Изглед на ноктите

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Имам поприлично кршливи нокти поради недостаток на калциум. Ама откако почнав да пијам шумливи таблети со калциум и Б6 увидов дека се оправија малку од малку. Сега после редовен третман со крема против кршливост имам средно долги нокти секогаш налакирани со некоја нежна нијанса розева или француски маникир.

француски маникир или онака нешто дискретно.....
Должина: Средна

obozavam sredeni nokti...i sekoe zensko bi trebalo da se grizi za svoite nokti zasto dava mnogu ubav izgled..... :smir: jas na primer zavisi od raspolozenie...nekogas sakam francuski manikir, nekogas stavam crven lak, nekogas crn , temno violetovo...zavisi....ama najpoveke obozavam francuski manikir....:vozbud:

Девојче без средени нокти не бива. Немам дооолги нокти, никогаш у живот не сум имала онака ми се мали но средени. Секогаш ми се лакирани со сјај а чат пат и француски маникир.:toe:

imav nadgradba-LOSO ISKUSTVO..a moite prirodni nokti se mn meki i se krsat..za toa najubavo i najsredeno kratki(ne mnogu) i lakirani vo nekoja simpaticna i nezna boja.najcesto krem,meso boja,rozevi nijansi...

Порано ми беа подолги и секогаш налакирани ама сега со поголеми обврски немам време за нив, така да обично ми се со средна големина и само со сјај на нив. Не ги грицкам, сметам дека полошо за ноктите нема од тоа.:helou:

си ги сакам ноктите!:pipi: немам некоја голема плочка, ама баш заради тоа не можам да замислам да ми бидат скроз исечени, уште толку поминијатурно изгледаат! најкратки шо ми биле е 2мм, а најдолги 4-5мм. обавезно ми се лакирани, ако ништо друго барем со сјај или зацврстувач бидејќи лесно ми пукаат. обожавам кога имам француски маникир со неупаден циркон или нацртано цветче само на 1 нокт! ми дава некоја женствена нота:wink:

Od koga prestanav da gi grickam noktite, si gi obozavam posto mi se mnogu cvrsti i mi imaat ubava forma! Gi drzam vo nekoja sredna dolzina, samo ponekogas gi pustam epten dolgi za da vidam kolku mozat da izdrzat bez da mi se skrsat. I dosta drzat, bogami :) Cesto im praam french manicure, taka mi se najubavi... Eve sea se kanam da im staam crn lak, od pred 100 godini ne sum im staila. Samo na predolgi nokti ic ne stoi ubavo. Ko vesterska ke me napraat :) A crniot lak mi e nekako poubav koga e podizlupen, ne znam zosto...
Inace tie cirkoncija, svetki ic ne gi sakam... nije to za mene... A aplikacii na nokti vo razni boi, najcesto mi se kic i odvratni!!!:nenene:

исечени што може повеќе, за да може да помине повеќе време до следното сечење хехе :pos2:(па шо, машко сум)

секако исечени ....

обожавам француски маникир и црвен лак.сакам средени нокти,и воглавно се трудам да ми се секогаш средени.не грицкам нокти,и мислам дека е то мноогу лоша навика.немојте да грицкате нокти:nenene: :smir:

ноктите секогаш треба да се средени без разлика дали се кратки или долги.кратките нокти секогаш добро изгледаат со црвен лак а подолги нокти може да се лакираат со посветли нијанси.секогаш добра варијанта е и францускиот маникир.девојки немојте никогаш да шетате со лошо излакирани или недолакирани нокти затоа што е многу невкусно.ако немате убави нокти појдете во првиот козметички салон и надоградете.

Порано пофилм ми беше подолги и со француски маникир.
Сега откако ем не можам да ги пораснам,ем многу ми е краткотраен францускиот маникир, ги чувам со средна должина(скоро ниски) и најчесто темни-темни(бордо).
Понекогаш за излегување и темнолилави,потемно црвено,ама ретко црни.

chanel_nail_polishes.jpg

Тра-ла-ла :pipi:

ChicagoMain.jpg

RussianCollection_Main.jpg

Инаку и овие се ок:

http://www.shutterstock.com/subscribe.mhtml

најомилениот дел од моето тело ми се никтите и на нив им обрнувам посебно внимание. секогаш ми се средно долги и обавезно средени. обожавам да си ги цртам со најразлични мотиви, и никогас не сум била на маникир туку тоа го правам сама. на сита другарки им ги пораснав ноктите дури и на тие што ги грицкаа, а за кршливите нокти доста помага лакот на аура за кршливи нокти.
за нокти би можела да пишувам со саати но да бидам кратка: не е важна должината туку е важно да се средени со еднаква должина и целосно налакирани а не подлуштени. и секако природните нокти се најубави

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom