Член на раководството
Форевер тугедер
- Член од
- 15 март 2006
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 20
Иако
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Гарфилд направи промена на брзински јамаха во чопер стил, кај мајстор па кастом ова, кастом она. Ќе те кошта многу така.
Ако побараш рачки кои би одговарале, тогаш ќе биде едноставно. А ако земиш самиот да ги виткаш, мора да најдеш некој кој се разбира. А не знам дали во Македонија (или Србија) има такви. Можеби во Србија, а за Македонија немам слушнато.
Резервоарот би било тешко да го направиш сам. Ти требаат лимови, виткање, местење, не верувам дека ќе успееш да го направиш да личи нешто слично или барем доволно добро како овие горе. Овој првиот изгледа полесен, ќе го обработиш со китови и работи, може да го дотераш.
Инаку, мене моторов (оригиналниот плавиот) ми изгледа многу многу привлечен. Уште да има куфери (видов некои слики) би бил бонбона. Само не знам седиштето колку му е удобно?
Колку би одел ваков еден кај нас?
????...inaku toa motorot od 500 ccm. so eden cilinder ima navistina NEPOVTORLIV ZVUK......Sto si go prodaval toa Gucito...9 mora da ti bilo epten gusto)...pa sega places....????...inaku toa motorot od 500 ccm. so eden cilinder ima navistina NEPOVTORLIV ZVUK......
ППСС
У ствари што толку компликации а бе гледај ги сликита 1928.. 1926 се правени оние рамки и виљушки. Ехееј денес Спилберг чуда праи со ефекти а луѓето се спремаат за на Марс а ја не сум можел да заварам 5-6 шипки и да свиуткам некоја ламарниа
Немој молим те!

!!! Rezervoarot ti e moj baksis......
!!
Pa gledam samo komplikacii: ti treba prvo ubavo vo nekoj CAD da ja nacrtas i da ja proveris kinematikata....posle treba da nabavis cevki vo MNOOGU mala kolicina od 4130 (ruski 20 ili uste podobro Н10Т0)celik, pa nesto lim so soodvetna debelina, pa da napravis sablon za tocno zavaruvanje, pa posle seto toa termicki da go obrabotis za da ne ti se svitka na prvata pogolema dupka......prethodno cevkite preciszno da gi skrois i obrabotis naleganjata i na kraj da najdes dobar tig zavaruvac koj nema da ti zavari spageta uvitkana...
imas nesto rezenje na laser na sitni parcinja od lim.....aj za federite nema problem vo MKD imas barem tri odlicni proizvoditeli...(imase???)....
so toa zavrsuvas so viluskata....da ne zaboravam strafovi,cauri i bolsni se od pogirniot materijal.
Ako otides na plac i kupis zelezni cevki ...ic ne pocnuvaj.......
Zatoa ti spomnav , ako usvois sasija i viluska za sebe..... si ja usvoil uste barem za 200 slicni budaletinki vo svet!!! Rezervoarot ti e moj baksis......
![]()
!!
Bez kapakot za gorivo....nemam idea kako e originalot...od 1925
Motorot ti e posebna prikazna........no mislam ima nekoi koi go pravat ...mislam.....
Sega gi zagledv toa slikite...imas uste edna sitnica , harmonikite na viluskata gi prigusuva so frikcionen amortizer.....uste toa da go napravis....onie 200 budaletinki mnozi gi so tri....
.................ne zeznav bese motor od zastava 101 popreku postaven......
... Член, стварно има работа за да се дотера да изгледа исто како моделот од 20-тите. Но, сепак би рекол дека вилушката не е страшна, се изработува. Само ти треба правиот матерјал. Да имаше барем една за модел, колку лесно ке ти беше....Да имаше барем една за модел, колку лесно ке ти беше....