Ја <3 оваа игра затоа што...

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Nintendo(NES Famicom): Eliminator Boat Duel za mene najdobra igra na NES. Igra koja e mnogu teska i kako se odi ponatamu e se potesko i potesko. Nekoi lugje ne ni mozele prvata trka da ja pominat a ima okolu 20-30 trki zavisi dali ke ja igras na easy, normal ili hard. Jas ja svrtev ednas na nintendo ama treba dosta igranje. Probav skoro na pc so emulator i dvapati stignav do samiot kraj ama ne uspeav da ja svrtam. Go nadgraduvas gliseort so nov motor, turbo, go popravas posle sekoja trka i slicno. Posle sekoja trka osvojuvas pari so koi go podobruvas gliserot. Trkite se point to point races a imase i drag trki. Duri imase i lazen start ako trgnes porano pred plavusata so znamenceto da oznaci pocetok na trkata. Za lazen start kaznata e 2000$. I kako da ne sakas vakva igra na nintendo. Plus imase i two player mode. Videoto kazuva se River city Ransom: Najdobar beat em up za nintendo spored mene. Ne gi sakav Double Dragon 1,2 i 3 ama zatoa river city ransom ja rasturav. Ima two player mode za so drugar da istepate sve. Video
Goal!
2: Za fudbalska igra na nintendo znaev samo za onaa standartnata koja doagase na nintendoto i koga ja videov GOAL 2 se zacudiv. Mi ja dade drugar da ja probam ama jas mu ja kupiv za 50 den. Imase frlanje petka glava za topka, ofsajdi i slicno. Two player mode za dopolnitelno uzivanje.Od tolku igranje kasetata se zaeba. Mnogu mi bese krivo za igrata ama skoro izigrva nekoja utakmica na emulator. Video

имаше на времето една игра "resident evil" се викаше.Таа игра имаше прв,втор и трет дел кои што останаа во сеќавање..Тогаш кога плејстејшен 1 беше во експанзија и кога Куршумо од Битола донесе прв во градот такви чуда за кој нас, тогаш беа врв на задоволство не можев да се одделам од resident evill. Сиот мој џепарац одеше на сметка кај куршумот за да ги задоволам моите садистички потреби од убивање на зомби!
Таа игра ќе ми остани во сеќавање:)

call-of-duty-1.jpg

Call of Duty - "Кецот"

Сигурно нема човек на планетава земја кој не слушнал за играва а повеќе сигурно е дека нема маж што не ја играл, барем малце.
Меѓу првите игри кои тотално ме всадија во столчето, кога ја инсталирав на компјутерот. Толку се внесов во играва што историјата на WW II ја знам како експерт. Приказната одлична, гемплејот одличен. Часови и часови поминати пред играва. Посебно омилена стаза е Castle кога го ослободував бркатиот Price, прадедо му на оној од Modern Warfare. Сум ја свртел повеќе од 4,5 пати и никогаш ми нема здосадено. Сега летово сигурно пак ке ја симнам и сакам најполека на цел свет да ја свртам.

Проклети нацисти, U Y фрлате бомби кога сум веќе мртов!

GTA: Vice City

gta_Vice-city-cover.jpg

Ова е играта на која имам оставено најмногу време, дефинитивно. Многу фактори се измешаа тука за оваа да ја класифицирам како "омилената" за сите времиња. Не верувам дека ќе играм некоја игра, онака мерачки, како оваа.

Кога излезе GTA 3, некако не ми направи премногу мерак, иако ја свртев. Не знам, никогаш не ме привлекувал Њу Јорк како град, мрачен...и музиката од 90ти.
Е сега, не знам дали ги сакам 80тите заради GTA: Vice City или пак ја сакам Vice City заради нив...

Едноставно, се ми легна во играва. Мајами во 80ти години? Ооо да, перфекција. Ми стана омилен град, кој дефинитивно еден ден ќе го посетам.
Музиката исто така беше одлична, немаше песна која не ми се допадна. Градот веќе го знаев напамет, најсериозно, не ја ни користев мапата.

А што да кажам за гласовите во играта, еве, погледнете и сами кои фацки ги позајмија нив.
Приказната беше навистина интересна, за разлика од GTA IV, бар за мене кога ја играв повеќе ми беше мерак да се издигнам во тој свет, отколку да се бркам со ниско-разредни руски мафијаши. :)

И после се тоа, дојде модирањето, додавање на делови во градот, сјебување на играта, милиони преинсталации, глупирање со god mod и многу слични работи. Веќе сум стар за free-roam игри, но ако имам една желба од гејминг светот, тоа е да направат римејк на Vice City.
80ти, here I come! :)

I <3 This game too , ( после оваа идат CoD4, NFS Hot Pursuit ( 2011) и NFS Underground 2 )

PES серијалот.

PRO%20EVOLUTION%20SOCCER%203_F.jpg

Како мало дете кое знаеше да прави само маказици во ФИФА 2001ва и да дава голови со Бекам од пола терен во World Cup 2002ра, се запознав со лудите јапонци кои ме натераа да го засакам фудбалот. Тогаш тренирав кошарка, почнав да навивам за Интер, ама да гледам цела утакмица фудбал за мене беше смрт, убер досадно.

Но тогаш, се запознав со играта која го имаше Пјер Луиџи Колина на насловна. Мислам, хеј, кој друг може да стави судија на cover, освен одлепениве јапонци. Сигурно не EA со нивните корпоративни логоа...
Иако гледав другари како ја играат Winning Eleven на плејстејшн кец предтоа, никогаш не посакав да ја пробам. Се додека не прочитав рецензија за неа во PC Play, хрватско списание, кое ја напиша Игор Иџи Гајич. Човекот го почитував, па кога тој рече дека ова е вистински, нескриптиран фудбал, едноставно морав да ја пробам.

И еве, некои 10 години подоцна сеуште пробувам да бидам верен на овој серијал, иако Јапанциве се повеќе наликуваат на дебелите Американци кои ја правеа Фифа во тоа време. Зашто?

Бидејќи PES беше игра за мерачење, игра за правење "ќејфови". Почнав да играм синглплеер утакмици, па продужив со обични лиги и исклучена стамина на играчи, за да завршам со фамозната мастер лига на Top Player со чкљ играчи.
Со секоја PES преслушував и нови албуми, едноставно беше:

Ја палиш ПЕС, гасиш звук од неа, палиш Windows Media Player и слушаш песни и уживаш. Така подобро се запознав со артисти како Џибони и Џејсон Мраз, кои вртеа додека ја правев гејминг сесии од 2-3 саати на ПЕС. Така се запознав и со песната која ме опушташе пред колоквиуми, верувале или не, Lynard Skynard - Sweet Home Alabama. Не дека е нешто посебно, ама секојпат кога ќе ја слушнам ме потсеќа на овие "невини" ПЕС времиња, ми текнува како сум губел 3-0 и сум вртел утакмици, ми текнува на радоста која ми ја донела играта и дека нема што да се замарам сега пред полагање, него да им ја забијам ко Minanda.

Ах да, таа мастер лига која живците ми ги вадеше. Тука се разделуваше casual играњето од хардкор играњето, бидејќи ги зимав Интер, ама со оние default играчи како Castolo, Minanda, Gutierez, Hylens, Jaric, Ivarov...И играв во втора лига против Ајакс и слични тимови, за после да се пребацам во прва и со истите играчи да пробам да парирам на Милан, Јуве и слично. Нема чуство како чуството кога ќе дадеш гол со тим чиј играчи имаат просек оценка 55, а после 85 минути држиш топка позади со брзи пасеви, знаејќи дека ако згрешиш - отиде утакмицата.

И затоа оваа мастер лига ме направи добар и во мултиплеер, а не ни го знаев тоа. Сите околу мене играа ПЕС, а јас мислев најслаб сум. Испадна дека можам да ги тепам истите со 5-6 разлика. Сега не сум на ниво на Јове_БТ, ама ипак. :)

Новиве верзии ме разочаруваат, ама сепак преминав од тестатура на гејмпад, па понекогаш палам windows media player и вежбам пасеви на аналог. За после кога ќе погодам through pass од 30 метри, да се бунат другариве дека не е реална играта. : )

Дефинитинво StarCraft. Таа ми беше и ПРВАТА воопшто стратегиска игра која што сум ја почнал да ја играм (тоа некаде пред некои добри 13-14год.). Бидејки тогаш сум имал некои 9-10год. на таа возраст стратегии воопшто не ме привлекуваа зошто ми беа тешки и несватливи за играње. Со StarCraft го доживеав мојот new experience во таа бранша и толку многу ме зарази што од компиутер ВООПШТО не станував. Епа сега видете што се случувало со мене се додека не излезе последнава Wings of Liberty :)

Age of mitology mnogu dobra igra od anticko(ne deka e napravena togas) vreme so mnogu mitski sustestva i vojnici so mecovi kopja i strelci.ODLICNA IGRA.Strategija koja me zarazi za ponatamosni strategiii kako sto e Age of empires III koja sto i denes ja igram.Sum gi prevrtel i dvete po 2-3 pati i pak ke go napraam toa bidejki i na dvete prikaskite se fantasticni i se mnogu realni.AOE III bidejki nema bolja igra od sredniod vek od ovaa..spred mene :D Samo Stronghold Crusadrer moze da se nosi so ovaa strategija :D mislam za sredniot vek samo koga so brodovite pukas i im gi otkines edrata na rotivnicite.. ufff nezaboravno custvo :D edvaj cekam da iskoci aoe IV ili nesto slicno za da ja skapam od igranje i taa :vozbud:

А Hogs of War ја добив се сеќавам од еден братучед од Србија! Па со месеци се слушаше низ дома: Ајде стани од компјутер по цел ден си на него!

Добри времиња беа тоа!

Браво за играва нај нај нај
прв пат ја играв на ПС (што не беше мое) и то беше то вормс ама со прасиња и во 3Д

после ја најдов за на компјутер и по цели денови и ја и брат ми КРШ
ЦДто го имам уште само што не фунционира на модерниве виндовси јебига

Браво за играва нај нај нај
прв пат ја играв на ПС (што не беше мое) и то беше то вормс ама со прасиња и во 3Д

после ја најдов за на компјутер и по цели денови и ја и брат ми КРШ
ЦДто го имам уште само што не фунционира на модерниве виндовси јебига

Закон е играта!
А мислам дека се игра и на седмица , компатибилити мод на ХП и завршена работа! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom