Jedi Philosophy - Филозофијата на Џедаите

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Се разбира, зарем се сомневаш, ја имам дома, на двд!

Член од
26 мај 2005
Мислења
288
Поени од реакции
4
Aceva напиша:
Gizo напиша:
А ние што сакаме да станеме Џедаи каде да се обратиме.
Плаќаш чланарина кај Дивајдер, ти зделнуе една по сред тинтара, се набиваш у земља, малце ти се подвојуваат очињата, ти се клемпават ушињата и одма ти се отвараат сите чакри. И добијаш два броја помала маичка на која пише - Ај уоз уанс Гижо.
МНОГУ БИТНО - Не пробуј у други џедајџилници, само Дивајдер може така автентично да те оплемени :wink:
Хахахах, е не можев да се сопраам од смеење, Дивидер (хахах дивидер на кирилица)пијачка од мене за Ацева а и ти треба да размислиш колкава ќе биде фактурата шо те фали толку , PR campaign што ти прави , ама барем кај девојчиња да те фалеше а не на Гизо .
Поздрав

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Off topic, ама за сите ние кои не ја разбрале религијата, институционализацијата на верата, сите оние кои не разбират или не сакаат да сфатат дека природата т. е Силата е она што е единствено реално, мала шега, бидејќи сум голем шегобиец:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Дивајдер, ке те убијам! Баш планирав сликава во понеделник да ја ставам на главна, преработена на македонски се разбира :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Е јебига, лоша координација, ќе ти пратам на мејл уште некои слично/интересни па види.
Важно Силата е со нас пријателе, секогаш!!

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
ok per na so se bariza ucenjeto na Dzedaite?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
На Силата, ја проучуваме, разбираме,живееме Силата, таа е се она околу нас, до нас, во нас, вон нас, видливо и невидливо.....

Инаку, има волој ќе речат дека е комбинација на натурализам, митраизам, таоизам и ранорисјанство, со примеси на космологизам...

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
am ti rekov deka ima neshto so istocnive religii :wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Well, if I may beg the differ...драга Рејџ, од она што се пресивира за источни е само таоизмот, другите се од Asia Minor, Европа, цел свет, итн.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шега на страна, ова не е сеир. В ред.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Гарфилд, ти од кога си џедај? Сериозно, кога стана џедај?

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
ЛЕЛЕ И МЕНЕ ОВА МЕ ИНТЕРЕСИРАШЕ...СТВАРНО,ОД КОГА?
И АЈ ПРАТИ МИ УШТЕ НЕКОЈ РЕД ЗА СЕТО ОВА НА МАИЛ!
ТЕ МОЛАМ!

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
*pravete mesto more!*

Vidi vidi...Jedi philosophy...shave my les and call me a Coruscant Nobleman on valentine's day...hehehe...

Garfi ti od koga vleze u Jedi film be more? :D ja pa se razbira...:D :D :D

*ahem* Stosot za jediete e deka tia se vo potpolen ekvilibrium so okolinata okolu sebe, teloto, umot i dusata. Jedi ne navleguva epten vo emocii, i znae deka tia ja poremeti ramnotezata vo sebe. A za mokite da gi koristi, Jedi mora da ima pogolema percepija od "normalnite" luge i povisoko nivo na negovite setila.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Acid напиша:
Гарфилд, ти од кога си џедај? Сериозно, кога стана џедај?
Некаде рани-средина на осумдесеттите! Откога почнав да ги читам книшките. ме привлеше идејата. Се разбира, кога навлегов во мистериите на култовите, религиите, учењата, а сето тоа поврзано со мојот афинитет кон спортот кој го тренирав (карате - учење за самоодбрана и одбрана на другите), потоа на факултет, некако работите добија мног логичен склоп и следеше дефинитивната иницијација во џедајството.

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
абе тек сеа глеам дека си неарен :)

не поштуем џедајство. многу ми се конвенционални..

Kajgana Shop

На врв Bottom