Josephine Wall

Член од
25 јануари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
2
Женава е фантастичен уметник и многу ја поштувам. Ваше мислење за нејзините дела...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
Ги имам гледано сликите и по убаво нешто немам видено

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Многу маштовито, со широка палета на бои, мотиви од „чудесното и фантастичното“... Според мене големо дете во форма на жена (што се однесува до сликарот). Ми пречи провлекување на симболистика како мотив што ми дава комерцијална нота; импликативно, ми паѓа комплексната вредност на делата.
Сепак, интересна за гледање, мислам дека дури и значителни суми веќе постигнува за делата (3-5000 фунти)...

Член од
25 јануари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
2
Значи вака: Josephinne Wall е родена во Faarnham, Англија во 1947. Нејзините дела се претежно фантазии, а ја инспирираат делата на Arthur Rackam и Dali. Таа е и скулптор. Во 1974 година неколку од нејзините дела биле изложени во Техеран и Токио. Веќе следната година имала сопствена изложба во Свиндон. Потоа во 1991 следува изложбата во Mayfield галеријата. Во 1993, нејзината слика ,,Танц на сезоните,, била избрана за обвивка на каталогот на W&G’s “Cheerful Joys” . 2005-изложба во New York и ја издала и својата прва книга ,,Фантастичниот свет на Џозефин Вол,,. Номинирана е за наградата Artv (како Оскар само за уметници) истата година. Бритни Спирс на својата веб страна има поставено многу нејзини слики. Во 2006 ја завршува серијата слики ,,Zodiac,, кои се сеуште многу популарни. 2009-турнеја низ Флорида.

Значи вака: Josephinne Wall е родена во Farnham, Англија во 1947. Нејзините дела се претежно фантазии, а ја инспирираат делата на Arthur Rackam и Dali. Таа е и скулптор. Во 1974 година неколку од нејзините дела биле изложени во Техеран и Токио. Веќе следната година имала сопствена изложба во Свиндон. Потоа во 1991 следува изложбата во Mayfield галеријата. Во 1993, нејзината слика ,,Танц на сезоните,, била избрана за обвивка на каталогот на W&G’s “Cheerful Joys” . 2005-изложба во New York и ја издала и својата прва книга ,,Фантастичниот свет на Џозефин Вол,,. Номинирана е за наградата Artv (како Оскар само за уметници) истата година. Бритни Спирс на својата веб страна има поставено многу нејзини слики. Во 2006 ја завршува серијата слики ,,Zodiac,, кои се сеуште многу популарни. 2009-турнеја низ Флорида.

Kajgana Shop

На врв Bottom