Језива математика

• Креатор на темата Креатор на темата BusHav
  • Време на започнување Време на започнување
има многу работи шо стојат зад ова.. . зад буш...
многу тајни неоткирени....како се урнаја... зошто...
ама ко ја видов математиката :vozbud: малце е scary:):)....

p.s. thats why i like new york... :pos2:

Е ова е забегано:

1.Отворете Word.
2.Напишете Q33 NY.Ова е службениот назив на летот на првиот авион кој се урна во Близначките.
3.Селектирајте го напишаново.
4.Фонтот направете го 48(чисто ради прегледност)
5.Сменете го фонтот на Windings

Очекувам реакции за последново!

:vozbud::vozbud::vozbud: бреее..
можда листовите се двете близначки:toe:

Вакво нешто имаше и за бројот 23.. не верувам во вакви работи...

Еве уште еден пример.

Сабајле станав у 5 часот и требаше да полагам 3 испити. Кога тргнав на факултет се качив у автобус 22-ка и тргнав на кај машински. Се симнав пред хотел карпош и коа глеам испагаат со мене испагаат уште 4 студенти кои се исто на машински. Кога стасувам на факултет гледам пред факултет стои една табла вика тие испите се одложени за 02-05-2009. Си тргам накај дома и коа глеам Македонија ја води Србија со 6 разлика во ракомет. Стасувам дома и уклучувам форум кајгана во 7 часот и ја гледам темава. Си викам ај ке одам да купам една штека цигари и коа глеам ми ја намалиле за 63 денари.

Е сеа соберете се : 3+22+4+2+5+2009+7=2052

E сеа на 2052 + 31 ден во месецов испага 2083.

20 - 83 = -63

А ни ова не е крајот. Помножете ја оваа бројка -63 со -10 и ке ја добиете бројката на партиципација за втор семестар за запишување на факултет.

Ете така се добива таа ваша Језива математика. :pos2::pos2::pos2:

Еве уште еден пример.

Сабајле станав у 5 часот и требаше да полагам 3 испити. Кога тргнав на факултет се качив у автобус 22-ка и тргнав на кај машински. Се симнав пред хотел карпош и коа глеам испагаат со мене испагаат уште 4 студенти кои се исто на машински. Кога стасувам на факултет гледам пред факултет стои една табла вика тие испите се одложени за 02-05-2009. Си тргам накај дома и коа глеам Македонија ја води Србија со 6 разлика во ракомет. Стасувам дома и уклучувам форум кајгана во 7 часот и ја гледам темава. Си викам ај ке одам да купам една штека цигари и коа глеам ми ја намалиле за 63 денари.

Е сеа соберете се : 3+22+4+2+5+2009+7=2052

E сеа на 2052 + 31 ден во месецов испага 2083.

20 - 83 = -63

А ни ова не е крајот. Помножете ја оваа бројка -63 со -10 и ке ја добиете бројката на партиципација за втор семестар за запишување на факултет.

Ете така се добива таа ваша Језива математика. :pos2::pos2::pos2:

Според ова испаѓа дека се работи за коинциденција... Но сепак толку многу работи собрани, и сите 11...:toe:

Јако е ова стварно.....посебно ми се свиѓа приказната за Линколн и Кенеди како и трикот во Ворд за NYC........да не знае човек што да мисли!!!

Има еден постар филм се вика "Pi", во неговата содржина исто се зборува за таа језива математика, има и неколку примери , па кого интересираат такви ствари му го препорачувам, интересен е.

Еве за бројот 23 , 2 поделено со 3 = 0,666(6) , интересни последниве три бројки :)

Hehe znae nekoj drugi primeri za vakvi brojki??
NEka pise ako znae nekoj. i kaj tose imase nesto slicno kako ova.:uvo:
PS: i jas ako najdam ke pisam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom