Јадење кај баба

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
mRnO напиша:
Поготово за пити месење ги бива

Bravo bravo a mozes da mi ja pratis edna banica da napravam:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Компири!!!!!
Само тоа готви:)))

Mlad е богами си у право, ко што знае баба ми да напраи палачинки малце поголеми од тие од фреш и дедо ми да запали колата да отиде до тоа градот крем да купи никој неможе. 50 комада за доручек ТОП закон ствар и за лепчиња мммммммммммм ми се пријде у село

Pa bogami i baba mi kakvi palacinki pravi i toa so domasen marmalad ili slatko da gi jades abe da te fati posle kriza za niv isto kako narkoman

Не ја бива ваа дома шо е, ама па затоа е тука мама :icon_bigg , а за таа др. баба шо почина бог да си ја прости е молим за неа, секогаш кога одев на ручек и останував, зелникот и тегнатото па какви ги правеше мх мх.....

Au babicka kakov zelnik pravi....

Море што и да направеше,мене ми беше нај,нај,најслатко!!!

Ауууу, зелник, гравче, пржени компири, пржени пиперки и јајца со патлиџанче свежо, мх, мх, мх....
Морам у најскоро време да ја посетам.

Така е! Искусни жени се тоа...Баба ми (едната) прави најнајнајубав кромидарник, а другата најубав зелник итн итн абе да се најадеш ко човек!
И дедо ми прекрасно готвеше... рест ин пис =(

Баба ми е жената на мојот живот! Кога ќе ми направи пита мх мх или па компири со ќофиња...ми се пријаде одам утре на ручек кај неа:vozbud:

Криво ми е што кога готви баба ми, прави јадење во 4-5 дела (за цела армија), и останува повеќе од пола неизедено, иако доаѓаме на ручек 5-6 луѓе :)
Најубави јадења се тие на баба.. постои консензус за тоа :)

Бабами- Експерт за јуФки...сама ги прави(не ги купува) али кога ке направи цела фамилија иде да ги јаде:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom