RickyLFC9
Модератор
Луѓето кај нас (не знам за други народи, не можам да кажам), али кога прават муабет, прават за да си го кажат своето. Денеска ретко се прават конструктивни дискусии. Кога дискутираш со некој, тој не те слуша. Буквално ова, "слушају, ал не чују". Те ислушува само дур не му дојде редот, за он да ти врати и да си го каже неговото. Никој не одвојува малце од својот фокус да слушне, да молчи и да проба да разбере нешто. Сите галамат, сакаат да се најгласни, и мислат дека колку се погласни, толку повеќе се у право, макар и најголемите глупости да ги истресат, битно они нивното да си го кажат.
Еден муабет со било која личност мене ми е сосем доволна да знам со кого можеш да се разбереш, а со кого не, а за жал ретки се тие со кои се разбирам. Не за џабе рекле, паметниот знае кога да ќути, али кај нас тоа веќе е станато, "он ќути пошто не знае".
Еден муабет со било која личност мене ми е сосем доволна да знам со кого можеш да се разбереш, а со кого не, а за жал ретки се тие со кои се разбирам. Не за џабе рекле, паметниот знае кога да ќути, али кај нас тоа веќе е станато, "он ќути пошто не знае".