Порано живеев заедно со баба ми и дедо ми а сега веќе не но и понатаму скоро секој ден сум таму за ручекМи се допаѓа скоро се што ќе направи а и она знае што јадам па не експериментира многу.
уф уф , све од баба ми.
полнети пиперки
сарма
сите чорби и манџи
а тек месено коа ке дојде прсти да си излижеш
јбг едната баба е склеротична ( и помина готвачкиот стаж)
OOOOOOOOOO baba mi praj najubaj jadenja vo celiot svet.Samo so retko odam kaj baba daleku zivej.Odam ednas do dva pati godisno,a ova doma so mi e samo kakvi zelnici pravi milina i praj ubaj mandzi kako jas so sakam
eheheh, edvaj cekam da otidam kaj baba mi u srbija da se najadam ko covek.....a ona pa edvaj ceka da dojdam za da mi ugodi i sve da naprai .....rolati od meso, piti od site mozni filovi, torti ,sitni kolaci , ajdeeeeeee, opasno e toa po mojata linija i stomak.......
neznam vie kako si pominuvate kaj babite ali mojata baba pravi zakon jadenja vo sto tuka spaga i moeto najomileno jadenje ama ne veruvam deka nekogas ste slusnale za to ednino ako ima nekoj drug so e vlav )) jadenjeto se vika JAJ4ENIK ou povkusno jadenje zdravje se pravi nekako so kori i jajca i se pece...mmm... lele mi se prijade :nesvest:
Колку само убави спомени имам од јадењата кај баба.Омилено јадење(нека не се чуди никој) од кај баба ми ми е црвена пипер на леб.Се става малку масло па пиперта на парче леб.Толку ме караа моите тогаш заради тоа, ептен нездраво јадење ама толку слатко....со тоа јадење баба ми ги порасна сите внуци вклучувајќи ме и мене.Алал да ти е бабо!:smir:
кај баба ми одам само кога ке има зелник (што се случува еднаш неделно)
ама колку е убав не сте свесни јас никаде немам јадено таков како кај неа...која е тајната немам појма ама навистина е најдобар..
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.