Избор

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
еј ало,кого спасуваш научникот или бездомниците...шо ја тупиш сега зошто научникот не го изгасил пожарот?

инаку би ги спасил бездомниците...колку и да е побитен за општеството научникот луѓе си се луѓе
Мислев дека сфати,
во претходниот пост напишав дека ќе спасам мн повеќе луѓе од десет бездомници, т.е. ќе го спасам научникот.

Ma ја би ги пуцал све у.п.м.
:toe:
Нешто слабо `бендисуем` и научници и клошари.

4I4 напиша:
Bez nitu najmalo razmisluvanje - Naucnikot.

Neogoviot opstanok bi mozel pridonese spas i resenija za problemite koi go zafakaat opstestvoto, pa so toa bi gi spasil mozda site zivi sustestva na Zemjava, ovde vklucuvajki me i mene :pipi:.

Kakva e korista od 10 ili vise bezdomnici, ulicari, koi ziveat spored zakonite na ulicite i socijalizacijata i opstestvoto za niv se Spansko Selo ... !!!* ;)
типично за тебе...
можеби тие 10 бездомници се клошари и не постигнале ништо во животот но сепак се луѓе и исто како и научникот имаат свои семејства и пријатели кои ги сакаат...незнам зошто би оцрнил 10 фамилии место една:toe:

ada напиша:
Никола, иако постов ти е напишан пред скоро 2 години, сепак те повикувам, сега од оваа временска дистанца, да го дообјасниш.
.....

Тесктот кажува дека луѓето мора да имаат сенс за рационално расудување, бидејќи креативноста и она кое ги симнало од дрвата се сведува врз тоа.
Не може човек да биде амбивалентен туку решителен, борбен, водач.
А водачите прават избор колу и да е истиот нехуман.

типично за тебе...
можеби тие 10 бездомници се клошари и не постигнале ништо во животот но сепак се луѓе и исто како и научникот имаат свои семејства и пријатели кои ги сакаат...незнам зошто би оцрнил 10 фамилии место една:toe:

Ke ostanam vondrzan i nema da komentiram, posto veke praevme muabet.

I pak ja bev u pravo ... !!!* ;)

:smir::smir:

Ke ostanam vondrzan i nema da komentiram, posto veke praevme muabet.

I pak ja bev u pravo ... !!!* ;)

:smir::smir:
Никојпат не сум се сложил со тебе...незнам зашо мислаш оти си бил у право...
ти си имаш свој став,јас свој

Научникот ке го употребат големите профитери и ке направат уште повеќе бездомници.

Значи ви се дава тежок избор..
да одберете кого да спасите..
брилијантен научник или 10 бездомници..
кого би избрале, научник кој во иднина може да пронајде нешто од кое целото човештво може да има бенефиции, или 10 бездомници, кои без разлика што се тоа, сепак се луѓе, или пак нема да изберете никој бидејќи не можете да вреднувате еден живот пред друг.

целиот текст е тука..
Што знам, најверојатно или сите или никој. Ама тука има и нешто друго.
Кога би ги спасила 10те бездомници, пак еден човечки живот би довела во опасност. Без разлика што тој е научник. Зборувам за човечки живот.
Ако не спасам никого, а имам можност, пак не чини.

Пред некој ден се мислев и ќе напишев дека ќе го спасам научникот и ќе го натерам да пронајде нешто и да го уништи цел свет..ама то е црни наочари имав стаено затоа така размислував..сега кога гледам пореално би се решила да ги спасам другите 10..повеќе вредат за мене...

Ако веќе треба да се спаси попрво би ги спасила 10те бездомници. Ќе се најде научник кога тогаш, а зашто овие луѓе кои цел живот се мачеле баш они да загинат? Знам дека и научникот е човек, али нека биде и претседател што сака нека биде, ќе дојде друг трет ист како него и истото тоа што го открил па ќе го открие.

10-те бездомници! Што ако тој еден е научник јака муда! Исто гледам, и тој е човек, и овие се луѓе! Само што ако би го одбрала научникот би спасила еден живот, а кај бездомниците 10. Така да, што повеќе спасам, тоа подобро. БЕЗДОМНИЦИТЕ.

Значи ако зависи од мене да проценам чив живот е повреден...
Научникот би го одбрал...другите се само парче месо :P

Значи ако зависи од мене да проценам чив живот е повреден...
Научникот би го одбрал...другите се само парче месо :P

Прилично грозно.
Не секогаш неисполнетиот потенцијал е вина на тој кој не успеал да го исполни.

Прилично грозно.
Не секогаш неисполнетиот потенцијал е вина на тој кој не успеал да го исполни.
Многу јасно,ама неисполнетиот потенцијал е непостоечки потенцијал,дали се скратува и таа мала шанса за исполнување,незнам ама не ме интересира,вината во овој случај нека ја сноси научникот затоа што решил да направи нешто попаметно од нив(според мене попаметно НАЛИ)

Многу јасно,ама неисполнетиот потенцијал е непостоечки потенцијал,дали се скратува и таа мала шанса за исполнување,незнам ама не ме интересира,вината во овој случај нека ја сноси научникот затоа што решил да направи нешто попаметно од нив(според мене попаметно НАЛИ)

Непостоечки потенцијал како поим не постои.

СЕКОЈ и СЕ има потенцијал.Ако гледаме во смисол на продуктивност или интелектуален потенцијал да се биде корисен,исто така секој го има.Инвалидот може да има потенцијал да пука со стрела у зацртано кругче.Слепиот може има потенцијал да игра шах.
Може и бездомникот има потенцијал за нешто повеќе.Тоа што не му се пружило шанса е друго(и да не забегуваме со снобистички фрази дека требало да се избори да го исполни потенцијалот,тоа е булшит,некогаш едноставно не се може).Значи,од таа гледана точка еден живот,макар и капиталистички поисплатлив,не ги надтежува тие десет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom