Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кои можности жити се? Од кога бездомниците имаат можности и избор во животот? Не и се тие товар на државата, државата нив им е товар! Што не отворат повеќе засолништа? Што не им даде работа државата па да можат да си ги докажат своите можности?! Дефинитивно без размислување ќе ги спасам бездомниците. Не знам како воопшто може да се дебатира на оваа тема?! Меѓу 1 живот и цели 10 живота вие го бирате тој едниот! Па не е битно дали тој еден е научник или доктор или претседател на државата. Демек ќе можел да придонесе многу со своите откритија. Тоа е точно, ама замислете само колку научници има на Земјава. Па тој еден ако умре не е крај на светот! Тоа што можеби тој ќе го откриел ако преживеел ќе го открие понатаму некој друг научник. А десетте бездомници, не е важно што се, не мора да се бездомници, еве да речеме дека се обични граѓани, битно се 10 во споредба со научникот и нормално е дека ќе го спасам мнозинството. Важно е да се спасат што повеќе животи!KohlBass напиша:Naucnikot definitivno!
Mora da dojde do merenje koj e povreden. Naucnikot cel zivot rabotel i pravel nesto za dobroto na covestvoto (mozebi toj naucnik ke izmisli nesto sto ke spasi 10 000 000 luge...) a bezdomnicite ne pravat nisto... Tie da sakale ke uspeale da napravat nesto vo nivnite moznosti, ama im se videlo ubavo da se na `tovar` na drzavata, pa nemora nisto da pravat. Nema pricina zasto da gi spasam bezdomnicite.
bibika напиша:Која дилема бре!!!
Текстот и тој што го напишал и што воопшто размислувал на темава,го деградира човештвото и ги дискриминира луѓето.
Тоа е навреда над човештината!!!
Но,нели имаме примери низ историјата,па повелете,бирајте.
ЈАС НЕ БИРАМ,ЈАС СПАСУВАМ!!!
procitav sa pogore i malku sakam da zabegam i da kazam neso!KohlBass напиша:I sto ako se spasat tie 10 zivoti? Pak nema da bide nisto... A bezdomnicite da imaat tolku protiv toa sto se bezdomnici ke napravat nesto, ako se potrudat ke moze da najdat i rabota i zasolniste.
Sina^ напиша:procitav sa pogore i malku sakam da zabegam i da kazam neso!
Sea brat vidi vaka, stavi se u situacija deka tvojot najbolji drugar, negovite roditeli mu ovozmozile se sto ke posaka, a ti naprotiv od nego, tvoite roditeli se stecajci, ne primaat socialno,stari se so znaci ne gi primaat ni na rabota a ti kako dete od 17godini(receme)nemozes da rabotis,zs si maloleten. Znaci tvoeto opsto dobro koga bi dosla situacija da spasuvas megu 10bezdomnici i 1 naucnik koj vo banka ima milioni i voopsto ne dal za nekoja humanitarna cel, ke si reces abe naucnikov ja ke go spasam pa vajda jebiga ke frli nekoj dinar za da si ziveam pristojno, a u meguvreme tvoite roditeli i uste 7 drugi necivi roditeli i deca nema da gi spasis za da imas ti nekoj denar u zeb!
Aj sea bidi tolkava INTELEGENCIJA kako sto bese do sega i izjasnise i razjasni mi i mene pa i na drugite!
So ova kazuvam so bi napraila jas, zasto mal, mnogu mal del sum pocustvuvala od ova gore navedenoto![]()
KohlBass напиша:I sto ako se spasat tie 10 zivoti? Pak nema da bide nisto... A bezdomnicite da imaat tolku protiv toa sto se bezdomnici ke napravat nesto, ako se potrudat ke moze da najdat i rabota i zasolniste.
Јас бирам Научник... а ми се чини затоа низ вековите Човештината ја водат само мажи. Жените се меки, и очигледно не размислуваат рационално. Бибика извини што делувам шовинистички, не ми е тоа поентата, само се обидувам да дебатирам.
Како и да е, еве глуп пример. Ако имаш опција да ја спасиш љубовта на твојот живот или 10 бездомници на што ќе одиш???? Мислам дека сум јасен. Потполно е исто...
еј ало,кого спасуваш научникот или бездомниците...шо ја тупиш сега зошто научникот не го изгасил пожарот?Ќе се спасам себеси..
Ај да објаснам малку,
нели научникот ќе спасел многу човечки животи? Зошто и мојот не би бил меѓу нив?...
Незнам...
Ме мрзеше да го читам..па ова што го напишав прво ми падна на памет...
Хмм...а по која случајност тие бездомници се нашле во неговата лабораторија?
Можеби тие се клучот за спасување многу животи..
Инаку, ако научникот бил толку паметен да ги измисли тие два нови закони, зошто не би бил доволно паметен да го изгасне пожарот и да ги спаси сите...?
ОК, готово, се откажувам, едвај го прочитав текстот до пола...
а бездомиците одбрале да живеат така...они не сакаат да бидат научници ,доктори,политичари...сигурно уживаат во нивниотNaucnikot cel zivot rabotel i pravel nesto za dobroto na covestvoto (mozebi toj naucnik ke izmisli nesto sto ke spasi 10 000 000 luge...) a bezdomnicite ne pravat nisto... Tie da sakale ke uspeale da napravat nesto vo nivnite moznosti, ama im se videlo ubavo da se na `tovar` na drzavata, pa nemora nisto da pravat.
сигурно скокаат од радост дека се понижувани од сите...начин на живот. Стил.