Јелена Розга

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не ми е јасно како може да нема тема за убедливо најголемата балканска ѕвезда, една и единствена (моја прва љубав) Јелена Розга.

Jelena-Rozga-u-tajnoj-vezi-s-Milanom-Popovi%C4%87em.jpg

Прекрасната далматинка, најубавата жена у свет, најголемата ѕвезда на овие простори е родена на 23ти Август 1977ма година во Сплит, Хрватска.
На свои 18 години во 1996та година го исполнува својот сон и станува front leader of our band Магазин, како замена за истотака прекрасната Данијела Мартиновиќ.
Розгица во Магазин се задржува 10 години и за тоа време издава 5 прекрасни албуми.

-Nebo boje moje ljubavi (1996)
-Da si ti ja (1998)
-Minus i plus (2000)
-S druge strane mjeseca (2002)
-Paaa..? (2004)

Во 2006та година ја напушта групата и продолжува со својата соло кариера каде до денес има издадено 3 феноменални и неповторливи албуми.

Oprosti mala (2006)
Bižuterija (2011)
Best of (2012)

Дали вие ја слушате (и гледате) Јелена Розга и дали сте биле на некој нејзин концерт и ако не сте биле дали би сакале АВАЛОН ПРОДУКЦИЈА ДА ЈА ДОНЕСЕ НАЈГОЛЕМАТА ЅВЕЗДА НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО СКОПЈЕ?

Јас и Кимо требаше да ја слушаме, Пеџа да не го заебеше цедето ама и вака е ок. За гледање се погрижија Џонтра, Коп, Пеџа и остали што ја лајкуваат секој ден и сликите нејзини на цела Кајгана и искачаат на хоум :D

Сега дури сфаќам зошто Божинот ме праша Северина или Розга :pos:

Розга му реков бе, ама мислев за друго ме прашува не за пеење.......

Леле еј, сакав да ја отворам темава, дури и почнав да собирам цитати од најразлични членови за да напраам уникатен вовед, еден вид изразување почит од кајганџиите кон нашата муза, се тоа во еден склоп. Како ме претрка у пм :D

Леле еј, сакав да ја отворам темава, дури и почнав да собирам цитати од најразлични членови за да напраам уникатен вовед, еден вид изразување почит од кајганџиите кон нашата муза, се тоа во еден склоп. Како ме претрка у пм :D
Па и вака моеш да ги собереш цитатите. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom