Јадење кај баба

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Стано на комар на баба замина,шо да јадам појке.Нејки со очи да ме види, ке ја изедам некој ден и неа,уште то ми остана.

e pa momentalno ako ne mozam da jadam kaj nea, ke i poracam da mi pusti za Skopje, pitulici, ama mnogu mi se jadat. Samo da gi dobijam ve vikam na rucek kaj mene, da gi probate pitulicite od baba mi?

ех тоа беа денови,не ни пребирав еднставно мораше да биде најубаво.Се секавам (значи ова беше оддамна )правеше нешто со багрем,леле колку беше убаво

Aaaah ednata baba kako mi prai sarma,poubava nemam probano,a isto koa ke naprai nekoja pita ili slicno mh mh mh,nemam zborovi,a drugata mnogu ubavo mi prai nekoe mevce peceno ama na nejzin nacin...mi se prijade sea :(

Баба ми прави многу убави палачинки. Позната и популарна е по нив.

баба ми прај едни благи за Иванден мислам, како кекси се, ама лудница се...

Ај ќе ве замолам да не ја преоптоварувате темата со чет-муабети дека ви се пријало и да си се каните на гости. Благодарам.

Он топик: баба ми е махер за сарми, сушки (руски грицки), манти (руско јадење, му доаѓа нешто ко поголеми тортелини), а да не спомнувам дека прекрасно готви какво и да било месо.:)

Скулгрл напиша:
Ај ќе ве замолам да не ја преоптоварувате темата со чет-муабети дека ви се пријало и да си се каните на гости. Благодарам.

Он топик: баба ми е махер за сарми, сушки (руски грицки), манти (руско јадење, му доаѓа нешто ко поголеми тортелини), а да не спомнувам дека прекрасно готви какво и да било месо.:)

Е за месо баба ми е махер

Абе една мусака вчера шо ми ја напраи баба ми немате појма шо убаа беше лелеееее прстите ги лижев два саати буквално

Поубави палачинки од баба Наде никој не прави...а и за други јадења е махер...:zver:баба

Бакрданик (качамак) и тавче кравче..

баба правеше најдобар комат, пита или како и да си го речеш, вкусно звучи,со сирење, ау...па,па,па...и, да од неа научив да месам и јас...

Јадење кај баба, секогаш кога имам време, највеќе ми се свиѓаат нејзините пити...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom