Јасновиденијата на Алвега

• Креатор на темата Креатор на темата Aceva
  • Време на започнување Време на започнување
Eko1 заеби таа работа, Алвега е цар, краљ краљева! The Vlach of the Vlachs! Ти текнуе.
Со обичен смртник како тебе нема шансио да се занимава. За тоа мораш преку Офчарот да одиш, то0ј е некако во тајна влашка комуникација со дотичниот јасновидец, па само така може нешто да ти каже.

Инаку, ми текна уште нешто што скромниот Алвега од скром не го пишал во анализата, а тоа е:
Ацева има и вошки, па следствено спие на таван, краде и лаже, нели, а кај и да е ќе закачи тифус како партизаните, па ќе и ја бричат главата крастава и ќе мора да оди на пат до Босна, да ја препливуе Неретва урликајќи патриотски ПРЕКО ВОДЕ ДО СЛОБОДЕ!!!
Онака, као Милена Дравиќ у битката на Неретва.

Иначе, Офчар, молим те прашај ја неговата просветленост Алвега дали ќе мора да гради и понтонски мост у меѓувреме пред да ја препливуе реката (као партизаните навремето) и дали нема гљивите на ногите да и пречат во херојскиот потфат пливајќи, ами евентуално со правилно позиционирање да послужат како еден своевиден вид пераи?

Нема гадотии. Пред вистината и боговите молчат и гувеат како млади невести, а Алвега ти доаѓа нешо као SECOND COMING OF CHRIST! Ама ко јамб, у најава. Алвега е ко Јован (на Влашкоромански Јон/Ion) крстител, го најавуе со проповед, претсказание, ѕвездоглетство и јасновидение преку сновидение.
Немој да ти каже сеа тебе нешо глата да ти се заврти.
Као у стил дали си тепан како мал, абјузиран од чичко, вујња или комшија/ка, дали те играле во градинка како мал или не. Дали ти купуеле џамлии или те облакале у фустанчиња. Дали имаш тртка на чмарот како на Ацева или бубуљ гноен на средно уво. пази се, немој да го навлечеш гневот на Алвега the allmighty Vlach!

Може и да дознаеш нешто што самиот за себе не си го знаел.. Као на пример дека си родил вонбрачно дете со ванматерична бременост. Или дека те киднапирале ванземаљци, те (зло)употребиле и сеа затоа имаш опсесија со алиени.

Не се чачкај, чудни се патиштата шамански....

За комуникација преку мене.. *дискретно ја подавам десната рака*

Влав сум или не, ај фрлете по некое евренце.. за МИТО

spooky напиша:
Може и да дознаеш нешто што самиот за себе не си го знаел.. Као на пример дека си родил вонбрачно дете со ванматерична бременост. Или дека те киднапирале ванземаљци, те (зло)употребиле и сеа затоа имаш опсесија со алиени.

Не се чачкај, чудни се патиштата шамански....

А како би се викало дете родено со ванматерична бременост а згора на тоа и ванбрачно?:raz:

Ванчо? Што викате? :raz: :pos: :baeh:

Не бе Ванчо, ВаМчо!!

Шегувајте се, шегувајте се, ама кога ќе ве поткачи справедливиот гнев на богот на слаткоречивоста и јасновидството, богот на громкиот зборт кој надалеку и наблиску (никој не го) се слуша, богот на поразението на смртниците, моќникот Алвега, после немојте да речете, не ни беше кажано и потенцирано од чичо, мислам дека го видоф мацолот како ждере по куќи, Гарфилд!!!

Ќе ве порази со збор, па на крај од мака на Ацева ќе и омекнувате со јазичиња то гљувите и печурите на ноџурдите со нокти некастрени, ај, ај!!

Гарф, why do you cower from a false god? Дај уптреби некое џедајско худли дудли и уништи секаква конкуренција шо ти се спречуе на пат. Ду ит. Ју ноу ју уант ту......

Toreador напиша:
Гарф, why do you cower from a false god? Дај уптреби некое џедајско худли дудли и уништи секаква конкуренција шо ти се спречуе на пат. Ду ит. Ју ноу ју уант ту......
Каква конкуренција?
У растење нокти на ноги? У гајење пеќурки меѓу мал и домал? У гноење бубуљи? У праење ванбрачно-матерични у лев јајник? У праење знојни сталактити под мишка? У шмукање остаток од доручек од шупаљ зуб, за вечера? Пффффф... Абе, не ми се мешајте у штишпки!

Не ма, види ја па оваа анализиранава!! На Алвега мисли.

Торчо, Алвега е како Дарт Вејдар и Палпатин (Дарт Сидиус) заедно, јак е, се вежбам, ќе биде, инаку, немај гаље.
Види, досега се нема судрено Силата и Влашијата!!

Ја можам да речам I trust the Force! Ама барем знам дека Алевга ќе каже АЈ ТРАСТ Д ШВОРЦ!!

Па сеа, ќе видиме, јали Форс јали Шворц.

Офчар, не ми чепкај вероисповест т.е животен пат и философија.

Инаку, разлика меѓу The Force и The Shwortz (Шворц) е што секој ја има силата, ама кај власите да се биде Шворц е престиж!

Морав.

Гарф, ти правам дабл блејдед лајтсејбер од начиситите кристали и те водам у кашик у џунглите на тренинг, ќе те носам инкогнито у сит база и ќе те одведам у татуин да научиш збор два од сега прастартиот механичар на лук скајвокер. Ќе те избилдам, џедај мастерот нема да те познае.

А ќе може лајтсејберот да сече закораени ноктишча на ноџишча, за да и поможам на Ацева да се ослободи барем од хектарот земја под ноктите на ноѕите??? И после да може саглам кондура да облече, нормален број, да немора ко сеа у Гуливр да нарачува пошо и таму немале толкај??

У наланки си одам, а земјата не ја даам сеа. Ем ми држи топло, ем е со бели црви. На пролет ја шиткам за ѓубрење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom