Избори во Србија

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
И колко струва гласа на Русија в с'вета безбедности ООН?
$1.4 млрд. стојност на НИС, ште платјат сал 400-500 млн както беше по п'рвоначалните разговори.
Безплатен обед нема. ...

NO so taa razlika shto od ovaa nedela ZA PRV PAT Srbija ima mnozinstvo vo Sovetot za Bezbednost vo ON po prashanjeto za Kosovo (8 nasprema 7 zemji se protiv nezavisnosta na Kosovo), najmnogu zaradi aktivnosta na Rusija. Do pred eden mesec samo chetiri zemji bea protiv.

Spored informaciite od ON, Rusija i Kina se mnogu poagresivni sega.

он топик

Радикалите имаат на секои избори се' повеќе и повеќе гласови ама мислам дека тоа се должи на тоа што никогаш и не биле на власт. Исто како кај нас, има многу незадоволни од транзицијата кај нив, мислат дека којзнае што ќе се смени ако дојдат Радикалите. А и тие што се тврдокорни националисти си се за нив. Ама ако, не дај Боже, дојдат на власт, народот ќе се разочара и од нив. На Србија и' е преку глава од проблемите што и' ги донесе национализмот.

Еве едни интересни податоци за зголемувањето на гласовите на радикалите...

2002 год Шешељ - 1,063,296 гласови

2004 год Николиќ - 1,434,068 гласови

2008 год Николиќ - 1,612,612 гласови (прв круг)
Ete sme u centar na metata.
Znaci...mnogu e lesno da kritikuvas i da objasnuvas kako treba od stanoviste na opozicija.Pokraj idejata,potrebna e i umesnost i tim za da mozes da gi `odigras` svoite potezi koga si na pozicija.
Stravot od radikalite e barem za mene neprifatliv,a i pomalku imbecilen.
Sekoe naredno odlaganje na priznanieto deka oni imaat najmnogu doverba kaj gragjanite vo Srbija ke nosi se povekje i povekje glasovi tokmu za niv.Ke dadam krajno nepovolna sporedba,no pred nekoja nedela povtorno ja preprocitav Mein Kampf na Hitler...odlucnata sila i rapidniot skok na popularnosta na negovoto `dvizenje` mu ja ima dadeno tokmu neodlucnata i plasliva politika na negovite politicki sopernici vo toa vreme.Kako i faktot sto dolgo vreme...gi imaat prosto...hmmm...ignorirano.

Postoi eden fenomen sto se slucuva vo opstestvoto vo takvi situacii i mnogu gragjani (megju koi sto i strasno sposobni i obrazuvani kadri) svojata licna srekja i uspeh pocnuvaat da ja baraat vo soodnos so uspehot na dvizenjeto,(ili radikalnata stranka u nasiov slucaj).

Pa daj be lugje,aman...pustete gi neka rabotat malku i nek se smirat.Neka pokazat vekje na delo sto mozat i znaat da napravat,deka se ustati toa znaeme.
Pogotovo mnogu bi sakal recimo Aleksandar Vucic da stane premier ili minister za Nadvoresni raboti,pa da pokaze sto znae i sto moze.

Misirkov,Makedonija nema potreba ama ni 2% da stravuva od moznata pobeda na radikalite kako na pretsedatelskite izbori sega,taka i na narednite parlamentarni.Duri mislam deka ke bide i dobro za nas.Povekje plasi se od onoj Koshutnica,covekot so sto lica i tri mozni scenarija vo sekoja situacija,otkolku od onoj so koj sto tvrdo ali maski moze da pregovaras,pa i da se ispcues ako treba,ama takov sto nikogas nema da pogazi stav koj sto otvoreno i javno go iznesol.
A toj e deka R.Makedonija e sosedna zemja so koja sto mora da se neguvaat dobri odnosi.
I po prasanje na Bosna...hehehe...smanji osjecaj Mohe...:toe:...nemoj meni objasnjivat ko je ko i kakva je situacija trenutno u Bosni.Na liniji sam svaki dan sa jaranima a imam ih i takve koji su ostali s jedne i s druge strane carobne linije,koja puno toga dijeli.Bosna je najgora Miloseviceva greska.Da je malo od malo poradio na specijalni rat,bosnjaci (koji su srbi muslimani,jer samo jedan procenat populacije tamo je sacinjen od pravih turaka) bi bili najbolji srbi.Al on je rijesio da ih kolje i gadno se prevario,sto mu je na kraju i doslo do glave.Nazalost...ratne oziljke su i dalje i te kako sveze i nema ni govora o celosnom pomirenju u sledecih bar 100 god.
Od tuda i radikalizam...bio islamski bio to cetnicki...jer ne vjerujem da bi i ti i ja bili drugciji kad bi gubili nekoga iz familije .:wink:
A i bez uvrjede...:toe:...nisam se zaprimjetio da te ja nesto poducujem i da ti objasnjavam o americi.Ja stalno pitam...kad neko bolje zna.:smir:

vidi komentar na Londonski "Time" od vchera

Ами видјах - тази от вчера и тази от днес, ама прогноза не видјах.
Те Тајмс се пазјат много, зер да не се понадоби да бришат после.

NO so taa razlika shto od ovaa nedela ZA PRV PAT Srbija ima mnozinstvo vo Sovetot za Bezbednost vo ON po prashanjeto za Kosovo (8 nasprema 7 zemji se protiv nezavisnosta na Kosovo), najmnogu zaradi aktivnosta na Rusija. Do pred eden mesec samo chetiri zemji bea protiv.

Spored informaciite od ON, Rusija i Kina se mnogu poagresivni sega.

Е според теб - струва ли си гласа на Русија да б'де заплаштан при положение че тја и Кина гласуват не заради С'рбија така, а заради самите себе си.
Нешто повече - С'рбија има много силен коз, много по силен от на Русија и на Кина везети заедно - с'рбите в БиХ им трјабва автономија и ако косоварите ја получат в'з основа на резолјуција на Совбеза, моментално с'штија ден с'штата резолјуција ште б'де използвана и по отношение и к'м БиХ и то не само от с'рби ами и от х'рвати.
А с това се слага и краја на Дејт'нски и прочее Холбрукови идиотштини на балканите.
Само дето това разрешава балкански проблеми, а не носи реален приход нито за Русија нито за САД.

Dva hinta do edna interesno smislena emisija na Be92,koi sto ke vi gi doblizat stavovite na politickite partii vo Srbija.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=LGpblB23MeI[/media]
Aleksandar Vucic-Aleksandar (Beba) Popovic

[media]http://www.youtube.com/watch?v=3vB8oLjAmvo[/media]
Aleksandar Vucic-Ceda Jovanovic narkoman.

Ова е некоја хумористична серија, или вајстина има ваква емисија? :raz:

Ehhh navistina zaostanati si bile srbite, tie mozea da bidat najgolema sila na Balkanot, ova jas vi garantiram :)
Megjutoa tolku mnogu se glupiraa sto prosto somnicam za nivnata psika , kako mozat tolku mnogu da gresat , veke kolku pati si promasuvaat.

Томислав Николич за мене број 1 моментално, под тој број е и на гласачкото ливче :wink:. Единствен политичар моментално на балканот и единствена партија која моментално може да им сврти грб на Европа и Америка.. се разбира Путин е тука. Така да, најубаво ке е за нас, барем според мене Николич да победи. Шешељ како претсетдател на радикалите, Македонија ја нарекува Српска Бановина.. тоа го кажа пред неколку години, али од друга страна, во Хаг ги ебе у мозок. Е, сеа.. со доаѓањето на подпретседателот на радикалите Николич, нема да си имаме проблеми да го признаваме Косово, и да си нарушуваме односи со Србите.. пошто Косово нема да го даде, тоа сум уверен.

Dardan-ia.. кажи ми по толку војни Србите имале прилика да станат најголема сила на Балканот ? Не трескај зелени.. гледај си нивата, па гледај и во оваа војна (доколку ја има) ќари нешто, ке имаш можност.

Ах, и заборавив.. Кој се правилата на овој форум ? Зависиме ние од Бугарите, они го одржуваат форумов па да смее да пишува на Бугарски јазик ? Или Англиски или Македонски.. на што личи ова, АЗБУКА не ни признаваат, вие им давате право на свој јазик да пишуваат на МАКЕДОНСКИ форум. Срам да ви Е!

Хммм....Мислите ли дека некој во Србија би се замарал кој ќе победи на избори во Македонија?
Што воопшто се замараме со Србија и претседателски избори таму?
Кој сака нека победи. Епсибир.

Струмикс, те молам.. тоа што ке се случи во Србија и Косово.. многу, ама баш многу значи за нас. И одговори ми како член на Кајгана на Администраијата на мојов, горе-наведен пост. :wink:

Шешељ како претсетдател на радикалите, Македонија ја нарекува Српска Бановина.. тоа го кажа пред неколку години...
Точно, и за време на војната во Југославија изјави “Јас македонија ќе ја прегазам за три дена“. Секој на кој барем малку му се посимпатични србите од останатите соседи душмани, треба да размисли околку тоа. Србите не држеа под привидна окупација речиси сто години, со прекини... не натераа да мислиме дека сме југословени а не македонци, па затоа и денес црни факти потешко се пласираат за србите отколку за бугарите на пример.
Awake напиша:
Ах, и заборавив.. Кој се правилата на овој форум ? Зависиме ние од Бугарите, они го одржуваат форумов па да смее да пишува на Бугарски јазик ? Или Англиски или Македонски.. на што личи ова, АЗБУКА не ни признаваат, вие им давате право на свој јазик да пишуваат на МАКЕДОНСКИ форум. Срам да ви Е!
На таа тема се дебатира активно, каков ќе биде епилогот на крајот, зависи од администрацијата како целина, не само од Струмикс :wink:
Strumiks напиша:
Хммм....Мислите ли дека некој во Србија би се замарал кој ќе победи на избори во Македонија?
Што воопшто се замараме со Србија и претседателски избори таму?
Се сложувам комплетно... кој ги ебе... :bip:
Awake напиша:
Струмикс, те молам.. тоа што ке се случи во Србија и Косово.. многу, ама баш многу значи за нас.
Ама па и со ова се сложувам :(

A vie da otvorite edna tema za Bosna na koja sto jas bi vi napisal i objasnil mnogu raboti od taznata istorija na taa zemja?
A ne ovaka na prepukuvanje...drn,drn jarinja...

Ај да ни вратите западните покрајнини па тогава ке говориме пак. Иначе отново ке одиме до Ниш. Нема кој да ви спаси!

Ристе, за ТЕБЕ ЕДЕН БАН И НИКАД ДА НЕ ТЕ ВИДАМ. Татар еден, да ти вратиме западни покраини ? ИДИ ЛЕЧИ СЕ СКОТУ. И научи Македонски ако некогаш пак постираш на Кајгана.

п.с Извинете за офтопикот, ве молам за разбирање.

Ај да ни вратите западните покрајнини па тогава ке говориме пак. Иначе отново ке одиме до Ниш. Нема кој да ви спаси!
:pos2: :pos2:
Vie aspruhovi ceda nemozite nisto da pravite osven da sedite po makedonski forumi i da jadete gomna, gledaj si gi ti gjupcite i turcite vo bugarija ne se meshaj vo drugi raboti.

А бе значи не може никако да поминам без нервози и крцкање заби секогаш кога ќе влезам во подфорум Политика, а особено во подфорум Историја.

Ах кој им дал интернет на ваквите како цитираниов....кој?:cry:

Извинтете за оф - топиков, морав.

А кој и да дојде,нема лесно да се откаже од Косово,тоа сигурно.Иако според мое мислење,Косово кад - тад ќе добие независност,само прашање на време е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom