Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Па, форумов е за сите да си го кажеме нашето мислење нели? Јас никаде не кажав дека мораат сите да гласаат. Јас само си кажав дека навистина бев среќна кога чув за кандидатурата на човекот и дека мојот глас оди кај него.
Јас не ти реков, мораш да гласаш, мораш ова она...но, јас никаде не те навредив.

Нели гласањето е јавна тајна, а штом ти предвреме скокаш и се залагаш за да видиме ти за кого ќе гласаш нема што повеќе да правиме муабет за тоа, се е јасно.

Па, да се бунтуваше за премиер некако ќе те сфатев, ок. Ама претседателот и самиот знаеш дека нема толку ингеренции. На пример кога беше истакнат Сашко Кедев, јас разбирав и револт и се, затоа што реално тој човек немаше врска со политика. Ниту пак се разбираше во политика. А ова е човек со навистина големи познавања. Како што реков погоре почекај да дојдат кампањите, па да има дуели, па тогаш ќе правиме процени.

Eden obichen profesor shto go praeshe rejtingot na Grujo i na dpBne a za nego site drugi ne chinea samo Grujo i dpBne chineshe a zatoa pak Grujo treba da go nagradi za uslugata shto mu ja praeshe,a rejtingot negov mu se znae kolkav mu e i znaeme kolku ama nepotrebno e da go znaete,raduvajte se na visokiot rejting.Od dpBne ne si gi pochituvaat ni sopstvenite chlenovi pa kje ochekuvash da go pochituvaat Ivanov,kje go pochituvaat od dpBne kolku shto go pochituvaa i Boris Trajkovski,a za Ljube Boshkovski se tepaa dur se vrati od Hag na Aerodrom Grujo go precheka Ljube so baknezhi i pregratki a sega go trgna na strana i ne mu treba povekje.Eden so drug ne se pochituvaat od dpBne a sakate da go pochituvaat Ivanov.Bozhe sachuvaj ste,koja svetska bruka.Ivanov e eden obichen profesor koj shto nema niedna dopirna tochka so politikata.Ivanov se nadeva na glasovite od teroristite na Grujo deka kje go izglasaat UCK ili DUI.Go nosea ushte pred 2 meseci i sega gleam po gradovi za da go vidat koj e i shto e posho narodot ne chul za nego vo zhivotot.I na kraj kje zavrsham so edna bleskava poenta :

DPMNE smeshni ste kako Turska La - Costa!

Нели гласањето е јавна тајна, а штом ти предвреме скокаш и се залагаш за да видиме ти за кого ќе гласаш нема што повеќе да правиме муабет за тоа, се е јасно.

Што е јасно де?? :pos2:

Па тука имаш определени и неопределени ..
Горе доле знаеме кој за кого ке гласа.. така да незнам што сакаш да кажеш..но нема ништо страшно во тоа да кажеш за кого и зошто би гласал за некого.. за тоа е и поставена темата..

SMETAM DEKA KAKO LICNOST POGOLEMO VLIJANIE I MOK IMA I E PONEZAVISEN ISKUSEN-dodeka ivanov definitivno ke zavisi od vladata kerim e popoznat no da zgo zememe vo predvikt faktot sto ivanov ke dava vetuvanja za sporot so grcite i EU i NATO
i ljube ke mora-a mozno e i prv da veti nesto sto bi bilo ostvaarlivo

Што е јасно де?? :pos2:

Па тука имаш определени и неопределени ..
Горе доле знаеме кој за кого ке гласа.. така да незнам што сакаш да кажеш..но нема ништо страшно во тоа да кажеш за кого и зошто би гласал за некого.. за тоа е и поставена темата..

Како прво и прво јас тебе не ти се обратив. А како второ се гледа од далеку дека си партиски војник и читкаш по форумиве кој ќе гласа за ВМРО пишуваш во тефтерче и даваш отчет пред Груевци.

Само мала ретроспектива:

... Интересна е констатацијата на многумина кои пишувале текст каде се споменува името на Професорот Иванов дека тој долги години бил умерен левичар ... имено тој е оснивач на сега веќе угледниот институт за ипитување на јавно мнение ИНСТИТУТ ЗА ДЕМОКРАТИЈА ... за кој многумина велат дека на времето го формирал СДСМ за да има можност да врши “контролирано“ испитување на јавното мнение ...

Кога доаѓа до несогласување на Иванов со ставовите на СДСМ?

СДСМ со Иванов доаѓа во несогласувања по повеќе основи, но карактеристични е ... познатиот случај “Југ“ - каде братот на Иванов е осомничен дека како еден од водечките луѓе во граничната полиција учествувал во шверц со возила и емигранти ... за што имаше судски процес кој не знам како заврши осем што братот на Иванов останал без работно место, а извесно време беше и во притвор ... За истиот случај во една изборна кампања Груевски ке изјави дека ке се преиспита судската одлука за Иванов - кога тие ке дојдат на власт ... тука Груевски ми заличи на сегашната опзиција која стално тврди дека кога таа ке дојде на власт се нешто ке преипитува ...

Кои се позициите на Иванов во ДПМНЕ?

Иванов овие две години е стален кандидат на листата на Премиерот Георгиевски ... де за претседателското место на ДИК ... де за амбасадор во Лондон ... де за главен преговарачза името ... да не заборавам да спомнам дека тој е Претседател на Одборот за акредитација во високото образование...

Колку Иванов е непартиски човек?

Чудни се некои мислења кои скоро ги имам слушнато и од Премиерот Груевски (а и од други перјаници во ВмроДпмне, Ѓорчев и Милошоски ...) дека СДСМ е во длабока криза и дека тие (опозицијата) мора да најдат начин да излезат од таквата криза ... изворно тоа се некои размисли на Иванов дадени во некои јавни трибини на кои често учествува ... за жал се изнагледавме на еднопартиски трибини во последните две години, каде учествуваат интелектуалци - само истомисленици ... ги имаше во двата поголеми партиски табора, едните во скриена организација на ВмроДпмне преку разни невладини организации а другите или кај Претседателот или подпомогнати од НВО-а кои имаат печат на СДСМ ...

Колку Иванов е анонимен?

Ѓорѓи Иванов е чест гостин на разни трибини и конфернции ... едно време беше во друштвото на трибинаши кои се омилени на СДСМ ... но во последно време е учесник во трибини кои се поддржани од ВмроДпмне ... за него е битно дека тој на трибините повеќе излегува како теоретичар од струката со која се занимава...

КОЛКУ ДА СЕ ЗНАЕ...

Ivanov ne e politichar edno e jasno,drzhava nemozhe da vodi pa i kolku da bil dobar profesor ili nagraduvan, i ne treba samo negoviot stav da bidi kako shto e nego treba i da ima iskustvo vo nadvoreshnata politika a poshto takvo neshto nema kaj nego ne idi vo obzir da bidi pretsedatel,samo kje se izblamira Makedonija pred megjunarodnata javnost so pottrchko od pretsedatel.

Види вака сега, точно е дека Иванов не е политичар туку политиколог.
Тоа може да се толкува на повеќе начини. Прво може да се толкува дека ради пари или каква и да било подршка за неговиот алчен газ да биде искористен од дотичната партија. Од друга страна пак тој на политиката и на политичките процеси во државава сигурно гледа од сосем друг аспект и најверојатно на научно ниво на повеќе докажани принципи, кои што негови познавања и асепкти не им се познати на полтичарите и кои принципи поради нивната нестручност во политикологијата не ги разбираат. Па од оваа гледна точка постои можност да иванов толку добро го има разработено полтичкиот систем и донос и во држава да е во состојба да ги искористи дпмне со цел да направи некои промени во функционирањето на политчкиот систем во македонија кој сега за сега и сдс и дпмне супер го користата за свое лично профитерство.
Како и да е тоа останува да видиме кога ќе биде избран дали ќе не изненади или едноставно пасивно ќе си одседи повеќе со цел подетално од прва рака да се запознае со некои детали кои него го интересираат за политичкиот систем и принципи.
На крај краева ако успее на внатрешен план да направи големи придвижувања и смена на политичките етички вредности внатрешно кај нас, може да се смета како компензација за неговот дипломатско неискуство и релативна дипломатска пасивност. Не викам дека не ни треба добра дипломатија, ама викам дека прво терба нашиот двор да си го средиме како што треба.

Незнам како не гледате дека и Иванов и Керим и Бошковски да станат претседатели нема ништо да се промени ситуацијата во кралската ложа, кај нас веќе 18 години по ред владеат едни исти кланови, и ова е фактички борба меѓу клановите, ВМРО пример во Иванов гледа човек кој ќе го стави Бранко Црвенковски зад решетки, пред се зошто братот на Иванов доби кривична пријава од Б.Ц. во најголемата афера за трговија на луѓе. Братот на Иванов бил командир на гевгелиско пограничната полиција. ВМРО веќе на некој начин си го исплати долгот кон Љубе Бошковски, они се одмаздија со тоа што го осудија на затвор Владо Бучковски...од друга страна пак СДСМ немоќен, неможе ништо да направи против рејтингот на ВМРО ДПМНЕ, и гледа да остане резултатот нерешен, да не води ВМРО, го предлага Керим да биде заеднички кандидат и на двете партии..... и на крај пак ќе страда народот зошто овие нема да прават добри дела за народот, туку ќе прават добри дела за своите господари.
А народот како и секогаш, ќе се излаже и ќе гласа за еден од овие кандидати, овца народ што ти може тоа ти е.

Дали ќе има некоја одмазда од страна на иванов не знам иако за интелектуалец од ниво на проф. др. несвојствено е да се практицира одмазда како принцип.
Како и да е во односно на другите видувања си уште еден од ретките тука што реално ја согледуваат ситуацијата и трагедијата во карањето која партија е подобра додека партиите само го искористуваат народот како мивка.

Providni ste,nema da vi ispee,pomina vremeto na nepartiski opredelenite na forumite na politika :helou:

Искрено, ја реметиш Crazy in Love или земаше часови по глупавост?

Брат Љубе, а не знам зш толку малце сте овде за него, ја лично не гледам за кого другово би можел да гласам...

I kako mozhe politikolog da vodi drzhava aj objasni mi?
Никој не рече дека може да води, ама реков дека ако е доволно агресивен и револуционерен дека може да направи промени во една држава за да можат политичарите подобро да ја водат.

I blic prashanje,dali se osekjash sega glup za ona pogore?

Благодарам за одговорот

Има ли школо за државници? Јас колку што знам...НЕМА!
Јас велам некој налбат да најдеме...

има има, од ЕТФ излегуваат се државнички кадри, само бучко заскитал од правен, па затоа го скинаа

I kako mozhe politikolog da vodi drzhava aj objasni mi?
Никој не рече дека може да води, ама реков дека ако е доволно агресивен и револуционерен дека направи промени во една држава за да можат политичарите подобро да ја водат.

I blic prashanje,dali se osekjash sega glup za ona pogore?

Благодарам за одговорот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom