Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Фашистите...
не поштедуваат и деца во нивните конструкции и пропаганди.

Абе види - според анкетите ќе победел кандидатот зад кој ќе застанел Груевски. Груевски не стои зад Љубе и не стои зад Керим. А СДСх многу се нервираат :zid: хи хи.

А зошто ли народот најмногу ќе гласа за кандидатот зад кој кје застане Грујо? Рекламите изгледа ќе да се, А? А кој им бранеше на Б.Ц. анд компани истава стретигија да ја прават од 2002 - 2006?

Ееее, замисли тогаш да покачеа пензии и плати и субвенции за земјоделци - сега Грујо ќе си беше у опозиција. АРНО АМАААА - народот се научил и егоистички гласа за оној од кого има најголема корист.

ова веќе заличува на бљувотини, ај поздрав од сите 3 теми

дур не се истопи снегот

Чекс бе амнезиак - не ме оставај сам да постирам на темава - а не ми се полемизира со типови од старото ВМРО кои со јуриш ќе освајале комитети - како да сме турско, и од новото ВМРО кои со жежок катран ќе ги бранат комитетите.

Со тебе може и по некој аргумент вака :blabla: и вака :violent1: да размениме.

Така е, ке победи кандидатот кој ке биде подржан од Вмро. А јас ке гласам за него (Прв пат ке гласам:vozbud:)

Така е, ке победи кандидатот кој ке биде подржан од Вмро. А јас ке гласам за него (Прв пат ке гласам:vozbud:)

Магаре да е, од вмро да е, ќе победит, така било до сега, така ќе биде и овој пат :), само се надевам дека овој пат ќе му послужи повеќе среќа на народот, отколку на дпмне.

Абе види - според анкетите ќе победел кандидатот зад кој ќе застанел Груевски. Груевски не стои зад Љубе и не стои зад Керим.
А зошто ли народот најмногу ќе гласа за кандидатот зад кој кје застане Грујо? Рекламите изгледа ќе да се, А? А кој им бранеше на
Народот тоа што го мисли ќе ви го каже и покаже на изборите.
Реков јас:
-од стари и проверени патриоти и вмровци
-до бранители
-до граѓани кои што чесно си го вадат својот леб и се погодени од зголемувањето на даноците
-до такви кои што нејќат многу-многу секој сељо да им се пика под јорган и да им кажуе и објаснуе колку деца треба да имаат и дали абортусот бил убиство
-до тие кои што мрзат некој да им кажуе у колку саат може а у колку не да си купат едно пиво ебате у гранапче (со нивни пари)
-до такви што чистат улици у моментов пошто некој џандар ги казнил заради тоа што биле паркирани до контејнер или пак со едната гума биле на зелена површина
-до бизнисмени кои што се крајно засегнати од неповолната клима во државаав и фашистичките ветришта кои што ги донесовте вие од депебенеото
-до работници кои што заради плелодбата крај со крај не можат да состават у моментов затоа што се на принуден пошто од многу памет и реформи им ги затворивте сите фабрики и рудници...

сите тие ќе ви кажат и ќе ви објаснат.
Веќе на следниве избори.:wink:

Реков јас:
-од стари и проверени патриоти и вмровци
-до бранители
-до граѓани кои што чесно си го вадат својот леб и се погодени од зголемувањето на даноците
-до такви кои што нејќат многу-многу секој сељо да им се пика под јорган и да им кажуе и објаснуе колку деца треба да имаат и дали абортусот бил убиство
-до тие кои што мрзат некој да им кажуе у колку саат може а у колку не да си купат едно пиво ебате у гранапче (со нивни пари)
-до такви што чистат улици у моментов пошто некој џандар ги казнил заради тоа што биле паркирани до контејнер или пак со едната гума биле на зелена површина
-до бизнисмени кои што се крајно засегнати од неповолната клима во државаав и фашистичките ветришта кои што ги донесовте вие од депебенеото
-до работници кои што заради плелодбата крај со крај не можат да состават у моментов затоа што се на принуден пошто од многу памет и реформи им ги затворивте сите фабрики и рудници...

Жити се во името на чистотата, редот и уредноста на улиците тргни ја болдираната цртичка, нормално единствено ако повеќе љубиш да живееш во пржава и неуредна средина.

Жити се во името на чистотата, редот и уредноста на улиците тргни ја болдираната цртичка, нормално единствено ако повеќе љубиш да живееш во пржава и неуредна средина.
???
Тебе ти е јасно зошто чистат?
Затоа што некоја џандарска стока... од она курсистите, ги казнила со неколку стотина еура за некаква глупост или непостоечки прекршок.

луѓе Керим не е Македонец
тој е само паразит на Македонсклата дипломатија, еден куп афери има со шверц на цигари, вмешан е во јадранската тутунска мафија (кај шо е и бране) де размислете се малку:uvo:

Абе каков Керим нема шанси те нека го предложат од СДСМ и нека си го гласаат.Љубе си е супер човек легенда е човекот али има многу причини зш он не би бил преседател за тоа во друга тема.А сега за сега Иванов е супер кандидат уште треба да го подржат ВМРО и готово:toe:

тој е само паразит на Македонсклата дипломатија, еден куп афери има со шверц на цигари, вмешан е во јадранската тутунска мафија (кај шо е и бране) де размислете се малку:uvo:
Срѓан Керим е македонец,има македонски пасош и е нај високо поставен дипломат од Македонија евер у светски рамки.Керим е македонска гордост.
А ваквите `мислења` од вас чистокрвните бугари од депебенее треба и мора да послужат како стимул повеќе за секој еден припадник на другите народи во Македонија и да не помисли да гласа за вашиот апаратчик Иванов.
Мислам дека е јасно дека си го заслужувате и оправдувате приматот фашистичка партија,кај пак не,а?

Се размислуваме и знаеме дека е така,исто како што Иванов е мераклија на BMW џипови со брат му,преку Бугарската врска.:toe:

Вчера на прес на СДСМ слушнавме повик за застанување зад заеднички претседателски кандидат- Срѓан Керим, час потоа ВМРО-ДПМНЕ го објави името на Ѓорѓи Иванов како свој кандидат, а веќе неколку месеци брат Љубе шета низ Македонија во преткампања за независна кандидатура. Што се случува? Човек не може а да не забележи дека нешто дебело и подло ни се готви во меѓународната политичка кујна, а некои политичари во Македонија се задолжени сето тоа убаво да го зачинат за народот полесно да го проголта.
Ако направиме ретроспектива на настаните врзани за претседателите на РМ, ќе заглавиме во едно нерешено убиство и едно убиство во обид и во кукавичките изјави на последниов претседател кој мандатот го помина небаре глувче во дупка кога станува збор за меѓународна политика, ама барем успеа кожа да спаси. Кој бил моментот М, каков непристоен предлог го спуштал сечилото врз вратовите на нашите претседатели е прашање кое постојано си го поставувам?
Сега, како се ближат нови претседателски избори почнуваат настани:
  • Го пуштаат брат Љубе од Шевенинген- да видиш, да не веруваш! И не дека не ми е мило што е на слобода кутриот, ама скептикот во мене се прашува кому и како ќе треба да се раздолжува;
  • Се погласно се зборува дека Керим ќе биде кец од ракавот на ВМРО-ДПМНЕ на претстојните претседателски избори, иако од официјалните гласноговорници на споменатата партија нема ни наговестување за тоа;
  • На приемот за дипломатскиот кор во државава организиран од актуелниот претседател Бранко Црвенковски, камерите на повеќе телевизии случајно го уловуваат Керим како срдечно се гушка со римскиот намесник во провинцијава, Рикер;
  • Љубе Бошковски објавува дека ќе биде независен кандидат за претседател;
  • СДСМ на прес упатува повик за заеднички кандидат, Керим!
Почнувам да се прашувам: Која сила се обидува по секоја цена да направи претседател на Македонија од Срѓан Керим и поради што? Веднаш се присетувам на милјардата на Циле која се претвори во војна на Косово, и морници ме лазат...
Јас лично ќе гласам за Ѓорѓи Иванов, бидејќи повеќе од очигледно е дека другите двајца играат за спротивната екипа!

???
Тебе ти е јасно зошто чистат?
Затоа што некоја џандарска стока... од она курсистите, ги казнила со неколку стотина еура за некаква глупост или непостоечки прекршок.

Aј со ова да ја завршиме оваа дускусија бидејќи е надвор од темата. Извини зевз ама ако не радикално никако нема да се научи нашиов народ да чува околина и да не расфрла џубре и пикавци, и мене ако ме прашаш и не казнуваат доволно. Така да не плукај закони донесени за чување на околината и нејзината уредност, без разика од кого и да се донесени, народот чим до сега не се научи да чува чисто нема ни да научи се додека не го мавнеш по џеб или сл.

Aј со ова да ја завршиме оваа дускусија бидејќи е надвор од темата. Извини зевз ама ако не радикално никако нема да се научи нашиов народ да чува околина и да не расфрла џубре и пикавци, и мене ако ме прашаш и не казнуваат доволно. Така да не плукај закони донесени за чување на околината и нејзината уредност, без разика од кого и да се донесени, народот чим до сега не се научи да чува чисто нема ни да научи се додека не го мавнеш по џеб или сл.
Добро. :wink:
За тоа служат изборите.
Само што има и закони според кои што можеш да ги мавнеш оние што злоупотребуваат власт.
Имаше една песна:
Има дана,и апсана...
чекају на тебе... :vozbud::vozbud::vozbud:

Добро. :wink:
За тоа служат изборите.
Само што има и закони според кои што можеш да ги мавнеш оние што злоупотребуваат власт.
Имаше една песна:
Има дана,и апсана...
чекају на тебе... :vozbud::vozbud::vozbud:

Едно е злоупотребување власт друго е превземање на радикални мерки за искоренување на циганштилукот на народов.
Дека овие злоупотребуваат тоа не го спорам , во кои мери тоа не сакам да навлагам, ама тоа не значи дека заедно со нив треба да горат и неколку те малку „по грешка“ направено добри одредби и закони.

...

На форумов сме анонимни - па може сешто да трескаме - а кога ќе се случат изборите и кога НАРОДОТ ЌЕ КАЖЕ ШТО МИСЛЕЛ - нема никаква последица да има за оние кои предвидувале да се случи нешто „немогуче“.

Нереланиот оптимизам на СДСх дека народот ќе се определел за нив ти е како оптимизмот на коцкарите - знаат дека шансите да добијат им се никакви - ама пак играат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom