Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај напучи се сеа малце и да ви го подпикни Иванов :)

БУЏАКУ КАЖА,20 пути пишав,глеј ја дебатата пак,ако не си видел и чул,ни од сдсм не излезе ниту се шпекулации,чиста вистина.
haha:pos2: од кога па тој љочка е некаков фактор во државава? Кажал нешто и ние без памет сите за него ќе гласаме. Тоа може да е својствено за вас комуњарите ама нас ни е Македонија пред се и пред било каква мочана партија.

само ми потврдуваш дека сум бил у право шо гласав за Иванов и ВМРО-ДПМНЕ ... а не за некои со такви црни ставови како твоите кои на зло на сопствениот народ се радува ...
и мрш таму веќе не ме коментирај ...
како не ти е срам да се радуваш на такво нешто ...
Да имам црни мисли и ставови,и ќе имам ако победи Иванов,јас не бев таа што си ја предаде државата,јасно нека ти биде,мене баш ми е криво,што ве водат прости луѓе,ал сад јебига тоа е.
И за 2014 сега пак кажаа на А1,што гледате и кај гледате?

AceTetovo - Добро ќе зборувам на македонски право литературно да ти кажам дека вие само излегувате на прес конференции кога и нешто да биди згрешено вие одма ги кривите СДСМ или друга некоја партија вие ни мртви неможите да бидите криви. Во Америка кога се избира за претседател не се вика овие од СДСМ се глупи вакви онакви, или овие од ВМРО се вакви онакви туку се вели јас ова ќе напрам помали даноци , инвестиции ова она а не само кривење.
Де, бре брат кажи, докажи, просветли ме, кој прв почна да шпекулира, кој зборува повеќе за програми и какви програми има, акој клевети и оспорува факти...
Во трка за претседател Фрчковски ја критикуваше власта, економијата, и сите други сфери во кои не е надлежен претседателот....За што се кандидира? За претседател или за премиер????
И не ми мешај баби, жаби, Америка, бидејќи таму претседателот има ингеренции во сите други сфери од политиката, економијата, социјалниот и општествениот поредок во државата, за разлика од кај нас...:smir:

само ми потврдуваш дека сум бил у право шо гласав за Иванов и ВМРО-ДПМНЕ ... а не за некои со такви црни ставови како твоите кои на зло на сопствениот народ се радува ...

Предавници што мислат само за себе, а ги боли курац за државата и националното богатство.

ТИЕ ШТО ИМААТ ТАКВИ МИСЛЕЊА СЕ ЗА КЛАДА НА СРЕД ГРАД, И СЕ ГАДАМ ОД ПОМИСЛАТА ШТО ЖИВЕАМ ВО СТРУМИЦА КАДЕ ШТО 80 ПОСТО СЕ ТАКВИ КАКО ДЕВОЈЧЕТО ШТО НЕ Е НАДАРЕНО ОД ПРИРОДАТА.

БУЏАКУ КАЖА,20 пути пишав,глеј ја дебатата пак,ако не си видел и чул,ни од сдсм не излезе ниту се шпекулации,чиста вистина.

Да точно. Кога ги прашаа на крај за кого би гласале ако не бевте кандидат, Буџаку рече дека си имаат договор и според тој договор и ќе гласа - за Иванов. А во 2014 според договорот ВМРО-ДПМНЕ ќе поддржат Албанец.

Со ВМРО До смрт првен ќе ги тепате Албанците, послем на Грците ќе се свртите па на крајот оти многу јаки ќе станиме на Америка војна ќе му објавиме.

Кои црни ставови бе душо напатена, па нема да гласам за п*ч*а што не сака да се појави на ТВ па макар и албанец да биде председател во 2014.

ова комуњариве пред избориве се скапаа од фалење ќе победеле ама сега сфатија дека тоа им било само празен сон
па почнаа да плачат :vozbud:

Да точно. Кога ги прашаа на крај за кого би гласале ако не бевте кандидат, Буџаку рече дека си имаат договор и според тој договор и ќе гласа - за Иванов. А во 2014 според договорот ВМРО-ДПМНЕ ќе поддржат Албанец.
Абе они може ќе поддржат, ама попрво вие СДСфиром ќе гласате за нив отколку било кој гласач на ДПМНЕ.

Тоа се обидувам да ти кажам БУЏАКУ го кажал тоа, а не некој од ВМРО, а и не некој висок функционер, а за време на претседателска кампања може да каже се, и ти си свесен кои лаги и шпекулации се кажуваат, тоа е само од едната, само за да се оспори нешто, или да се придобијат гласови од албанците....
Сакам доказ од ВМРО дека ова е вистин-просветли ме. :smir::smir::smir:

Предавници што мислат само за себе, а ги боли курац за државата и националното богатство.

ТИЕ ШТО ИМААТ ТАКВИ МИСЛЕЊА СЕ ЗА КЛАДА НА СРЕД ГРАД, И СЕ ГАДАМ ОД ПОМИСЛАТА ШТО ЖИВЕАМ ВО СТРУМИЦА КАДЕ ШТО 80 ПОСТО СЕ ТАКВИ КАКО ДЕВОЈЧЕТО ШТО НЕ Е НАДАРЕНО ОД ПРИРОДАТА.
А што ти кажува мнозинството во Струмица,да не се гадат од такви како вас?

Не можам да разберам, ги гледам на А1 Шеќеренска и Поповски како коментираат за изборите во улога на независни интелектуалци, а исто така не можам да ги видам на митинзите или во просториите на СДСМ, нити јавно да го подржат кандидатот на СДСМ за претседател. На ови би надоврзал Бучковски, Спасов и други видни личности на СДСМ. Се наметнува прашањето дали Фрчковски е кандидат на СДСМ или само на Бранко Црвенковски???

А зашо Иванов го немаше на соочувања?? Неможел да стигне од Струмица а?:pos2::pos2: 2 саати дремеле у штаб пред да тргне накај телевизија. Да не ме сватите погрешно ја не ни бев да гласам.Нека кршат глаа исти се сите.
Иначе кисела вода по пребројувања , Иванов и Трајановски водат.За другиве мисици у останатите категории не останав да видам.

Тоа се обидувам да ти кажам БУЏАКУ го кажал тоа, а не некој од ВМРО, а и не некој висок функционер, а за време на претседателска кампања може да каже се, и ти си свесен кои лаги и шпекулации се кажуваат, тоа е само од едната, само за да се оспори нешто, или да се придобијат гласови од албанците....
Сакам доказ од ВМРО дека ова е вистин-просветли ме. :smir::smir::smir:
Ќе видиш батка у 2014,затоа не кажуваат сега,за да ве држат да гласате.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom