Јеховини сведоци

• Креатор на темата Креатор на темата зунза
  • Време на започнување Време на започнување

Гласање,дали овие ванземаљци треба да шетаат по нашата планета или треба да се забранат со закон

• да се конвертираат во друга религија

Гласови: 1 11,1%
  • да се забранат

Гласови: 3 33,3%
  • да се отстранат од планетата

Гласови: 5 55,6%

• Вкупно гласачи
    9
Мене и металциве ми се сумњиви. Кујзнае шо праат по тоа темниците у парк.
Сиромаси деца :(
една цигара ја дели цело друштво и лекарство за синуси си споделуваат дека не можат сами да си го купат во апотека.
За греота,некогаш ќе запеат некоја тажна песна со гитара.

Зошто јеховините сведоци одбиваат трансфузија дури и ако животот им е во опасност заради крварење?

ШТо е финтата?
Не го правеа ова Мормоните? За ЈС не сум слушнал вакво нешто.

Не го правеа ова Мормоните? За ЈС не сум слушнал вакво нешто.
Јеховините сведоци не смеат да примаат крв од друг човек, дури и ако се во животна опасност. За другите вери не знам.

Зошто јеховините сведоци одбиваат трансфузија дури и ако животот им е во опасност заради крварење?

ШТо е финтата?

Финтата е едноставна; поаѓаат од еден стих од Стариот Завет (не би се сетил на точниот...) каде пишува, отприлика вака: „...крвта е душа...„.

Според нивното толкување на стихот, убедени се дека човековата душа живее/престојува во крвта (од човекот) па секоје примање туѓа крв, за нив автоматски е примање на туѓа човекова душа во телото од примателот на туѓата крв.

Така, во исто тело би се нашле 2 човекови души; постоечката во телото од примателот и примената преку туѓата крв.

Последно уредено:
Во моето соседство има неколку семејстава кои се Јеховини сведоци.
Најмирољубиви луѓе.
СДС и Дрпне се секти - они се верска заедница.

Најмирољубиви луѓе.
...и ДУИ, а левица се ангелите;)

...и ДУИ, а левица се ангелите;)
Дуи во Источна Северна Македонија никој не ги есапи конкретно па во мојот град немаат никаков удел.
Левица ако ги гласаш и ако дојдат на власт и се покажат секташи како сдс и дрпне исто и они автоматски ќе се придружат на веќе секташкиве секти.

Најмирољубиви луѓе.

„Сведоците„ се мирољубиви се‘ дур‘ не им нагазиш на живец. Види еден од претходните коментари, како членот (на темава) поминал при средбата со нив.

• Љубов
Reactions: fuy
„Сведоците„ се мирољубиви се‘ дур‘ не им нагазиш на живец. Види еден од претходните коментари, како членот (на темава) поминал при средбата со нив.
Јас го поканив Деки сведокот на кафе и да види кај живеам,а он почна да ми ги крши и стружи од бетонот иконите нараквицата (што и го свитка крстот)и книгата за Животопис на Пресвета Богородица ја испокина пред мои очи,јас сум уште во шок а тоа се деси пред една недела :(

Не ми е јасно само како се врбувани да одат по врати и да губат драгоцено време, дали се платени дали им имаат земено пари па на овој начин мора да работат за да си ги вратат истите.
Автоматски споено мислење:

Јас го поканив Деки сведокот на кафе и да види кај живеам,а он почна да ми ги крши и стружи од бетонот иконите нараквицата (што и го свитка крстот)и книгата за Животопис на Пресвета Богородица ја испокина пред мои очи,јас сум уште во шок а тоа се деси пред една недела :(
Е тој Деки беше кај мене пред 3-4 години, не направи ништо лошо само му кажав неколку факти и го снема со другар му.

• Ми се допаѓа
Reactions: fuy

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom