Јован Јованов

• Креатор на темата Креатор на темата JFK
  • Време на започнување Време на започнување
Колку и да е несалам, Александар Принц пишуваше добри песни за поп изведувачите, имаше и свои добри песни, Ружица од Ареа (ако ги пишува она) пишува феноменални текстови, Игор Џамбазов е ЦАР, и.т.н.

Чекај како го викаа еден од 50 години што е текстописец демек..... Леле не ми текнува. Нешто во стилот на Ј.Јованов е :)

Ах, кога ке ми текне ке пишам и за него :) Типот продава текстови од 500 евра како алва :) Ама тоа е има толку многу ретарди-поп изведувачи овци во мк, што МОРА да има некој да ги стрижи :)

Ми текна - мислев на Григор Копров :)

J.J ... Сра*е .. не виделе нашиве подобро нешто па којзнае што е ЈЈ :tapp:

Пак ќе кажам (не сакам да се караме) дека имаме други музичари кои имаат подобра музика од Јован Јованов и компанија. И како нема песна за предлог, искрено не верувам во тоа. Постојано се вадат нови албуми од македонски групи. На пример Ареа само што го извадија новиот албум пред недела-две. Не знам за тебе, ама за мене најважен е квалитетот на музиката.
Ареа извадиле сеа, извадиле пред 16 години и ќе извадат следен ко ќе се женам ко свадбен поклон да ми дојде :helou:

Шо потреба да те лажам... освен имево друго нишо не ни е заедничко :)

Тој заедно со Елвир, Тони Зен, Врчак и компанија моментално ја движат музичкава сцена... некој од овие мора да извади песна во неделата или на две недели барем...

Останатите ги има на фестивали, ретко понекогаш сингл, и еднаш на 3,4 години или повеќе албум... тоа е реалната ситуација :helou:

Цела тема за една песна? А за песната па коментарите..... Абе не го бива ич, самиот наслов си кажува.

Што мислите за новата песна/клипчето на Јован ? Ви се допага ли ?
Според мене најубава песна досеа а и најубав клип. На почеток коа ке збори женската ми се свига повеке хехе.

Ете и видео.

Хеј,овој на спотот дечкото на почетокот.
Нели е тоа Zbratko?!

Дивајн,Еко или кој и да му текнува на него,нека се изјаснат брзо! :)

Едит- damn! он бил :(
Ај ваљда го ошурил за да се појави.
Каква само никаква приказна има спотов :|

Тој е, види наназад, веќе му подарија чупалица :pos:

Во спотов освен девојката ништо друго не ми се допадна...

Абе... Како на никој не му се свиѓа, а пак е на прво место песнава?
Џеј Џеј ги контролира Мак Топ листите :icon_neut

Абе... Како на никој не му се свиѓа, а пак е на прво место песнава?
Џеј Џеј ги контролира Мак Топ листите :icon_neut

Има некој кој гласа на тие Мак Топ листи? Јас мислам дека гласаат само тие што слушаат македонска музика стриктно а тоа е ретко кај нас....

Ареа извадиле сеа, извадиле пред 16 години и ќе извадат следен ко ќе се женам ко свадбен поклон да ми дојде :helou:

Шо потреба да те лажам... освен имево друго нишо не ни е заедничко :)

Тој заедно со Елвир, Тони Зен, Врчак и компанија моментално ја движат музичкава сцена... некој од овие мора да извади песна во неделата или на две недели барем...

Останатите ги има на фестивали, ретко понекогаш сингл, и еднаш на 3,4 години или повеќе албум... тоа е реалната ситуација :helou:

Не е баш така. Само затоа што не ги гледаш работите, не значи дека не се таму. Ако Елвир и Врчак ни ја движат музичката сцена, треба сите да земеме и да се фрлиме од Камени. Значи очигледно не си чул за ништо друго освен нив. Можда забегувам кон македонската рок андерграунд сцена ама сепак само тоа е квалитетно од музиката во Македонија. Едино Ареа може да се покомерцијални малце. Друго :toe:

Не е баш така. Само затоа што не ги гледаш работите, не значи дека не се таму. Ако Елвир и Врчак ни ја движат музичката сцена, треба сите да земеме и да се фрлиме од Камени. Значи очигледно не си чул за ништо друго освен нив. Можда забегувам кон македонската рок андерграунд сцена ама сепак само тоа е квалитетно од музиката во Македонија. Едино Ареа може да се покомерцијални малце. Друго :toe:

Ама андреграунд сцената така ?
Значи во странство се пробиваат бендови за кој 80% од народот нема ни чуено , како на пример SMUT , тие се македонци и успеале да се најдат на иста сцена со Hatebreed , Madball и Biohazard кој се врвни музички имиња. Ама колку од вас ги знаат ? Имаат чуено од вас ??
Ретко кој . :)
Иако се македонци , не се дел од македонската музичка сцена бидејќи всушност , ги нема на сцена никаде...Благодарение не ЏејЏеј продакшн !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom