе да бидам. Ми се дешавало и да ми се слоши па никому ништо.
И сега што треба мене шоферот да ми рече - нема место, чекај саат време следен автобус-касни на работа?
Не, туку треба да обезбедат повеќе автобуси, па и по два во ист термин, а не да нема воздух у автобус, има и жени со мали деца кои се возат, има и инвалиди. Не може вратата да се затвори од гужва, на некој да му се слоши не може да излезе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom